Scénář na lásku

Scénář na lásku
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501828/bmid_scenar-na-lasku-upY-501828.jpg 4 100 100

Ne že by Nora Hamiltonová nevěděla, co je to láska. Má ji přímo v popisu práce – denně usedá k notebooku a vymýšlí zápletky scénářů romantických filmů. Dokonce i rozpad vlastního manželství dokáže proměnit v předlohu pro film – a to tak bravurně, že o látku projeví zájem sám Hollywood. A co víc, klíčová scéna příběhu se bude natáčet přímo v jejím malebném domku a hlavní mužské role se ujme nejžádanější herecký idol současnosti, pohledný a sexy Leo Vance! Zhýčkané hvězdy ovšem mívají nevyzpytatelné rozmary. Leo si usmyslí, že po skončení natáčení by rád ještě týden zůstal na místě, sledoval kouzelné východy slunce a jen tak relaxoval s Norou a jejími dětmi. Za takový zásah do soukromí je ochoten královsky zaplatit. Samoživitelka Nora by si chvíli nemusela dělat vrásky s hypotékou a kreditní kartou. A navíc, tomu zvláštnímu toužebnému lesku v Leových očích se prostě nedá odolat... Jediný týden. Sedm dní. Mrknutí oka, nebo celá věčnost, podle toho, jak se na to člověk dívá. Dost času na to, aby se Nora zamilovala. Dost času na to, aby si nechala ukrást srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora

Nora Goes Off Script, 2022

knihomolkaJani
30.12.2022 3 z 5

3,5*
Tato kniha má tedy opravdu úžasné prostředí! S hlavními hrdiny je to už slabší.. :D Leo se prostě choval z počátku jako další děcko.. Ale Nora byla skvělá. V této knize zažijete realitu všedního života s velmi nečekanou zápletkou. Přiznám se, že jsem opravdu až do konce netušila a rozuzlení bylo zajímavé.
Kniha má v sobě čtivost.

Ivuska.09
21.12.2022 4 z 5

I pro mě byla kniha příjemným překvapením. Není to žádné náročné čtení, ale bavila mě. Filmová hvězda, scénáristka – samoživitelka, vlastně to propojení až překvapivě dobře fungovalo.

kristy.books
19.12.2022 4 z 5

Táto kniha ma veľmi milo prekvapila, nečakala som, že príbeh bude až taký dobrý. Podľa anotácie som očakávala vtipnú (možno až bláznivú) komédiu, a hoci tu humor nechýbal, riešilo sa tu viacero vážnejších tém.

Nora je rozvedená matka dvoch detí, ktorá sa živí písaním scenárov k presladeným romantickým filmom. Tentokrát sa však rozhodla napísať trochu iný, vážnejší scenár inšpirovaný vlastným životom, ktorý vyvolal obrovský záujem filmárov a hlavné postavy si majú zahrať dvaja z najúspešnejších hercov súčasnosti. Časť filmu sa má natáčať priamo u nej doma, v čajovni, ktorá v príbehu zohráva dôležitú úlohu. Celý štáb má po troch dňoch odísť... no Leo, herec, ktorý sa pohybuje Nore po dome a pije jej zásoby alkoholu, ju poprosí, či by u nej nemohol zostať ešte o týždeň dlhšie. Štedro jej zaplatí a ona peniaze teraz dosť potrebuje. Veď za tých pár dní sa nemôže nič stať... či?

Noru som si dosť obľúbila, po odchode manžela zostala na všetko sama, ale dokázala si poradiť aj bez chlapa. Manželstvo ju dosť ubíjalo, manžel jej neustále podrýval sebavedomie, vysmieval sa z jej práce, nepracoval, míňal peniaze, ktoré zarábala, myslel len na seba, nikdy nebol s ničím spokojný... rozvod jej vlastne dosť pomohol a teraz mohla žiť tak, ako chcela. V príbehu sa takmer vôbec neobjavil, no aj tak som ho neznášala. Nora mu nakoniec dokázala, že jej práca vôbec nie je hlúpa a ja som mala chuť zakričať "tu máš, ty kretén!" Jej syn a dcéra boli takí malí výmyselníci a dodali príbehu dávku rozkošnosti. Vždy, keď sa svojej mamy zastali a pochválili ju, ma zahrialo pri srdci.

Leo sa nepredstavil v tom najlepšom svetle, zo začiatku pôsobil ako arogantný, namyslený muž, ktorý má problémy s alkoholom. Postupne sa však ukázalo, že sa v ňom skrýva omnoho viac a toto všetko je len maska, ako sa vyrovnať s bolesťou. Páčilo sa mi, ako pomaly objavoval čaro "obyčajného" života a dokázal si získať srdcia miestnych obyvateľov.

Romantická linka bola tiež fajn, ide o enemies to lovers romantiku, ktorú mám rada, takže mi to sadlo. "Dráma" tu bola trochu dlhšia a bola som veľmi zvedavá, čo sa vlastne v skutočnosti stalo (aj keď od určitého momentu som mala isté podozrenie).

Kniha má len niečo cez 200 strán, takže som ju mala prečítanú v priebehu pár hodín. Čítanie som si užívala a s príbehom som bola spokojná, nemám k nemu žiadnu väčšiu výhradu.

stepanka0752
16.12.2022 5 z 5

Každá žena by měla mít svého Lea! Nádherný příběh :)

aNGie5
26.11.2022 5 z 5

Je to jiné a je to dobré... Víc neprozradím :)

mikika
31.10.2022 5 z 5

ačkoli jsem si nemyslela, že rozvedená mamina coby hlavní hrdinka bude něco pro mě, příběh mě naprosto chytnul, i díky Nořinu přístupu k životu, idiotskému bývalému... vtipný nápad s autorkou plytkých hallmarkových slaďáků, která použije svůj vlastní příběh pro hollywoodský trhák, je pro mne příjemným překvapením.

2022  89%Scénář na lásku
2009  63%Klik!: Život vám bude šlapat jako počítač!
2024  86%Letná láska