Hrobař
Lisa Jackson
Probudila se v temném, uzavřeném prostoru. Shora k ní tlumeně doléhal krutý smích, přehlušovaný zvukem sypané hlíny. Ke svému zděšení si uvědomila, že je pohřbívána zaživa. Její zoufalý výkřik však slyšel jen sadistický vrah... Novinářka Nikki Gillettová sní o kariéře ve světě velkých zpráv a doufá, že se jí tam podaří proniknout prostřednictvím článku o sériovém vrahovi, kterému dala přezdívku Hrobař. Ve snaze získat co nejvíce informací se pověsí na paty policistovi Pierci Reedovi, který na případu pracuje, ale brzy začne mít podezření, že Pierce před ní něco závažného tají. Pak je nalezena další oběť. A další. S každým hrůzným nálezem vzrůstá Nikkina nervozita. Na celém případu ji znepokojuje i něco víc než jeho nepopiratelná morbidita. V té chvíli ještě netuší, jak nebezpečně blízko pravdy se ocitla – a jak děsivé následky to pro ni bude mít. Vrah se ji totiž rozhodl vtáhnout do své zvrácené hry...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , DominoOriginální název:
The Morning After, 2004
První kniha od autorky. Úplně mi nesedla. Složité popisování vztahů a prostředí. Některé pasáže knihy bylo možné přeskočit, bez vlivu na děj příběhu......Z níže uvedených komentářů zjišťuji, že je autorka velmi oblíbená u dámského publika. Asi jsem se netrefil :-) 2 z 5.
Jako zatím žádná kniha od Lisy Jackson ani ta to nezklamala. Npínavá od začátku až do konce. Vrah byl zase překvapením. Doporučuji přečíst.
Dokonalost! Tuhle autorku naprosto zbožňuju a ani teď mě nezklamala! Jako vždy jsem nepřišla na to, kdo je vrah a tak to má být :)
Opět moc čtivá kniha, nyní jsem začala číst Chladnou krev a všímám si, že Rick Bentz vystupuje už asi ve třetí její knize, škoda, četla bych to lépe postupně. Ale zase tolik to nevadí, jen mě trošku mrzí, že v každé její detektivce je vrah nazýván vyvolený, že tam není jiný nápad, ale to je asi tak celé , co mi trošku vadí, když čtu nyní všechny její knihy, ke kterým jsem se dostala.
Úžasná detektivka, měla jsem strach se podívat i z okna.. :-D. Myslím, že toto je nejpodařenější autorčino dílo :-)
Úžasný byla jsem nadšená. Když jsem si to pujčovala knihovnive mě varovala že se u toho budu bát. No v tom jsem byla trochu zklamaná že to strašidelný nebylo. Ke konci jsem byla neuvěřitelně netrpělivá jak to zkončí. Bylo to úžasný počteníčko spisovatelka to uměla dobře vyjádřit což se cení.
Autorka umí dobře vystihnout atmosféru, měla jsem nepříjemné pocity už u prologu. Čtivá kniha s překvapivým koncem.
Tak to je boží. Sice vrah je nechutnej, ale je vidět, že je zvrácenej... Problém je, že jak jsem zvyklá v každé detektivce hledat zápletky a vraha, kdo je vrah jsem poznala kolem 55 stránky. I přesto je to naprosto dokonalý :-)
,,,,,,,,,,, představa krásného pátečního podvečera, já na gauči s "lisou jackson" - to přece nemá chybu!! hrobař si za svou "pilnou práci" zaslouží absolutorium - 100% - ani o krok zpátky
2010 | Vyvolená k smrti |
2009 | Osamělá smrt |
2011 | Horká krev |
2013 | Nechtěj nic vědět |
2009 | Zrádkyně |
Napínavé čtení,opět absolutní spokojenost.