Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532623/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-65d5e454e1526.png 4 2098 2098

ZNAL JI CELÝ SVĚT, ALE SVÉ TAJEMSTVÍ SI MÁLEM ODNESLA DO HROBU. Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Seven Husbands of Evelyn Hugo, 2017

Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela

petunkav
07.07.2023 4 z 5

Knihy jsem se dlouho "bála". Nepouštím se často do opěvovaných bestsellerů.
Nakonec jsem ji dostala jako dárek a pustila se tedy do ní.
No musím tedy říct, že se četla moc pěkně. Svižná, poutavá.....
Určitě bych ji nezařadila mezi ty nejlepší, které se mi dostaly do ruky, ale pěkné čtení to bylo.

Christie2020
04.07.2023 1 z 5

Nějak se nedokážu ztotožnit s oslavnými hodnoceními této knihy. Louskala jsem ji několik týdnů a ne a ne ji dočíst.
Za mě trochu červená knihovna s koncem, jenž měl být rádobyšokující, ale byl spíše zklamáním a zmarem. Knihu jsem dočetla jen z povinnosti.
A co ta část o tom, že Harryho nechají hodiny umírat v nemocnici na protrženou stehenní tepnu???? Jako fakt? V 90. letech??? To je dost výsměch, ne?

Tereziee
01.07.2023 5 z 5

Drahá Evelyn, po dočtení ses zařadila mezi jednu z nejlepších knih, co jsem letos přečetla.

Když jsem dva roky zpět četla Daisy Jones okamžitě jsem si zamilovala autorčin styl psaní a doufala jsem, že opěvovaná Evelyn Hugo bude stejně skvělá. A byla ještě lepší. Autorka má ten dar postavy vykreslit tak reálně, že budete věřit že opravdu existují. Hltala jsem celý příběh od začátku do konce. Usmívala jsem se, dojímala se, násavala jsem atmosféru zlaté éry Hollywoodu a celou knihu jsem si užila. Nešla totiž odložit. Doporučuji!

Tyna_Pav
28.06.2023 5 z 5

Tak tohle bylo skvostné. Většina knih ve mně vyvolá pocit, že si s nimi chci zalézt do teplíčka a pít horkou kávu, čaj nebo čokoládu. Tato kniha ve mně však vzbudila větší chuť žít a k jejímu čtení jsem prostě potřebovala pít prosecco :D tak asi tolik k atmosféře nablýskaného života slavné hvězdy.

Musím souhlasit s komentářem pode mnou- kniha byla tak realistická a popis Evelin tak důvěryhodný, že jsem měla chuť googlit si ji a po skončení knihy si pustit nějaký z jejích filmů. Můžeme jen doufat, že se kniha dočká filmového zpracování, protože za to určitě stojí.

Doporučuji každému. Co ještě můžu vypíchnout je to, že i když kniha není veselé čtení, jelikož popisuje řadu problémů a ztrát, tak i přesto to vlastně stále je příjemné číst. Což je obdivuhodné. Rozhodně mám v plánu si přečíst od autorky i něco dalšího.

Books_by_Dee
26.06.2023 5 z 5

IG: @books_by_dee

Když jsem jela na dovolenou do Itálie vzala jsem sebou právě Evelyn, proto je doba čtení delší, než je u mě obvyklé. Sedět doma na zadku, tak ji mám přečtenou za 2-3 dny, protože tohle byla dokonalost a absolutně chápu tu vlnu 5hvězdičkových recenzí.

S autorkou mám zkušenost s Daisy Jones & The Six (5) a Možná v jiném životě (4) a její další knížky rozhodně do konce roku zařadím na seznam. Teď už ale k Evelyn Hugo.

Stárnoucí hollywoodská hvězda Evelyn Hugo se konečně rozhodně prozradit svůj životní příběh a k sepsání jejího příběhu si vybere neznámou reportérku Monique Grantovou. Monique nabídku přijímá a z úst Evelyn se dozvídá vše o jejím životu plném skandálů s láskou spojených a o jejím životu u filmu.

