Záhrada motýľov
Dot Hutchison
Sběratel / Záhrada motýľov série
1. díl >
„Krása ešte nikdy nebola taká desivá... Prvý diel oceňovanej trilógie.“ Izolovaná záhrada, kvitnúce rastliny a... zbierka nádherných motýľov – mladých žien, ktoré boli unesené. O to všetko sa stará Záhradník, zvrhlý muž posadnutý uchovávaním krásnych dievčat. Jedna z tých, čo prežijú, Maya postupne odkrýva podrobnosti o tomto desivom mieste aj o svojom väzniteľovi. Ako sa jej napokon podarí utiecť? Prežijú aj ďalšie dievčatá? Agenti FBI Victor Hannoverian a Brandon Eddison musia vyriešiť najotrasnejší prípad svojej kariéry.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , XYZ (SK)Originální název:
The Butterfly Garden, 2016
Téma děsivé, ale báječně zpracováno. Příběh velmi čtivý a napínavý, hezky popsány charaktery jednotlivých postav a jejich vývoj. Moc se mi líbilo.
Opravdu pecka, přečteno za 1 den , moc dobře napsáno, autorka vás nenechá ani na chvíli vydechnout a jste napnuti jak to všechno dopadne.
Tuhle knizku si musite precist!
Krasne divky mezi 16 a 21 lety, ktere se nedobrovolne ocitnou v Zahrade, dostanou na zada prekrasnou ozdobu - tetovani v podobe paru barevnych motylich kridel. V Zahrade pak ziji pomerne normalni zivot - mohou se navstevovat ve svych pokojich, hrat na hudebni nastroje, cist ci jinak rozvijet sve konicky, chodit se Zahradnikem na vecere (stale ve skleniku, samozrejme) - az na to, ze nemohou utect a Zahradnik za nimi chodi kvuli sexu. Pokud se vam to porad nezda dost zajimave, co takhle fakt, ze Zahradnik je na divky velmi hodny a jde o prijemneho gentlemana, vy proto v prubehu cteni snadno zapomenete, ze Zahradnik je vlastne unosce a tak trochu psycho.
Co se deje s divkami pak? Proc motyli? Proc sklenik? Co pribehy ostatnich divek? A kdo Maya vlastne je? To uz vam neprozradim, rekne vam to sama Maya v prubehu vypraveni.
Jsem nadsena!
Vynikající kniha, přečetla jsem ji jedním dechem. Maya je moje oblíbená hrdinka. A na motýly se od přečtení knihy dívám zcela jinak.
Krása a děs tak blízko sebe! Boj o zachování duševniho zdraví s výhledem blízké smrti. Rodinka prazvláštní. Jako moc záleží člověku na pověsti rodiny?Jak dlouho je ochoten "nevidět"?Zajímavý námět, který mě ke knize přikurtoval.
Teda, zajímavě postavený příběh... Směs krásy a odporností... Svým způsobem chtěl zahradník vytvořit něco krásného a trvalého, ovšem hodně zvrhlým způsobem. Tahle kniha se mi nakonec opravdu hodně líbila. Trochu nezvyklé nechávat si příběh vyprávět obětí, ale i tam moc super.
(Audiokniha)
Mrazivé čtení, jako poslech velmi napínavé, kdyby nebylo konce se Sophii, tak by mi asi spadla brada a nechápala bych předchozí komentáře přede mnou. Ale i tak mi připadá, že jsem četla jinou knihu než ostatní :-) Mně to právě přišlo až moc reálné a uvěřitelné, když tedy budu předpokládat, že část hlavních hrdinů byli psychopaté a zbytek byl více či méně narušený. Trochu lituji, že jsou další díly. Knihy, které nemají pokračování, mají pro mě svoje kouzlo a většinou je stejně nejlepší ten první díl.
Nejzajímavější na této knize byl asi námět. Knihu jsem začala číst ze zvědavosti a kvůli rozporuplným pocitům, které jsem zažívala u čtení zdejších komentářů. Rozporuplné pocity přetrvávají i po dočtení knihy. Zvrácená fantazie autorky se mi docela zamlouvala, ovšem měla by se s ní naučit více pracovat. Celkově to bylo takové vleklé, nedokončené, těžko uvěřitelné, naprosto nelogické, ale to už tu bylo všechno řečeno. Průměrná oddychovka před spaním.
