V kleci
Ellison Cooper
Sayer Altairová série
1. díl >
Neurovědkyně FBI Sayer Altair pátrá po zlu v nejhlubších zákoutích lidské mysli. Zatímco se stále vzpamatovává ze smrti svého snoubence, netouží po ničem jiném než se zaměřit na svůj výzkum mozků sériových vrahů. Ale když washingtonská policie začne vyšetřovat strašlivou vraždu dívky, která pomalu vyhladověla k smrti, zatímco byla vězněna v kleci, je Sayer přivolána, aby vyšetřování vedla. Když je oběť identifikována jako dcera známého senátora, stává se Sayer středem pozornosti. Zatímco roste tlak ze strany veřejnosti, zjišťuje, že byla unesena další dívka, která se potácí na hranici smrti. S přibývajícími důkazy se Sayer usilovně snaží zachránit druhou oběť. Brzy ale zjišťuje, že pátra po vrahovi s nebezpečnou posedlostí – vrahovi, který je jí blíž, než si myslela.... celý text
SLAYER! Skvělá kapela a zároveň i mé, zkomolené jméno hlavní hrdinky (Sayer) tohoto všedně nevšedního thrilleru.
Když kniha vyšla, dal jsem si do seznamu "nutně musím mít", nicméně od té doby uplynulo dosti času, aniž bych s ní, krom dokoupení druhého dílu, cokoliv udělal. Teď jsem ale dostal chuť na pořádný kus dobré detektivní práce, zvratů, chuť na knihu, u které budete muset přemýšlet, knihu, která vás nenechá vydechnout. A doufal jsem, že se zde nespálím... Inu, nespálil.
Příběh je zajímavý, skvěle dávkované napětí, pozvolné poznávání hlavní hrdinky i jejich kolegů a kolegyň. Úžasná práce vyšetřovacího teamu, rozšíření obzoru detektivů i čtenáře a nenásilné se sbližování s minulostí. Trošku klišé v chování některých svědků či nadřízených, ale tomu se nejspíš nevyhneme.
Skvělé počtení!
Trochu netradiční hlavní vyšetřovatel/ka, která má také svá traumata z dětství, ale zdá se, že se to na ní zas tak moc nepodepsalo ... Celkem přímočarý styl psaní, sice jsem se z počátku nemohla začíst, ale po pár kapitolách se to rozjelo a jelo to na plné obrátky až do konce. Další díl si nenechám ujít.
Tak to jsem si početla,od začátku do konce napětí, mělo to spád a vyvrcholení nečekané a úžasné. Mám další oblíbenou spisovatelkou.....
Povedená věc, čtivé od samého začátku a tempo se neztrácí až do konce. Ten mi sice připadl tak nějak uspěchaný, jako by to autorka chtěla rychle dorazit, ale na mém hodnocení to nic nemění. Tohle za přečtení rozhodně stálo.
Sayer Altairová, drsná iteligentní holka, co jezdí na motorce se sajdkou a navíc má psa jménem Vesper... ideální kombinace :)
Velmi čtivé, napínavé. Nic složitého. Přímočará detektivka, psaná stylem, který je dnes tak oblíbený a komerčně úspěšný... žádné literární veledílo, ale dobrá oddechovka s napětím... časem se pustím do dalšího dílu. Zajímá mě, jak to bylo s Jakem.
PS. Zvláštní plusové body za babičku! :)
Super napínavá kniha plná zvratů. Člověk je až překvapený, jak to cele dopadlo. Hodně si budu chtít přečíst druhý díl co nejdříve.
Skvěle a čtivě napsáno, nedá se odtrhnout. Zápletka i chování postav je uvěřitelné. Je vidět, že autorka sama ve vyšetřování pracovala. Určitě doporučuji. Ihned jsem si musel pořídit druhý díl.
Super thriller. který od začátku chytne a nepustí. Konec hodně překvapí. Doporučuji a těším se na přečtení dalšího dílu.
Myslím si, že tato kniha je velice dobře napsaná s velkou dávkou erudice daného tématu, je nasnadě, že autorka je v tomto oboru na velice slušné úrovni. Agentka Sayer se chová, dle mého názoru, velice lidsky, dává najevo své emoce ( dovede být slušně nasraná ) a zároveň je empativní. Kniha se mne líbila a určitě neopomenu se podívat na další případy.
V teto serii pokracovat urcite budu. Zaujal mne styl psani, kratke kapitoly vas primo nuti pokracovat ve cteni, o napeti nouze rozhodne neni, a konec me hodne prekvapil, takze za me ano.
První moje kniha o agentce Sayer a rozhodne ne poslední. Kniha se mi četla opravdu dobre, byla jsem do konce napjatá! Rozhodne nejsem zklamaná a kniha se řadí mezi mé favority v tomto roce!
Kniha si své fanoušky našla, hodnocená je dobře - nicméně mne zklamala a nedoporučuji.
A trochu mne děsí trend neustálého překvapování čtenáře. Jako kdyby v tom právě spočíval základ dobrého příběhu. Není to pravda, myslím. Základem dobrého příběhu je nevyzpytatelné kouzlo, jímž autor polapí pozornost a snad i srdce osob ho čtoucích... Zde máme zvratů, no kdyby to byli vagónky, tak pořádně dlouhý vlak - kouzlo ale chybí. Teď mne napadá - jako lokomotivka, čili to nejede.
Moje první setkání s agentkou FBI Altairovou a musím říct, že jsem maximálně spokojený. Příběh byl od začátku do konce napínavý a četba šla jako po másle. Prostě thriller jak má být. Jako prvotina opravdu povedený počin. Těším se na další díl s touto sympatickou neurovědkyní...
Atraktivní thriller, který přesně ví, co je třeba přisypat, aby fanda do patologicky narušených magorů otáčel stránky do nočních hodin. Sériový vrah, co zavírá holky do klecí, FBI, nějaký ten exkurz do neurologie a behaviorální analýzy, mytologické výjevy a pes jako nejlepší přítel člověka.
Vhodné dílko, jak proložit čekání na nového Cartera.
Pokud hledáte moderní pojetí klasické novely o sériovém vrahovi tak Ellison Cooper opravdu vyšvihla výborný začátek nové série.
Mám ráda když se kniha vyvíjí podobně jako film. Nechává vás v napětí a střídá kapitoly rychleji, než si stihnete cokoli domyslet.
Poutavý děj, dobré postavy, uvěřitelné zápletky. Jen tak dál!
Oceňujem krátke kapitoly, dej odsýpal rýchlo, hlavné postavy boli fajn a vrah bol na podnose už asi v polovici knihy... Ale že by som sa nevedela odtrhnúť, to povedať nemôžem...
Body strhávam za Vespera...
Do pokračovania by som sa pustila asi len kvôli tomu, aby som sa dozvedela, čo stálo v Jakeovej zložke...
Skvěle napsáno, svižné tempo, čtivé, napínavé do poslední chvíle a konečně je pachatelem i někdo jiný než bývá běžné. Rozhodně doporučuji!
Velmi kvalitní počin, co má zajímavou zápletku, sympatickou vyšetřovatelku, uvěřitelné falešné stopy a náznaky, napětí, akci a i relativně dobrý konec. Těším se na další díl!
Chcete-li pořádnou dávku napětí, které Vás vtáhne hned od první strany, děj, který je tak hutný, že nemate ani pomyšlení na to, kdo za tím vším stojí, obohacené o sympatickou vyšetřovatelku a ještě lepší babičku, tak neváhejte a pusťte se do toho. Jsem velmi zvědavá, co si pro nás autorka přichystala v dalším pokračování, nuda to ale jistě nebude.