Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532623/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-65d5e454e1526.png 4 2070 2070

ZNAL JI CELÝ SVĚT, ALE SVÉ TAJEMSTVÍ SI MÁLEM ODNESLA DO HROBU. Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Seven Husbands of Evelyn Hugo, 2017

Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela

PaníLenka
25.08.2024 4 z 5

Ze začátku se zdá, že půjde o to, kterak “chudá dívka z Kuby ke slávě v Hollywoodu přišla nejen kvůli své kráse, ale především cílevědomosti, nicméně se příběh zaklikatí naprosto nečekaně zajímavým směrem, vztahy jsou složité a barvité. Vše podáno tak, že se mi knížku nechtělo odložit, napětí rozhodně nechybělo a nešlo si k oběma postavám - Monique i Evelyn - nevytvořit vztah. Znovu se mi potvrdilo, že nic není tak, jak to vypadá na první pohled a jak vše podává bulvár…

L.Helena
22.08.2024 5 z 5

Podle názvu se může zdát, že se jedná o příběh povrchní herečky, která střídá muže jak ponožky..., jenže opak je pravdou. Čtení mě opravdu bavilo, kniha se velice dobře čte, rozuměla jsem hlavní hrdince s každým rozchodem i novým manželstvím. Navíc se odehrává docela napínavá vedlejší zápletka, proč právě Monique a jak je s příběhem spjatá.
Určitě se poohlídnu i po dalších knihách této autorky.

lucifess
20.08.2024 5 z 5

Tak tato kniha mě fakt bavila. Skvělá! Evelyn byla extrémně cílevědomá, což je mi velmi blízké. V každém okamžiku věděla co a hlavně proč dělá. Byla mi velmi sympatická. Silou vlastní vůle a píle změnila svůj osud a vypracovala se z nuly na sto.

CtenarkaMina
18.08.2024 5 z 5

Do knihy se mi původně ani nechtělo, ale od prvních stran mě příběh pohltil. Líbilo se mi to moc. Od autorky si určitě přečtu i něco jiného.

Vzpurny_samotar
16.08.2024 5 z 5

Neměla jsem očekávání a přišla mi úžasná. Emočně silná. Připomněla mi, jaký je mít zlomený srdce. Autorka šla okamžitě na seznam ke čtení

lucakuca
07.08.2024 5 z 5

Vauu!
Touha, chamtivost a rychlost - tři pilíře nejúčinnějšího podvodu. A tady to frčíííí!!! Jeden manžílek za druhým!!!! Autorka mě zaujala, líbí se mi její psací styl, líbí se mi námět, obsah, lákavá anotace i obálka.
Čtivé, napínavé a hlavně!
Dechberoucí a srdcervoucí!

Anežka173
04.08.2024 5 z 5

Ten mediální bum, který kolem knihy je, si kniha rozhodně zaslouží. Strhující a místy až temný příběh, který odhaluje zákulisí herecké branže.

Zama
02.08.2024 5 z 5

Jedním slovem - MILUJU!
Ta kniha mě vtáhla do děje a nepustila.
Víc k tomu nemam co říct. Je to opravdu skvělá kniha! Neváhejte a přečtěte si jí.

Patrochilles
02.08.2024 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky kamarádce - samotnou by mě nenapadlo si ji přečíst - a jsem za to strašně ráda. Bylo tam sice pár trochu nudných částí, ale jinak to bylo naprosto perfektní. Určitě doporučuji :)

Netae
01.08.2024 4 z 5

Tohle je jedna z těch knih, které musíte stůj co stůj dočíst a dozvědět se, jak to dopadne. Příběh slavné herečky je vyprávěný dost syrově, bez pozlátka Hollywoodu. Evelyn není žádná kladná hrdinka, je to prostě žena, která si v životě vždy šla za svým a udělala spoustu dobrých i špatných rozhodnutí. Určitě se podívám i po dalších knihách této spisovatelky.

marcela3655
27.07.2024 5 z 5

Úchvatná kniha.Nejdříve jsem se knihy bála..není to můj styl..Nakonec jsem byla mile překvapená a hltala stranu za stranou....Dlouho mě nic tak nenadchlo..

ela1972
26.07.2024 5 z 5

Z této knihy jsem měla trošku strach. Bála jsem se, že budu zklamaná, protože má moc kladných hodnocení. Ale jsem nadšená. Souhladím se vším, co je napsáno v předchozím komentáři.

Jara.v
25.07.2024 5 z 5

Poslední dobou mám docela šťastnou ruku na kvalitní příběhy s podtextem k zamyšlení. I tato kniha mě pohltila. Nemohla jsem ji odložit. Byť smyšlený příběh, ale ukazuje lesk i bídu Hollywoodu v jeho největší slávě. Boj o místo ve společnosti ale i v životě. Co vše je člověk ochoten udělat, aby ochránil své blízké. Co je ještě morálně správné. Dá se to takto globálně posoudit? Nebyl to příběh plný akce, ale přesto to bylo čtivé a na konci ukápla i nějaká ta slza.