Asi mám raději příběhy, jejichž děj musí čtenář teprve odhalit. A musí odhalit něco, co je jeho fantazie ochotna přijmout. Knihu jsem dočetla v noci, řekla jsem si, že se na hodnocení vyspím, všechno se v hlavince hezky poskládá, souvislosti mi dojdou.. . Ale buď jsem natvrdlá a nebo to po prvotním nadšení byl spíše propadák, ale řekněte mi. Jak to s tou Sophií vlastně bylo? Ten konec je takový nonsens, jakého jsem v knize nebyla už dlouho svědkem. Začátek byl příjemně mrazivý - úchylky, zvrhlosti, dívčina nad věcí, oukej. Pokračování příběhu nabíralo na obrátkách a asi nebylo moc z čeho vařit, i dort pejska a kočičky by mi chutnal více. Teatrální povzdech a jedeme dál.
nápad na thriller není špatný, zahrada, unesené dívky a umění v podobě tetování motýlích křídel. Co mě ovšem zarazilo byla dost zvrácená představivost autorky a ještě k tomu, to celé bylo vyprávěno tak nenásilnou formou bez gradace napetí či nějakého spádu, jako by se zdálo, že je to zcela normální a občas se to stává, taková trošku perverzní nuda. Maya mi byla zpočátku protivná, ale nakonec byla nejzajímavější postavou.
U této knihy jsem si říkala, že se divím autorovi, že se nestydí vůbec toto vymyslet :-D
Kniha určitě přinese rozporná hodnocení. Oceňuji fantazii autorky, méně už způsob zpracování. Je to spíše science fiction než thriller. Možná trochu překombinovala přeskakování v čase při vyprávění hlavní hrdinky. Průměr.
Nevadí mi snaha o šokující příběhy a díla, ale tohle byl naprostý děs. Perverzní fantazie autora, na zcela groteskním základu, o kterém mě absolutně nedokázal přesvědčit. Děj se odehrává retrospektivně v zahradě, kterou očividně cca 25 dívek nedokáže opustit, respektive z ní utéci jedninému muži. A to ani pod vizí dlouhodobého a opakovaného znásilňování a smrti, nekladou naprosto žádný odpor, ani se o něj nesnaží.
Dialogy jsou nudné, výslech, ve kterém popisuje hlavní postava děj v zahradě je nelogický a bezpředmětný - proč povídá do detailů policistům narosto fádní věci mimo případ?
Nejhorší je na tom opravdu asi ta logika. Ze začátku Zrahradník vypadá jako tajemná a autoritativní postava, nicméně později je z něj jen obyčejný "tatínek", který nevzbuzuje naprosto žádný respekt a hrozbu při jeho snaze o zneškodnění...
Pro mne osobně zklamání. Podle hodnocení a komentářů jsem očekával napínavý příběh a dostal jsem do ruky příběh postavený na naprosté nereálnosti a značné dávce zvrhlosti - nevím jak to popsat přesněji. Postavy bez hlubšího charakteru - a dělení na hodného a zlého policajta naprosto naivní. Možná (dle anotace) je série oceňovaná, ale já určitě po dalším kousku nesáhnu. Kniha tohoto typu jen v případě naprosté absence jiné literatury.
Nedoposloucháno. Nějak mě to nechytlo, ani přednes herce. Navíc celá kniha ve 4 audio kapitolách, jak tam má pak člověk z mobilu lovit, navazovat, kde včera skončil... je to spíš technická, ale nenahrává to příjemnému dojmu.
detektivní a krimi romány psychologie horory thrillery pro ženy
2017 | Sběratel motýlů |
2018 | Májové růže |
2019 | Letní děti |
2021 | Ztracená sezóna |
Jsou knihy, které přečtete a nic. Ale jsou takové, které máte dlouho v hlavě. A tato určitě patří ke druhé skupině Těším se na další setkání s autorčinou tvorbou ze série Sběratel.