Sedmilhářky

Sedmilhářky
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550010/bmid_sedmilharky.jpg 4 3573 3573

Lhát si do kapsy je stejně špatné jako obelhávat druhé… Jane, Madeline a Celeste. Zakřiknutá mladá samoživitelka, podruhé vdaná zasloužilá matka a věčně zasněná místní kráska. Tři ženy, které by snad nemohly být rozdílnější, a přesto se z nich staly nerozlučné kamarádky. A vlastně není divu – území mateřské školy, kam chodí jejich děti, připomíná nelítostnou džungli plnou lží a úskoků, kde rodič zkrátka potřebuje někoho, kdo by mu kryl záda. Jsou však alespoň k sobě navzájem doopravdy upřímné? A co v jejich školce vyšetřuje policie? V poutavém příběhu o síle přátelství a mateřské lásky není nouze o překvapivé zvraty a temná tajemství, s nimiž se nelze bez obav svěřit ani těm nejbližším.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Big Little Lies, 2014

Interpreti: Tereza Bebarová

limetka2008
23.03.2016 5 z 5

Hodně, hodně dobrý! Zpočátku mne trochu rušil styl přímých řečí jednotlivých účastníků události, ke které děj po celou dobu směřoval, ale brzy jsem se začetla. Skvěle vykreslené postavy, úplně jsem je viděla před sebou - a kdo nezná ze života ty školní matky, z nichž některé se tváří jako slepice, které snesly zlaté vejce, jemuž se musí každý obdivovat... A to rozuzlení bylo nečekané. Takže pět hvězd, líbilo se mi to ještě více než Manželovo tajemství. A už se hodně těším na "Alici", už ji mám v knihovně nachystanou :)

Turante
18.03.2016 4 z 5

První dvě kapitoly mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak jsem knihu hltala jedním dechem. Příběh byl moc pěkný, bylo zajímavé sledovat, jak se někdo nějak chová venku a jak to vypadá doma. Určitě si přečtu i další knihy od autorky.

Janamarie
16.03.2016 4 z 5

Vaše škoda...

" Pěkná kniha o tom, že ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá... Kniha o přátelství, lásce, zklamání, šikaně, domácím násilí... "

Selinute
16.03.2016 3 z 5

Ne, tato knížka mě opravdu nedokázala nějak více zaujmout. Bohužel, můj styl to není.

Květi62
15.03.2016 5 z 5

Nejdříve jsem se nemohla chytit, rozjezd byl hodně pomalý, takže jsem knihu odložila a četla jiné. Potom jsem si řekla musíš ji znovu dát šanci, když ji už máš. Tak jsem k ní sedla znovu. Přečetla jsem již přečtených 20 stránek a vytrvala. A světe div se, kniha se mi začala líbit, děj mě vtáhl. Od poloviny jsem knihu dočetla na jeden zátah, nemohla jsem se od ní do půlnoci odtrhnout, přestože jsem ráno v 5 vstávala. Ještě dnes ji mám v hlavě, a proto píši a všem určitě doporučuji.

Babo
15.03.2016 4 z 5

Kniha je jak letní obloha ,modrá sem tam nenápadný mráček. Člověk jen tuší, že za obláčky přijdou mraky a nakonec pořádná bouřka.
Tak na mě tato kniha působila.

julythreemosen
14.03.2016 5 z 5

Tato knížka je tak neuvěřitelně krásná. Skvěle napsaná a velmi zajímavé téma je dokonale zpracováno. Konec jsem možná tušila, ale plně jsem si to uvědomila, až když jsem to viděla černé na bílém.... Myslím si, že je důležité na taková témata neustále upozorňovat, abychom náhodou nezapomněli...
Bylo to mé první setkání se spisovatelkou, ale určitě ne poslední. Pět * si zaslouží absolutně bez přemýšlení... A protože jsem si zamilovala (téměř) všechny postavy, o to více mě moc potěšilo, když jsem zjistila, že bude i seriálové zpracování (navíc s vynikajícím obsazením!) a už se neuvěřitelně těším, až se k dobře známým postavám vrátím na obrazovkách.

