Kam se poděl můj sexuální život?
Kristen Bailey
Sestry Callaghanovy série
1. díl >
Probouzím se, oči mám ještě slepené. Jsou to dva roky, šest měsíců a tři hodiny, co jsem si naposledy holila nohy. I kalhotky s lamami, které mám na sobě, zažily už lepší časy. Máme sedm minut, než se probudí děti, a manžel se ke mně přisouvá blíž. „Au,“ vykřikne, když v zádech ucítí kostku lega. Pak se na chodbě rozsvítí světlo. Po schodech slyšíme kroky malých nožek a dětský hlas: „UDĚLÁ MI NĚKDO SNÍDANI?!“ Veškerou naději na nějaký ten čas jen pro nás dva zabije přemýšlení o tom, jestli máme ještě lupínky a kolik prádla na mě čeká. A zapomněla jsem na popelnici. Už zase. Prostě typické pondělí u Mortonů… Tedy až na to, že když dnes ráno scházím v županu dolů, něco objevím. Najdu něco, co patří mému muži. Něco, co ve svatebním slibu určitě nebylo. A buď nás to spojí… nebo zlomí.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2022 , RedOriginální název:
Has Anyone Seen My Sex Life, 2020
Na tuhle knihu jsem se velmi těšila, ale bohužel mě strašně zklamala. Moc jsem se u ní nepobavila a vůbec mi neutíkala.. chyběla mi tam nějaká jiskra.
Kde začít?
1. Kniha je mířená lidem, kteří se rádi zasmějí a dokáží si udělat ze života srandu a neberou vše, tak vážně a nebojí se témat jako je právě například sex a věcí okolo :)
2. Není to žádný velkolepý román a dle mého ani nikdy neměl být. Spíše příjemná a vtipná (dle mého názoru) oddechovka.
3. Kniha se mi četla velice dobře a několikrát jsem se upřímně zasmála nad jistými situacemi. Nemám děti a ani manžela, ale některé věci si dokážu dost barvitě představit a nepřijdou mi tak nereálné, proto kniha na mě působila vcelku milým dojmem.
Výsledek?
Kniha je vtipná, oddechová záležitost, děj plyne hezky a pořád se něco děje. Za mě je to fajn počtení na dovolenou nebo prostě na odreagování od všedních starostí. K této knize musíte přistoupit s tím, že se máte zasmát, odpočinout si a né k dílu, který má změnit dějiny literatury. Pokud to od toho čekáte, tak je jasné, že v tu chvíli budete zklamáni. Nebojte se toho a prostě to zkuste! Kniha vás třeba mile překvapí, tak jako mě.
Kniha se mi hodně zamlouvala. Přečetla jsem si ji v rámci štafety.
Za mě je hodně trefně napsaná. Měl by ji ale opravdu číst, kdo je ve vztahu s dětmi. Protože ač chceme nebo ne, když chceme být, alespoň trochu dobrý rodič, ustupuje vášeň a sex až na druhé nebo několikáté místo. Na prvním jsou děti a jejich potřeby, nemoce, bolístky.
Každý z partnerů by měl mít svůj koníček na odreagování a musí tam být láska. Sex je krásný, ale v dlouhodobém vztahu nestačí. Musí tam být víc, jo kniha se mi zamlouvala. Doporučuji.
Mně to naopak ubrečené nepřišlo. Bylo to svěží, vtipné a radosti a strasti matky tří dětí pochopíte, i když děti nemáte. Malá Eve sjetá gumídky Haribo byla vážně poděs. :D Sestry Callaghanovy jsou parta holek, která se toho nebojí a já se těším na další díly, zvláště na ten s Emmou. Co na knize kvituji nejvíc, jsou dvě věci. První: krásně jde zde zobrazeno sesterské pouto, pětice holek stojí při sobě a poskytují si to, co zrovna potřebují, protože tomu může rozumět jen sestra. Takže když potřebujete, jedna vás vyslechne, druhá peprně okomentuje daný problém a další vás třeba kopne do zadku, abyste se už vzpamatovala. A o tom to je. Druhá věc, která mě potěšila nejvíce: příběh krásně zobrazuje mimo vnímání lidského těla také manželskou lásku, která i po dvanácti letech nabízí útočiště. Za Dannyho prohlášení, že v tomhle těle vyrostly jeho tři dcery a je pro něj nádherné, přestože to tak sama Meg nevnímá, by měl dostal klidně i Nobelovku za mír. Tohle je přesně to, na co každá žena musí přijít, ale většinou se nám to nedaří. Líbí se mi, jak kniha přistupuje k tomuto tématu, takže mnohem více než román postavený na sexu mi to přišlo jako citlivé vyprávění o lásce a sexualitě. Být jiný není špatné, rodina je navždy a když se milujete, nerozhází vás ani nějaké erotické umění. :) Opravdu krásný příběh, ve kterém jsem toho našla mnohem více, než jsem si původně myslela. :)
Trapný kydance o tom, kterak bylo před děckama vše nej a teď je po děckach všechno v.
Zas jeden prototyp neschopné matky, která nezvládá nic a pak se diví, když si manza odběhne no.
Trapas, ale pro dnešní slepice to je mantra, už to hromadně objednávají.
(jo a pokud nemaj sexlajf tak pak nechápu, kde přicházejí pořád k novým děckám s novýma chlapama...)
Ufňáganá trotlovina
Kniha, od které jsem měla docela velká očekávání. Myslela jsem, že se budu smát od začátku do konce. Ale úplně tomu tak nebylo. Začátek mě překvapil, nemile. Byl hodně vulgární a vůbec mi nesedl. Postupně těch vulgarit ale ubývalo a přibývalo vtipu. Lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem se u knihy nesmála. Smála jsem se, a docela dost :D Hlavně uprostřed knihy. Ale konec byl opět nic moc. Nudný, zdlouhavý a vycpávkový. Myslím si, že bych ale knihu ocenila více, kdyby sama už děti měla :D Takhle je to průměr.