Taylor je prostě Queen co se týče postav, protože při čtení má čtenář pocit, že osoba opravdu existovala a má chuť googlit vsi její příběh o stošest. Celá knížka má prostě takový vibe, že se děj musel stát a vše je tak moc reálné. Tohle byla naprostá DOKONALOST a já nemám ani nic, co bych vytkla.

Byla jsem vtažena do fiktivního světa královny filmového plátna a bylo mi prokázáno, že ne vše se děje, tak jak to může na venek vypadat. Ano, Evelyn Hugo měla sedm manželů, ale byl nějaký z nich její životní láskou? A co všechny ty kauzy? Opravdu se staly tak jak je bulvární plátky otiskly? Evelyn nám všechno prozradí.

Tohle je za mě jedna z TOP knížek, které jsem zatím v roce 2023 četla.

Anna 13
24.06.2023 5 z 5

Myslela jsem si, že to bude oddechovka pro rozptýlení, která ve mně nic moc nezanechá a možná ji i odložím. To jsem se ale pěkně spletla!
SEDM MANŽELŮ EVELYN HUGO je prostě pecka! Neskutečná pecka, které se nebudete chtít pustit.

Evelyn Hugo je hrdinka, která má všechno - dobré i zlé, šarm, energii, charisma, krásu, tajemství - proto ji také budete tolik milovat. Zcela vás uhrane.

Román je psaný velmi svižně, nikde se nezastavuje, nezpomaluje, nenudí, čtenáře nevyčerpává, ale žene ho dál, neboť každá stránka hrozí nečekaným zvratem.

Pointa knihy je nenásilná - odlišuje se od těch se stejným tématem především tím, jakým jazykem ho popisuje a jak ho prožívají samotní hrdinové.

Atmosféra Hollywoodu druhé poloviny minulého století je smyslná, atraktivní.
Části popisující děj pomocí článků z bulvárních plátků jsou čtivé a čtenářsky osvěžující.

Celkové vyústění je pořádné drama, které ve vás zanechá stopy.

Na dny, kdy jsem se stala Evely Hugo, budu vzpomínat s velkou láskou a nostalgií, neboť jsem na těchto téměř pěti stech stránkách skutečně žila její příběh. Tak dobře je kniha napsaná!

kytarka
24.06.2023 5 z 5

Krásně napsaná kniha. Životopis slavné herečky v románu. Mě se kniha moc líbila a byla jsem zvědavá na život Evelyn, který byl fascinující a zároveň smutný, i když si mohla koupit vše. Opět se zde ukazuje, že peníze nejsou v životě vše.

murielkaa
19.06.2023

taylor je proste bohyně historických fikci, no cap. říkáte si, jestli ti lide teda skutečně existuji nebo ne. Malibu u mne stale vede, tohle je fakt hodne opěvované a nevím jestli si to zaslouží všechen hype, každopádně určitě nadprůměrná knize, ostatně jako každá od TJR

Nikusha
18.06.2023 4 z 5

Taková odnož Daisy Jones & The Six = hej tak existují ti lidi nebo ne?!?! Napsané je to zase opravdu skvěle, ty postavy si dokážete reálně představit až máte pocit, že jste je někde viděla. Příběh jako takový upoutá, ale není to zase kdoví jaká pecka. Ale opravdu to dorovná styl vyprávění a umění vykreslení postav.

