Sestra a sestřička
Magda Váňová
Sestra a sestřička si nesnadno utvářejí tu správnou představu o naplněném životě a často si šlapou po štěstí. Když bylo Haně jedenáct let, pořídili si rodiče jako restart šťastného rodinného života Ester. Divoká sestřička si odmalička vynucovala pozornost dospělých a starší sestru otravovala. Hana se cítila doma beznadějně spoutaná a osvobodila se tím, že se vášnivě zamilovala do Dominika, který ji však cynicky podvedl a okradl. Dominikova temná minulost sestrám znovu zasáhne do života, když se s ním náhodně seznámí Ester. Dominik nikdy nepodléhal kouzlům žen, ale Ester ho přitahuje, vzrušuje ho, že Hana neví, kdo je tajemný milenec její sestřičky. Hana a Ester si navzájem nesvěřují svá trápení a tajemství, ale jejich sesterský vztah je natolik silný, že zapomenou na neshody a konflikty, když se ocitnou kvůli Dominikovi ve vážném ohrožení.... celý text
![elisa194 elisa194](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
knihy od Váňové se mi čtou opravdu samy. Příběh byl poutavý, zajímavý děj, kniha mě zaujala od první strany.
![Mermaida Mermaida](https://www.databazeknih.cz/img/users/58_/58774/m_mermaida-656620676810f.jpg?v=1701191783)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Ze začátku jsem se nemohla začíst, pak už to šlo ráz na ráz. Příběh dvou sester je zajímavý, dá se říct i ze života, ale ničím mě nepřekvapil, ani koncem.. Sice jsem konec četla skoro s otevřenou pusou a napjatě, ale když jsem knihu zavřela bylo po všem. Trochu jsem z příběhu měla pocit, že je to Lanczová pro dospělé. Ale určitě si zkusím od Váňové ještě něco dalšího přečíst, třeba překvapí..
![orinka3 orinka3](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Knížka se výborně čte, autorka psát dovede. Osoby, o kterých píše, nejsou jednoznačně kladné, dokonce bych si dovolila říct, že ani nejsou příliš sympatické. Dokonce jsou to potvory :) Ale takový je holt život. Co se Váňové týče, tak bych skoro tvrdila, že v ní máme současnou "Frýbovou". Ta teď trošinku upadla do zapomnění a zastínily ji současné spisovatelky podobné oddechové literatury, ale svého času šly její romány na dračku.
![Ankavi Ankavi](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29626/29626.jpg?v=1383565034)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Magda Váňová má osobitý styl psaní. Tahle kniha patří k jejím lepším, zaujala mě od první strany. Život se někdy může zamotat opravdu dost a autorka to popsat umí. Jediné, co bych vytkla, je určitá překombinovanost příběhu, zdá se mi, že už je to "až moc". Přesto se mi kniha líbila.
![stavlamich stavlamich](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41307/m_rencovav-65cb401a61d1a.jpg?v=1707819034)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná kniha, kterou napsal sám život. Krutě láskyplně, nenásilně bolestivé. Skvělé...
![Neri Neri](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28967/28967.jpg?v=1381127909)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
I moje nejoblíbenější autorčina kniha, výborný silný a čtivý příběh. S chutí jsem se k němu v průběhu let už několikrát vrátila.
![1alena1 1alena1](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/11413/11413-Z0H.jpg?v=1529920710)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přestože miluju všechny knížky této autorky, tato mě zaujala asi nejvíc, protože byla od Magdy Váňové jako první. Opravdu doporučuji.
2008 | ![]() |
2008 | ![]() |
2003 | ![]() |
2010 | ![]() |
2016 | ![]() |
Další knika od paní Váňové přečtená jedním dechem. Myslím, že jedna z těch nejlepších.