Studie v růžové
Steven Moffat
Bývalý vojenský lékař John Watson se vrací z Afghánistánu do Londýna a vzhledem k nepříliš uspokojivé výši své penze nutně potřebuje spolubydlícího. Toho shodou okolností shání i Sherlock Holmes, detektivní poradce – jediný na světě, alespoň to sám tvrdí! – a veskrze podivuhodný člověk, který při přemýšlení hraje na housle, někdy celé dny nepromluví ani slovo a jeho dedukční schopnosti pravidelně zachraňují reputaci Scotland Yardu. Jejich setkáním pak začíná nejen jedno z nejslavnějších přátelství v dějinách literatury, ale též vynikající japonská adaptace neméně vynikajícího britského seriálu „Sherlock“.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: 2018 , CrewOriginální název:
Sherlock: A Study in Pink, 2016
Český překlad pokulhává. Některé dialogy vypadají jako vyhozené Google překladačem. Občas písmo přesahovalo panely.
Jinak zpracování velmi pěkné.
Jakožto velký fanoušek seriálu, jsem moc potěšena že byla vydána i kniha a ještě k tomu v podobě mangy. Vřele doporučuji.
Tohle byl skvělý vánoční dárek. Sherlocka mám ráda v jakékoliv podobě a tato manga mě mile překvapila. Určitě doporučuji.
2018 | Studie v růžové |
2019 | Slepý bankéř |
2019 | Velká hra |
2020 | Skandál v Belgrávii (1. část) |
2022 | Skandál v Belgrávii (2. část) |
"Jsem v šoku! Mám deku!" Naprosto perfektní seznamovací díl inovované detektivní série s Sherlockem Holmesem. Nenáročné, chytře sepsané, relativně dobře zasazené do současnosti, charaktery zajímavě upravené oproti Doylově klasice, poutavé dějem, rychle plynoucí a v neposlední řadě, velice trefně okořeněné Holmesovým humorem. Plnou si zatím nechávám v zásobě pro zbylé díly.