Sedmilhářky

Sedmilhářky
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249826/bmid_sedmilharky-OeX-249826.jpg 4 3597 3597

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery. Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití. Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii. Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Big Little Lies, 2014

cerna7151
12.10.2018 5 z 5

Kniha se mi velmi dobře četla a stále mě "nutila" pokračovat dále... Prostředí mi připomínalo americký film:-) určitě doporučuji!

teeyinka
04.10.2018 4 z 5

Je to asi trochu ženské čtení, ale jsem žena, tak co :)

Skvělá kniha, od které jsem měla problémy se odtrhnout! Zvlášť se mi líbila struktura knihy, a to hlavně doplnění kapitol o komentáře z výslechu, které skvěle vystihují dámskou komunitu plnou drbů a zášti. Ty mě nejednou pobavily, ačkoli se jedná o drama a tematika domácího násilí k smíchu vůbec není.

Brambor16
04.10.2018 5 z 5

Je to jedna z mála knih, co je jak románem tak i detektivkou. Můžu s klidem říct že je to román Stephena Kinga :D, který mimochodem tuto knihu doporučuje. Zasmála jsem se pár věcem co mi přišly absurdní a byla napjatá všemu co jsem nečekala. Člověk má vždycky svá tušení a těší se až se to vyplní ale v tomto případě jsem měla tušení jedno a to mé druhé napětí se změnilo v dost skvělý překvapení. Fakt suprový těším se až kouknu na seriál.

Bar16
27.09.2018 5 z 5

Na knihy Liane Moriarty se již delší dobu chystám, máme je všechny. Díky čtenářské výzvě jsem konečně vzala do rukou první z nich a byla jsem nadšená!

Lucie2
23.09.2018 4 z 5

Teď mě mrzí, že jsem viděla prvně celý seriál a věděla, jak to celé skončí.. Jinak bych dala 5 hvězdiček.

Véča
22.09.2018 5 z 5

Tak dlouho jsem se na knížku těšila, až jsem se začala bát, aby mě nezklamala. Naštěstí se stal pravý opak a čtení mě bavilo od začátku do konce. Možná to není nejvíc neočekávaná zápletka, ale přesto musím dát knize pět hvězdiček a jít se podívat i na seriál. Mohu jen doporučit!

Cula09
22.09.2018 2 z 5

Zhruba po dvou letech jsem se vrátila ke čtení a začala touhle knihou od Liane Moriarty. Všude se o ní mluvilo a tak jsem se po nějaké té době odhodlala k tomu ji taky přečíst. Líbilo se mi zpracování té knihy jako takové, ale co se týče příběhu, nijak zvlášť mě to nenadchlo. Vše se dalo předvídat, samozřejmě jen ne to, kdo umřel a kdo za to mohl, ačkoliv jsem se ponaučila už z jiné knihy, vždy je to ten, od kterého by jste to nejmíň čekali. Smrt jednoho z tatínků mě nenadchla ani pozitivně, ani negativně. Knize dávám 2**

peti660
21.09.2018 4 z 5

Váhala jsem jestli 3 nebo 4 hvězdičky.. Ale jo, i když hodně předvídatelné a nic úžasného,knížka mě prostě bavila.

Dashmo
21.09.2018 5 z 5

Ja proste tieto jej knihy milujem.nasmejem sa, poplacem si a vzdy ale naozaj vzdy si nieco z toho vezmem aj ku srdcu

saruse
20.09.2018 5 z 5

Skvěle napsané. Ty hlášky rodičů a vyšetřovatelů a učitelů, kterými jsou doplněny jednotlivé kapitoly, jsou bezkonkurenční a vypovídají o koloritu všech těch situací ještě víc a navíc je v tom úžasný hořký životní humor. Téma domácího násilí tu je velmi věrně vykresleno včetně psychických stavů oběti a útočníka, takže v těchto pasážích nejde jen o "vtipnou oddechovku". Musím se na Sedmilhářky-seriál i podívat, ale jsem ráda, že jsem nejprve četla. Knihu rozhodně doporučuji. P.S.: A vůbec jsem nedokázala odhadnout, kdo nakonec zemře!! - jen jsem doufala, že to nebude některá ze sympatických postav. ;-)

suzziemusta
18.09.2018 4 z 5

Tak já nevím. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, nemohla jsem se v postavách zorientovat a nějak mi to lezlo na nervy. Pro mě i téma mimo mísu. Jak píše Januli - nějak jsem si nevytvořila vztah k postavám - tak to sedí. Po polovině se to nějak rozjelo a děj začal mít hlavu a patu. Nakonec fajn knížka, ale 100% jí fakt dát nemůžu - musela jsem se rozhodovat, jestli dát 4 nebo 3 hvězdy. Popravdě mě zajímá seriál.

Verrrunka
18.09.2018 5 z 5

Překvapivě dobré! Na knížku jsem se vrhla jen kvůli čtenářské výzvě, abych si splnila knihu, podle které byl natočen seriál, nevkládala jsem do ní žádné velké naděje a přišlo fakt velké překvapení. Styl psaní mě bavil, nedokázala jsem úplně odhalit konec. Čekala jsem spíš takové ryzí čtení pro ženy, ale tohle by snad i chlapi mohli zvládnout. S touhle autorkou jsem asi neskočila, myslím, že náš čeká docela slušný letitý vztah... :-)

MimiNinaFuraha
16.09.2018 4 z 5

Celkem příjemná knížka :) tak nějak jsem tušila, kdo na konci zemře. Ale četlo se to příjemně. Takže klidně do toho.

Daenerys
15.09.2018 5 z 5

Po jistém zklamání z Manželova tajemství jsem další knihy autorky ignorovala, ať měly propagaci sebelepší... K Sedmilhářkám jsem se přes počáteční nedůvěru dokopala díky Čtenářské výzvě... A jsem za své rozhodnutí, dát jí šanci, vážně ráda, rozhodně velké překvapení a obrovské nadšení! A nejvíc bych chtěla vypíchnout ty hlášky jednotlivých "biomatek" na začátku či konci kapitol, vůbec jejich hašteření mi přišlo báječně osvěžující :-)

Radik74
11.09.2018 4 z 5

Nevím zda dát tři hvězdičky nebo čtyři. Zajímavá kniha, ráda se podívám na seriál.

EvikU.
06.09.2018 5 z 5

Myslím, že byla zajímavá. Byla prostě o životě...bavila mne číst. Byla napínavá, závěr jsem čekala jiný o to víc jsem musela vědět jak to dopadne.

Market = )
05.09.2018 5 z 5

No páni! Takhle mě dlouho žádná knížka nebavila... Vážně jsem si upřímně oblíbila všechny tři hlavní hrdinky. Ty byly podle mě úplně skvěle popsaný, stejně jako všechny ostatní postavy i prostředí, ve kterém se jednotlivě i dohromady pohybovaly. Tolik drobností, zajímavých námětů, typických charakterů... Vážně moc doporučuju. A taky doporučuju se na začátku podívat, kdo že bude tou obětí. Já to udělala a čtení mi to nepokazilo.

Januli
03.09.2018 3 z 5

Mám po knižce tak trochu rozporuplné pocity. Ne že by se mi nelíbila, i se četla dobře, ale tak nějak jsem si nevytvořila žádný vztah k postavám a ne tak docela mě oslovila. Ale seriál zkouknu ...

evafort
02.09.2018 5 z 5

Hezká knížka a moc hezký seriál podle ní. Ale knížka je lepší:-)

Adelix
02.09.2018 5 z 5

Napínavý příběh o přátelství mezi ženami a domácím násilí, už se těším na seriál.