johi_murasova
18.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak neskutečně dlouho jsem se těšila na české vydání této knihy, bohužel jsem se k ni dostala v pro mě dost težké době a z toho důvodu jsem ji četla měsíc, ačkoliv byla velmi čtivá a normálně bych ji měla přečtenou během par dnů. Od knihy jsem měla velká očekávání díky hype na sociálních sítích a můžů s klidnou duší říct, ze kniha byla naprosto dokonalá. Od první strany mě příběh Evelyn pohltil, příběh holky od nikud až po nejslavnější herečku své generace mi přišel velice originální.
Autorka si naprosto úžasně umí hrát s postavami, jejich charaktery a celkově vyobrazením, a to až tak, že máte potřebu neustále projíždět google a hledat, jestli postavy nebyly reálné postavy. Co se tyče samotné postavy Evelyn Hugo, dokonalá, zajímavá a fascinující, a myslím, že dokonale zapadla do doby ve která žila. Byla to velmi silná a inspirativní žena, i když se ne vždy chovala úplně morálně. Také jsem si naprosto zamilovala postavu Harryho. Monique, spisovatelka, která přepisuje životní příběh Evelyn mi až tak nesedla a co se tyče postavy Celie, vlastně mi jí bylo většinu času líto.
Byla to moje třetí kniha autorky a naprosto jistě můžu říct, že byla nejlepší, a naprosto mě také fascinuje, jak si autorka dokáže s těma knihama vzájemně hrát, to prolínaní postav mě neskutečně baví.

uzivatel6305
18.06.2023 4 z 5

Moc pěkné, skvělý nápad, spousta zajímavých názorů a myšlenek, postavy barvité a promyšlené do puntíku. Knížka se čte velice dobře (i v angličtině) a nechtělo se mi ji moc odkládat, byla jsem zvědavá, kdo bude další a proč, a ten konec se opravdu povedl. Chvilku jsem měla i slzu na krajíčku. Téma je v současné době velmi populární a asi je dobré se na ně podívat i z druhé strany. Doporučuji.

Lalina3
15.06.2023 4 z 5

Kniha se krásně četla, pěkné zápletky, super postavy. Nebyla to žádná pecka, ale super kniha.

Toledo
15.06.2023 5 z 5

Neotřelé téma, které se krásně četlo.
Podle názvu naprosto neodhadnete, co v sobě kniha skrývá. Moc mě to bavilo a ani jednou jsem se u knihy nenudila.

katerina4564
14.06.2023 4 z 5

Bestseller, všude reklama, ty zelené šaty na obálce mě doslova pronásledovaly na každé reklamě na internetu, no a když už jsem měla tu slevu na e-knihu, tak jsem si ji koupila. Jsem zastánce toho, že jakmile má něco převelikou reklamu, nestojí to za nic, ale
Monique se dostala k práci jak slepý k houslím, od začátku Vám vrtá hlavou PROČ? Proč si Evelyn Hugo vybrala k sepsání biografie právě ji? Na tuto otázku dostanete skutečně, alespoň pro mne, velice zajímavou odpověď, kterou bych nečekala a naprosto mě odrovnala. Počkat si na ni musíte až na samý závěr. Mezitím si přečtete o životě v chudobě, intrikách, snobském chování, povrchnosti, vzestupech a pádechPár stránek o životě Monique mi přijde možná zbytečných, ale na druhou stranu Vás na chvilku odpoutají od podstaty děje.
Literární zpracování není z těch klasických, ale rozhodně je kniha čtivá, jediné co bych celému příběhu vytkla, že některé události popisuje podrobněji a některé naopak velmi rychle přeběhnou během krátké kapitoly. Nedá se říci, že by mi byla Evelyn sympatická, ale v tom sledu událostí je to čtenáři naprosto jedno. Popis postav a způsob zpracování vás chvílemi nutí googlit, kdo byla Evelyn Hugo, jak vypadala, jak vypadali její manželé, ale vždycky vám dojde, že je to jen a jen fiktivní postava. Schopnost autorky přesvědčit čtenáře, že čtete o realitě je naprosto ohromná. Věřím, že by kniha mohla být pro některé režiséry dobrým námětem na zfilmování a za sebe mohu říci, že bych se na ten film i ráda podívala.

