Šest vran

Šest vran
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485878/bmid_sest-vran-kBm-485878.jpg 5 3370 3370

Úspěchy ověnčená fantasy od současné hvězdy young adult literatury Leigh Bardugo! Za peníze se dá koupit všechno! Nebo aspoň to platí v Ketterdamu, ve kterém se nikdo nevyzná lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. A když se objeví neodolatelná zakázka? Je čas sehnat si pomocníky. Zloděj, trestanec, hazardní hráč, černá ovce rodiny, špionka a kráska-zabiják – šest nebezpečných psanců, kteří se pokusí dostat se do nejstřeženější pevnosti světa. Podaří se jim vyváznout se zdravou kůží?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Six of Crows, 2015

ivousekk
13.10.2017 4 z 5

Vždycky jsem si myslela, že nejsem na fantasy. A už dlouho nepatřím mezi young adult cílovku. Ale anotace mi přišla dost lákavá a i díky pozitivním ohlasům jsem po knížce sáhla. A dojem je jednoznačně pozitivní. Mně se to líbilo :)
Bylo to zajímavé, nápadité a napínavé. Celé skupince Gaunerů jsem fandila a otevřený konec jednoznačně vybízí k pokračování. Snad bude brzy.
Jen jednu výtku mám, a to k věku postav. Na to, jak byly prezentovány ostřílené, zkušené a jejich myšlení dospělé, tak mi k nim věk 16 - 18 prostě neseděl. Víc by mi pasoval a byl uvěřitelný o 10 let víc.

lavi25
10.10.2017 5 z 5

Abych řekl pravdu,tak na tuhle knížku jsem se hrozně těšil z recenzí od booktuberů. Knihu psanou takovým to způsobem jsem dlouho nečetl. Takové YA knihy mám prostě rád!!!!!!!!Doporučuji. bookstagram - knihokluk

Deaner
09.10.2017 5 z 5

Po dotčení knihy mě vrtá hlavou: je Jesper gay, a jeho city k Wylanovy jsou víc než kamaradské ? Strana 302, a konec 373-začátek 374...docela bych rád znal váš názor

TallulahBee
09.10.2017 4 z 5

Skvěle napsaná fantasy, která dokáže vtáhnout do děje. Více: https://ctuproradost.blogspot.cz/2017/10/ses-vran-leigh-bardugo.html

Ryora
08.10.2017

Knížka se mi moc líbila a myslim, že pokud autorka (autor?) bude mít v plánu psát další a další díly o dobrodružstvích této skupinky budu moc ráda to číst :) po dlouhé době mě něco velmi zaujalo:) skupinka úžasná a opravdu krásně popsané situace a i kdyz tam byly různé úhly lidí vždy se to příjemně zkombinovalo :) doporučuji

Any27
03.10.2017 5 z 5

Prostě úžasná kniha. Už když jsem ji poprvé dostala do rukou zamilovala jsem se do ní! A po dočtení? strašně se těším na další díl! Naprosto zbožňuji Inej. Ona je totiž fakt úžasná...určitě jedna z nejlepších YA hrdinek!

IvankaM
01.10.2017 5 z 5

ÚŽASNÉ!!

Ale mám dvě připomínky:
1. SPOILERY Z GRIŠI :(
2. panebože těch překlepů... Jak tohle mohlo projít... uvozovky buď někde chyběly nebo byly navíc... Pak tam byla tečka a čárka vedle sebe. Docela mě to rozptylovalo od čtení.

LadyAlis
27.09.2017 5 z 5

Chci ihned další díl!!! :) tohle byla bomba :) a ten konec mě teda opravdu dostal :-o

julythreemosen
27.09.2017 5 z 5

Tahle byla dokonalá! Skvěle vystavěné charaktery postav jsem si do jednoho zamilovala a děj byl akční a nutil mě číst dál a dál. Vránám jsem moc fandila a konec mě neskutečně navnadil na další díl, ale to si budu muset asi dlouho počkat. Nevadí, moc ráda se zase setkám s touto skvělou šesticí. Nehledě na to, že si mohu čekání zpříjemnit přečtením Griši. Hurá! Velikánské plus je za krásné mapy a ilustrace na začátcích kapitol. Opravdu velice povedená kniha po všech stránkách a já jí dávám zasloužených 5*.

Mishak
26.09.2017 5 z 5

Nenechte se odradit zmateným začátkem, protože pokud ho zvládnete přečíst, dostanete jeden z nejúžasnějších příběhů, které jsem v tomto roce četla! A to už ani znovu nechci zmiňovat jeho dokonalé do detailu promyšlené prostředí. PECKA!
Musím říct, že hlavní hrdinové měli opravdu z pr.... kliku (omlouvám se, ale jiné slovo použít nejde - kdo četl, chápe)! Ale díky jejich štěstíčku mohl vzniknout tenhle skvěle promyšlený a dotažený příběh! Smekám a někdy určitě přečtu ještě jednou. Teď už ale vyhlížím vydání druhého dílu a zkouším vlastníma rukama něco zajímavého vytvořit (jsem dost špatný materiálčik, to mi věřte - možná to chce jenom kapku potrénovat).:)

Lory
25.09.2017 5 z 5

Mnozí z nich si prošli peklem - ale to ještě netuší, že to nejhorší je teprve čeká. Kdo z nich vyvázne živý? Který z přízraků minulosti se jim stane osudným? A jak gigantický může mít jedna loupež dopad na zbytek světa? Jedna loupež, šest kriminálníků a tisíc způsobů, jak se to všechno může zhatit.
Tak nějak začíná další geniální fantasy. A jak to s vranami dopadlo z mého pohledu? Čtěte zde: http://tichyodpor.blogspot.cz/2017/09/sest-vran-zadny-slzy.html

kalinkacz
15.09.2017 4 z 5

Oproti Griše budete jásat, autorka v této knize totiž konečně vymačkala ze světa, který stvořila, co to jen šlo... Hlavní postavy jsou skvělé, každá je jiná a každá je jedinečná... Bohužel je začátek neskutečně zmatený... Vůbec jsem nevěděla, která postava je důležitá a která ne, na co se soustředit a na co ne.... Pak vše do sebe zapadlo, ale ten začátek jsem málem obrečela... Nicméně série to bude skvělá a já se těším na další várku napětí a akce...

kklepkaa
14.09.2017 5 z 5

Hrozně jsem se bála, že tahle kniha nedostojí toho, co jsem o ní četla, ale oddechla jsem si. Můj první vpád do světa grišů dopadl na výbornou. Autorka má parádně napsané postavy a vůbec celý svět i děj jsou neotřelé a dobře popsané. A hrozně se těším na další díl. Ach to čekání.

DariDerek
07.09.2017 5 z 5

Pro mě naprosto perfektní fantasy, plné napětí a akce. Více zde: https://darameganknihy.blogspot.cz/2017/08/sest-vran-leigh-bardugo.html

mmmisulka.r
07.09.2017 4 z 5

Rozhodně originální fantasy, která je o několik levelů lépe propracovaná než Griša. Ale zase na druhou stranu mi tam chyběla ta milostná linka.
Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček