Až na kost
Ellison Cooper
Sayer Altairová série
< 3. díl
V samostatném románu Až na kost autorky Ellison Cooper se ve Washingtonu ztratí autobus plný středoškoláků a neurovědkyně Sayer Altairová musí dopadnout viníka, s nímž ji pojí její vlastní minulost. Poté, co oplakala smrt svého snoubence a téměř přišla o práci, začíná agentka Sayer Altairová konečně svůj život budovat znovu od začátku. Její výzkum mozků psychopatů začíná přinášet své výsledky a její podivné malé rodině se daří. Sayeřina nově nalezená spokojenost se však ocitá v ohrožení, když je povolána k vyšetřování případu zavražděné dívky, jejíž tělo bylo nalezeno v kruhu zvířecích figurek pod záhadným, krví napsaným vzkazem. Když zjistí, že mrtvé děvče je jedním ze čtyřiadvaceti pohřešovaných středoškoláků, Sayer rychle pochopí, že nic na tomto případu není tak, jak to vypadá.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
Cut to the Bone, 2020
První dva díly se mi moc líbily a proto jsem byla velmi natěšená na pokračování a třetí díl je prostě perfektní!
V podstatě od začátku až do konce jsem byla napjatá, nedokázala knihu odložit a druhou polovinu přečetla prakticky v kuse a musela jsem vědět, jak to vše vlastně bylo... Jedna věc mě napadlo o něco dřív než Sayer, ale vůbec mi to nevadilo a u jiných věcí jsem zírala doslova s otevřenou pusou... A tentokrát jsem si u knihy i pobrečela, což se mi u thrillerů a detektivek často nestává.
Sayer jsem si oblíbila již v předchozích dílech a jsem moc ráda, že jsme se znovu setkali s ostaními, které už známe z předchozích dílů, já osobně mám asi nejradši Ezru a babičku Sayer a samozřejmě Maxe s Konou a vlastně úplně všechny... Hrozně nerada se s nimi loučím a doufám, že budou další díly, i když vlastně všechny otázky byly zodpovězeny...
Každopádně si určitě přečtu i další knihu autorky, pokud nějaká bude, ať už bude se Sayer nebo s někým jiným.
Za mě teda velké doporučení a jsem moc ráda, že jsem si sérii přečetla.
Hodnocení 5*/5*
Vše již bylo řečeno..
Tahle série stojí za přečtení. Druhý díl já osobně považuji za mírně slabší, trojka je ovšem stejně špičková jako jednička. Čtivé, dechberoucí.. Děj odsejpá, všechno to zapadá. Sayer je sympatická hlavní hrdinka a mě po přečtení posledních řádků zajímá jediné.. bude čtverka?
Opět super nálož,doufám, že bude pokračování. Všechny postavy zboznuji, hlavně ty psí :D
Ani třetí díl vůbec nezklamal. Naprostá pecka s strhujícím příběhem. Nedalo se odtrhnout tak jako u předchozích dílů. A ten konec? Úžasný. Těším se na další díla autorky, věřím, že brzy bude další. Celou sérii doporučuji.
Opět strhující, poutavá, čtivá, plná zvratů, zkrátka další perfektní dílo této skvělé autorky. Zápletka perfektně promyšlená, až si říkám "kde na to sakra chodí?! " Byť jsem vraha pak již odhalila, vůbec to nic neměnilo na tom, že jsem se nedokázala odtrhnout :) rozhodně doporučuji
Vynikající počteníčko! :) Tenhle díl byl nejlepší, ale co jako bude s tím otevřeným koncem???
Do písmene souhlasím s nadšeným komentářem mé oblíbené ydnac hned pod tím mým. Kniha je výborná a čte se sama. Jenom mě tak trochu mrzí ten otevřený konec, protože subjekt 037 mně teď určitě nedá spát.
Doporučuji.
LUXUSNÍ DETEKTIVKA :-)
Napínavé od začátku do konce.
Sayer tentokrát stíhá vraha, který unesl autobus plný dětí.
Někdo ji sleduje a někdo jí chrání...
Objekt 037 (psychopat bez záznamu v trestním rejstříku, který Sayer pomáhá s výzkumem) se stále baví tím, že jí volá a má pro ni informace.
NEČEKANÉ ZVRATY
A TEN KONEC - BOMBA :-)
Skvělá série - DOPORUČUJI
Po (za mě) slabší dvojce stál tento díl opět za to! Super spád, nečekané zvraty (ale ano, i pár průhlednějších), propracovaná dějová linka, napětí do posledního okamžiku. Celou tuto sérii jsem si zatím neskutečně užila a každou knihu přečetla během pár odpolední.
Po dlouhé době parádní konec. A poslední věty? No...ty...vole... Už jsem říkal, že ji miluju? Jo, vlastně ano. Snad mi žena odpustí. Ale toto byla další parádní kniha a příběh. Samozřejmě vášnivý čtenář pár drobných chyb s chápavým úsměvem rád odpustí. Doufám, že bude další díl. Protože už známý/neznámý subjekt 037 tomu dává další rozměr.
Já tu holku prostě mám rád, jde do toho prsama nehledě na důsledky :-) . Fajnové zakončení.
(SPOILER)
Vážně nám autorka zakončila knížku tím, že nám odhalila totožnost toho psychopata?! A teď abych napjatě očekávala další díl že?! No už aby byl! :D
Jedním slovem geniální. Ano, vraha jsem sice odhadla skoro hned ale opět mi to čtení nijak nezkazilo a já si to zase užila.
Trochu mě mrzí, že když jsme se potkali se snoubencem Sayer tak nám ho zase zabili, to se prostě nedělá! Ale konečně někdo zatnul tipec Andersonovi a Holtová si povýšení prostě zasloužila.
Za mě 4,5*, naprosto doporučuji a sem s dalším dílem! :-)
I tento poslední díl jsem poslouchala jako audio v němčině a už od úplného začátku jsem knihu jen hodně těžko odkládala. Případ začíná únosem autobusu s mladými lidmi a Sayer je brzy poté přivolána k vraždě jedné z dívek, která patřila ke skupině pohřešovaných středoškoláků. A hned je jasné, že je nutné zkusit zachránit aspoň další přeživší, než bude pozdě. Na scéně se objeví muž, který tvrdí, že v inkriminovanou dobu onen autobus viděl. Bohužel se ukáže, že se jednalo o falešnou stopu. A Sayer začíná hrát o čas...
Mohla bych toho (samozřejmě) napsat mnohem víc, ale nechci ostatní čtenáře připravit o jedinečný zážitek ;-). Protože tato kniha je napínavá, výborně napsaná, neskutečně čtivá a jedním slovem peckoidní! :-) Pro mne osobně se jednalo o nejlepší část této řady a také mne (víceméně) potěšilo, že se zde vyřešily určité nejasnosti ze soukromého života Sayer ;-). Na konci jsem si dokonce už říkala, jak hezky autorka všechno uzavřela - ale potom přišla úplně poslední věta... A ta mě dostala do kolen! To jako autorka myslela vážně? Je totiž jasné jako facka, že by se mělo konat pokračování, ale zatím se nic neděje a já si tedy nejsem jistá, zda se ještě něčeho dočkáme, bohužel... To je fakt obrovská škoda, takže nezbývá než doufat, že si to autorka nakonec přece jen rozmyslí a další knihu časem zase napíše...
Blbý americký fráze, dlouhatánský věty, nudný popisy čehokoliv. Srovnávat tohle "veledílo" s Červeným drakem může jenom diletant. Odkládám a jsem hodně zklamaná.
Tak nějak úplně nesdílím nadšení ostatních spolučtenaru. Ani se u mě nečekalo tolik překvapivých momentů, protože to hodně vyplývalo už z děje. Určitě se budu těšit na další díl, ale pro mě bohužel nejslabší.