Sex ve městě

Sex ve městě
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441832/mid_sex-ve-meste-UMI-441832.jpg 2 387 387

Sex ve městě série

1. díl >

Odpověď na otázku, zda ženy mohou prožívat sex jako muži, se rozhodla najít Candace Bushnell, která roky psala sloupky pro týdeník New York Observer a nakonec je shrnula do knihy Sex ve městě, předlohy slavného stejnojmenného seriálu. V humorných příbězích představuje „mladé a krásné“ Newyorčany, kteří si užívají života a táhnou z večírku na večírek. S mladou spisovatelkou Carrie Bradshawovou a úspěšnou producentkou Samanthou Jonesovou v čele...... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Motto

Sex and the City, 1996

milan.krimsky
21.01.2020 4 z 5

Kniha na jejímž základě byl natočen stejnojmenný seriál o rozmazlených a bohatých VIP osob plná humoru i nezapomenutelných zážitků

hellena1523
02.01.2020 4 z 5

Seriál mám hrozně ráda, a tak jsem celkem logicky sáhla i po knize. Četla jsem ji v době, kdy jsem si užívala telecí roky (čerstvých dvacet), seriál, film a soundtrack.
Samozřejmě jsem byla překvapená, protože jsem od knihy čekala něco jiného, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Byla jiná a některé pasáže velmi nudné, jiné mi naopak přišly dobré, vtipné. Já byla spokojená i s knižní předlohou, ačkoliv je jednou z těch, které dalece přesáhlo filmové/televizní zpracování.

Marla
25.06.2019 1 z 5

Nesmírně smutná a depresivní knížka o nepřiznaném stárnutí, samotě a rádobysvobodě, která se začíná postupem času měnit v klec, z níž není úniku. Nějak jsem nepochopila, v čem spočívá humor tohoto díla. Vím, že existuje seriál tohoto jména, ale jelikož jsem nikdy neviděla řádný díl, nemohu srovnávat. Dočetla jsem , ale při čtení jsem se usmála jen několikrát a s poslední stránkou jsem si docela oddechla, že mám dočteno.

katerina5544
19.05.2019 ztráta času

Odloženo po několika stranách.Nedá se absolutně číst a to seriál mám ráda.

Zuzaniee
05.12.2018 ztráta času

Tak knizka me zklamala na cele care!Serial je uzasny a nechapu,jak ho podle knizky mohli natocit!Absolutni katastrofa!

jahoda444
08.11.2018 1 z 5

Knihu jsem si kupovala v anglickém originále s tím, že se jí budu snažit číst bez předsudků a nesrovnávat se seriálem.
Po dočtení poslední stránky jsem byla vážně udivená, jak z téhle knihy mohl někdo udělat, tak dobrý seriál.
Kniha byla otřesná. Jednu hvězdu dávám za asi dvě pasáže, u kterých jsem se lehce pousmála.

Dousabel
01.11.2018 1 z 5

5 hvězd pro toho, kdo tady z té slátaniny absolutně bez děje vytvořil seriál.

Aveli
04.10.2018 ztráta času

Asi nejhorší kniha, co jsem kdy četla. Vybrala jsem si ji, kvůli tématu ve čtenářské výzvě (kniha žánru, který obvykle nečtete) s tím, že zkusím něco, po čem bych jinak nikdy nesáhla. Už nikdy takový extrémista nebudu. Jinak seriál je sice bez většího děje, ale člověk se u něho aspoň zasměje a vypne hlavu. Ale tohle nebylo ani vtipné.

michalka S.
27.09.2018 1 z 5

Nuda nuda, ikdyž nemusím moc seriál. Tak zlatý seriál...

*pro mě za precteni (za nuděni)

Iva64
26.08.2018 1 z 5

Oceňuji snad jen pevnou vazbu knihy, jinak literárně to je velká bída a ještě spousta chyb.

Smiley96
19.08.2018 ztráta času

Ano, člověk občas sáhne vedle, že mu kniha prostě nesedne, ale TOHLE? WTF?
Přes 200 stránek ultra nudných slátanin. Z počátku bylo pár úryvků, kterým jsem se i zasmála, ale potom už vše přestalo dávat smysl. Se seriálem to nemá absolutně nic společného, a ten teda koukatelný je! Po přečtení budete mít pocit, že knihu musíte rozdupat, roztrhat, spálit a sami podstoupit výplach mozku.

polly23
08.08.2018 ztráta času

Kniha je špatná,dokonce tak špatná,že jsem ji raději ani nedočetla.
Odpad.

LadyCotton
03.08.2018 1 z 5

Značně mi tato kniha připomněla osud jiné knižní série: Gossip Girl (Super Drbna) od Cecily von Ziegesar. Seriál totiž s knižní předlohou měl velmi málo společného (prakticky jen jména postav), tudíž to dopadlo tak, že seriál byl lepší než kniha. A stejné je to i u Sexu ve městě.
Knížka totiž při troše fantazie může připomínat první/druhou řadu seriálu, objevují se v ní podobné postavy, ale chovají se jinak. Navíc knížka je spíš psána tak, že je to soubor novinových sloupků (Candace Bushnell Sex ve městě původně psala- stejně jako Carrie, pro týdeník New York Observer). Tato knížka tak není ve své podstatě skoro vůbec o naší oblíbené čtveřici.
Zcela upřímně: pokud patříte mezi fanoušky seriálu a filmů, tak tuto knížku nečtěte. Zklame vás a budete mít pocit, že je naprosto o ničem.

Ran
06.05.2018 3 z 5

Kniha se sice četla dobře, ale seriál mi prostě přišel lepší a i přehlednější.

Coucouha
04.04.2018 ztráta času

Seriál patří k mým nejoblíbenějším vůbec...ale ta kniha, to je katastrofa. Vůbec se to nedalo číst! Přečetla jsem ji jen díky tomu, že jsem měla před sebou dlouhou cestu vlakem a nebylo co dělat. Místy jsem uvažovala, že tu knihu pak vyhodím...velký špatný!

nikkitta201
22.03.2018 5 z 5

Nesmrtelný seriál v knížce, kterou můžu mít sebou kdekoliv. Četla jsem několikrát jako odměnu po zkouškovém a vždycky mě potěšila. Je ale pravda, že si při čtení představuji skutečný seriál i herečky a to jak mluví.

MagdaFish
12.03.2018 2 z 5

Věděla jsem, že předlohou pro seriál byly částečně autobiografické fejetony. Ale, že to byly tak nudné a utahané fejetony jsem fakt netušila. Plus blbý překlad dokonal dílo zkázy. :-/

Nomia
07.02.2018 1 z 5

Ukrutně blbé a to říkám i jako člověk, který zhltl celý seriál.

ddkk
04.02.2018 1 z 5

Kniha je asi určena pro jasně specifikovanou cílovku...otázka je, kterou. Za snahu a snad i jakýsi ideový základ úplně jiného seriálu dávám za jedna.

PavlínaAlžběta
02.12.2017 ztráta času