Šampaňské a heřmánkový čaj
Franziska Stalmann
Hlavní hrdince Inéz je skoro čtyřicet a její svět se přes noc zhroutí: manžel, kterému obětovala roky života i svou kariéru, čeká dítě s jinou. Bez práce, bez domu a bez peněz začíná nový život - a najde i novou lásku. Román je napsán svižně a s humorem a vůbec není určen pouze rozvedeným ženám středního věku.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1997 , MottoOriginální název:
Champagner und Kamillentee, 1992
Kniha, ktera vetsinu sveho obsahu pojednava o tom, jak se hrdinka vyrovnava se situaci po rozvodu, me nejdrive zaujala, ale pozdeji mi dej prisel rozvlekly a takovy nijaky. Ke konci se zase trochu zacinalo neco dit, ale v tom kniha konci.... Skoda neuzavreneho konce, skoda, ze pak uz neni ani doresena otazka proc s ni Rudolf tak moc chtel mluvit osobne na schuzce, kterou si nakonec dohodli tak, ze vychazela na dva dny po vernisazi, kde se nahodou setkali...
Byla to příjemná kniha o živote, jen mě mrzí, že vlastně nevím jak to dopadlo. Konec si muže každý domyslet.
Příjemné a odpočinkové čtení. Jediné co mi trochu vadilo, byl otevřený konec příběhu, ale i přesto je knížka velmi povedená.
knížka se dobře četla pomalu na jeden zátah je nabitá dějem a hlavně šampaňským a je napsaná přesně tak,jak si čtenářky přejí.S dobrým koncem.Ale ano po drsných detektivkách pro mě zase něco odlehčeného.Knížka opravdu nevyvolá polemiku.Neurazí ale nijak moc nenadchne
Tato kniha se řadí mezi příjemné odpočinkové romány.
Čte se velice dobře, a dá se říci, že takovouto stejnou situaci jako Inéz zažívá spousta žen.
Velice snadno se dokážete vžít do příběhu, jen pozor aby jste se nepředávkovali šampaňským, nebo heřmánkovým čajem :-)
Knihu si klidně přibalte na dovolenou, určitě s ní nic nezkazíte.
Knížku jsem přečetla. Po velmi krátkém vyobrazení za jakých okolností se z hrdinky stane ze spokojeně vdané, nešťastně rozvedená a to téměř ze dne na den. Nastává většina knihy, kde se hrdinka potýká jak se vniklou situací, tak i s postupně vypěstovaným alkoholismem. A závěr knihy pojednává o sblížení s mužem, podle hrdinčina úsudku nejde o lásku, ale je s ním v závěru těhotná. A i když toho, že nemá děti litovala najednou řeší, zda ho vůbec chce. Konec.
Nejspíš bych se rozepsala jak na recenzi.
Podle mě je to průměrné.
Příběh se mi četl dobře a kdo by nemiloval heřmánkový čaj a šampaňské. :-) Konec zvláštní, ale nakonec ten rozvod hlavní hrdince opravdu prospěl:-)
Dost se mi líbil poslední román autorky, tak jsem přečetla i tuto knihu. Ta je obsahem chudší. Hrdinka jedná pole mne krajně nepravděpodobně, ale je to tak dobře psané, že se to dá s klidem zvládnout. Nenáročné čtení, tak za 3,5 hvězdy
Jedna z knížek, po kterých opakovaně sahám, když je mi "blbě na duši". Milé a příjemné čtení. :-)
Knihu hodnotím jako průměrnou. Vadí mi otevřený konec, dětinská hlavní hrdinka a poněkud rozpačitá kombinace šampaňského a heřmánkového čaje... Na druhou stranu je styl psaní této autorky celkem zábavný...
Moje oblíbená kniha.Skvělá kniha s návodem jak se vyrovnat s nevěrným manželem.Kniha je napsána zábavně s humorem i když se jedná o tak vážné téma.
1997 | Šampaňské a heřmánkový čaj |
2016 | V srdci je spousta místa |
1999 | Lepší holub v hrsti |
Moje prvni kniha od autorky,docetla jsem ji,ale muj styl to neni.Hlavni hrdinka se porad hrabe v minulosti,zarli a lituje se..zaver taky nic moc.