Fortuna7
13.06.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo je promyšlená, skvěle napsaná a hlavně neskutečně srdcervoucí kniha, která obletěla knižní svět. Naprosto chápu ten humbuk okolo této knihy, protože si ho vážně zaslouží. Taylor Jenkins Reid má obrovský talent pro psaní postav, protože čtenář má vždy pocit, že daná osoba přece vážně musela žít a vše prostě působí neskutečně ralisticky. Ani Evelyn Hugo není výjimka. Žena, která si celý život šla tvrdě za svým a pro svůj sen a rodinu byla schopná obětovat úplně všechno. Tím pádem mi Evelyn byla ze začátku vlastně strašně nesympatická, ale později jsem ji pochopila a řekla jsem si, že jí naprosto rozumím. Závěrečné odhalení jsem absolutně nečekala (a celkem mě i rozsekalo) a hlavně se mě neskutečně dotklo to, jak na to zjištění (a konečné odhalení) postavy reagovaly.
Já osobně knihu hodnotím 4,5, protože to prostě není můj absolutní favorit, ale rozhodně knihu mohu doporučit, protože si to vážně zaslouží.

yonda
11.06.2023 5 z 5

Tak úplně jsem to nečekala, ale příběh mě doslova vtáhnul. Nešlo jen o děj, ale hlavně o způsob vyprávění . Všechen ten luxus v kontrastu ,, co za něj '' vedou k zamyšlení.

zazvorka
10.06.2023 3 z 5

Cca do poloviny jsem byla hodně spokojená. Pak mne to začalo nudit, bylo to pořád dokola na podobnou notu. Byla jsem ale zvědavá na závěrečné velké odhalení. Kdyby bylo zajímavé, celkový dojem bych měla lepší. Důvod propojení Evelyn a Monique mě však z nudy nevytrhl. Takže za tři.

iceVS

Neuvěřitelně uvěřitelný příběh.
Nebo uvěřitelně neuvěřitelný?
Nevím.
Jen mě zaskočilo, jak se mi to líbilo.

marrie5227
07.06.2023 5 z 5

Kniha, která na sociálních sítích nebo v knihkupectví nemohla minout vůbec nikoho. Pro mě samotnou to bylo druhé setkání s autorkou a i tentokrát, jako se mi to stalo u Daisy Jones & The Six, jsem na konci zůstala jen tiše zírat.

Evelyn Hugo je stárnoucí a uzavřená hollywoodská ikona. Jenže najednou se rozhodne promluvit o svém okouzlujícím a skandálním životě. Ale když si pro tuto práci vybere neznámou reportérku Monique Grantovou, nikdo není ohromen více než samotná Monique. Proč ji? Proč teď?

Monique se v obklopení přepychu dává do poslechu a zaznamenávání Evelynina fascinujícího celoživotního příběhu. Od cesty do Los Angeles v 50. letech až po rozhodnutí opustit showbyznys v 80. letech a samozřejmě - sedm manželů. Evelyn rozvíjí příběh o nelítostných ambicích, nečekaném přátelství a velké zakázané lásce.

Na samotném konci příběhu dochází k rozuzlení otázky proč Monique?, což jsem upřímně vůbec nečekala.
Evelyn a Celia se mi chvílemi zdály trochu povrchní, na druhou stranu, bylo to dobou a také situací, která ani dnes není v takových případech snadná.

Už podruhé se mi stalo, že mě Taylor dostala do fiktivního světa, který se zdál tak neskutečně reálný, ačkoliv jsem se lépe začetla až po polovině.

marianna7090
07.06.2023 5 z 5

Rovnako ako keď si pozriete dobrý film či seriál a chcete hneď a okamžite zistiť všetky dostupné informácie o každom hercovi, ktorý v ňom účinkoval, to mám ja práve teraz s Evelyn Hugo.
PREČO TOTO NIE JE REÁLNA POSTAVA?
Chcem hneď vidieť všetky jej filmy, čítať si o jej manželoch, škandáloch, pozrieť si ako získala Oscara.
Nesmierne úžasná a inšpiratívna kniha, dlho vo mne zostane.