Jaruce
14.03.2016 4 z 5

Tak mě se kniha líbila a dokonce jsem se u ní smála a konec ten mě dostal vůbec jsem to nečekala. Za mě doporučuji.

rodak
11.03.2016 5 z 5

A já nečekal že mne to tak bude bavit.Ač muž velice jsem se bavil .Kriminální zápletka také zajímavá Dávám 5 a přečtu i další díla autorky,

Janamarie
11.03.2016 4 z 5

Opravdu doporučuji!

jany70
03.03.2016

Knížku jsem si koupila po shlédnutí recenze. Musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Knížka stojí za přečtení. Příběhy kamaradek se prolínají a vyustí v zajímavý konec. Je to řekla bych "americký životní styl".

dominika4703
03.03.2016 3 z 5

Tak na tuto knihu jsem se tesila opravdu dost, ale zklamala. Prakticky 300 stranek resi zazobane panicky hovadiny, je to nuda a poslednich 100 stranek se zacala asi nudit i sama autorka a nacpala do nich takove mnozstvi informaci, ze jsem musela cist dost pomalu abych se neztracela. Ano, u konce jsem cetla s otevrenou pusou a neverila jsem co vidim, ale cetla jsem ji dva mesice, protoze jsem se k tomu nudila.. nic moc.

Michaela01
02.03.2016 5 z 5

Kniha mne opravdu bavila.Je velice čtivá a já se nemohla odtrhnout.Konec mě opravdu překvapil,vůbec jsem to nečekala :-) Vtipné a napínavé čtení.

zden-ka
29.02.2016 5 z 5

Dávám pět hvězdiček a doporučuji přečíst. Kniha, od které se nedá jen tak odejít. Svět matek a svět jejich dětí, které začínají školní docházku. Systém a způsob života se hodně liší od systému v Česku, ale kdoví, co zde bude za pár let?

Michnicka
25.02.2016 5 z 5

Jedním slovem pecka! Zase mi doma vše stálo! Bordel - nebordel, prádlo - neprádlo.Tahle kniha mě pohltila a nedala se odložit. Naštěstí jsem jí měla za necelé tři dny přečtenou, což je u mě hodně rychlé.:-) Opravdu si zaslouží plný počet hvězdiček!

Heyhey
24.02.2016 4 z 5

Tato autorka umí psát velmi čtivě a zároveň jde do hloubky. I tato kniha nutí se zamyslet. A k tomu přidáno spousta pěkných chvil při čtení.

mekkejla
22.02.2016 5 z 5

Dokonale vymyšlené i napsané! Celou dobu mě nenapadlo, jak se děj nakonec vyvine a za to velký palec nahoru. Jediné "negativum" je to, že syn nastupuje do školky na podzim, tak snad to u nás nebude taková divočina jako v Austrálii :-D

rodak
21.02.2016 5 z 5

Moc čtivé zajímavé .Určitě si přečtu další knihy autorky .

matas888
20.02.2016 5 z 5

Ze začátku jsem byla trochu zmatená z velkého množství postav, ale nakonec jsem si je všechny zapamatovala i s jejich charaktery a životními příběhy. Bavilo mě to neustálé očekávání, kdy víte, že se něco stane, ale nevíte, co ani kdo... a tak šel v podstatě příběh až do konce. Navíc pro mě byl vývoj nepředvídatelný a za to velký bod.

Zuzana1959
20.02.2016 2 z 5

Pro mne trochu zklamání, po Manželově tajemství. Příběh zajímavý, ale moc překombinované, tak jsem byla zvědava co se vlastně stalo (rozuzlení až na konci), že mne to nebavilo číst, pro mne tam bylo moc neznámých:-). Ale další knihu si určitě přečtu.