Mi-šu-le
18.07.2024 5 z 5

Úžasná kniha plná úžasných postav. Mám chuť poznat Evelyn Hugo, Harryho, Celii a další. Po dlouhé době příběh, který mě naprosto uchvátil a nutil číst až do pozdních hodin. Musím říct, že knihu nejen doporučuji, ale je to vážně zážitek. Od autorky si přečtu i jiné knihy. Smála jsem se, plakala, byla navztekaná, ale hlavně stále zvědavá, co bude dál. Příběh je plný intrik, podvodů a lží, přitom to nijak čtenáře nestresuje. Úžasné!!!

Allys
16.07.2024 5 z 5

Knihu jsem nějakou dobu obcházela, vzhledem k tomu, že nejsem fanda bulváru a sledovaní „hvězd“ mimo času ve filmech. Hodnocení tady mě však nakonec přesvědčilo a jsem tomu velice ráda.
Tenhle fiktivní příběh je napsaný tak realisticky, že je těžké uvěřit, že se to nestalo. Autorka se inspirovala několika skutečnými událostmi u reálných hereček. Skvěle podaný dej, čtenář prožije asi všechny možné emoce a najdou se i překvapivé zvraty a dojímavé momenty.
V příběhu je velice přirozeně a nevtíravě zpracovaná i LGBT tematika, násilí v na oko dokonalých manželstvích, emocionální chlad ve vztazích, kariéra žen ve významném období pro Hollywood apod..
Po celou dobu jsem tušila přepojení Evelyn s Monique, ale jak to bylo, mě překvapilo. Příběh je plný zvratů, tajemství a často i toxických vztahů, celkově je však všechno z příběhu uvěřitelné.

kristinica
10.07.2024 4 z 5

Nevšední kniha o stejně nevšední ženě. Nejdřív jsem ji na chvíli odložila, protože tohle není úplně můj styl, fiktivní hvězda propíraná bulvárem? Nesympatická pětatřicetiletá novinářka, která se chová jako dvacetiletá a pokládá pěkně otravné a zbytečné otázky? Ale postupně mě to velmi vtáhlo, starý Hollywood, všechny aféry, lásky, hlavně ta největší, i na slzy ke konci došlo, to bych na začátku vážně nečekala. 4.5*

janca.hl
06.07.2024 5 z 5

Tak toto byla dokonalost! Prvních cca. 100 stránek jsem měla problém se začíst, ale pak to byla jízda. Ve čtení vás udržuje jedno velké tajemství, které je neseno přes celou knihu. Kniha je tak zraňující, uvěřitelná a lidská, že to snad nejde ani popsat. Knihu rozhodně nečtu poprvé a autorce skládám velkou poklonu za tak úžasný příběh, plno věcí si z ní odnesu. Strašně moc vám ji doporučuji a je to jedna z nejlepších knih, které jsem zatím kdy přečetla.

elizajamison
03.07.2024 5 z 5

Doháje, tak tohle bylo povedený! Knihu jsem hltala jedním dechem, měla jsem potřebu se o Evelyn dozvědět co nejvíce a také jsem toužila po odhalení tajemství, který se sebou odkaz Evelyn nese. Kniha mě oslnila na tolik, že jsem ji četla již snad 5x, jak v angličtině, tak i v čestině a ta kniha je zatraceně dobrá úplně po každý co ji čtu.
V Evelyn jsem našla kouska sebe a proto jsem ji možná celou tu dobu tak strašně moc nesnášela a zároveň ji rozumněla, jakoby ona byla mnou. Její rozhodnutí mě fascinovala, její charakter a myšlenky byly vytrhnuty z lidského bytí, byly skutečné.
Jednoduše je to kniha s opravdovým charakterem a poselstvím

sabi_z_knihy
03.07.2024 5 z 5

Zatraceně, Evelyn! Tys mě zničila. Ale zároveň - wow! Toto jsem nečekala.
Od autorky jsem už četla Daisy Jones, ale ta mě teda moc neoslovila. Dnes ale už vím, že jsem na tu knížku byla asi ještě moc mladá a dneska bych na ní možná nahlížela jinak. No, ale po zklamání z Daisy jsem se knížkám od této autorky vyhýbala. Tak nějak mě ale lákala Evelyn, protože mě zajímalo, proč je to takový hit. Takže když jsem viděla štafetu, neváhala jsem a zapojila jsem se. No a teda... jsem velice mile překvapena. Zcela upřímně? Myslím, že jsem ještě nikdy nečetla takhle lidsky napsanou knížku s takto lidskými postavami. Moc se mi líbilo, jak se postavy během čtení měnily, jak jste je místy nenáviděli a milovali zároveň. Líbilo se mi, jak chybovaly a své chyby si následně i uvědomovaly. Tak neskutečně lidské mi to připadalo.
Evelyn Hugo je něco. Líbil se mi její neskutečně silný ženský charakter. To je něco, co vážně dokážou ocenit. A obdivovala jsem i to, že věděla co chce a nebála se udělat všechno pro to, aby toho dosáhla. Monique byla taky fascinující postava a její vývoj napříč knihou jsem milovala.

A závěrem? Můžu knihu jenom doporučit, je to úžasně napsaný silný příběh, ke kterému si ale nachystejte krabičku kapesníků, protože pochybuju, že vám oči zůstanou suché.

5/5

instagram: sabi_z_knihy

luckomar
03.07.2024 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale že by mě vystřelila z pantoflí? To ne. Spíš taková oddychovka.