Klíč soudného dne
James Rollins (p)
Sigma Force série
Na Princetonské univerzitě umírá v laboratoři, kde se pracuje s nebezpečným biologickým materiálem, úspěšný genetik. V římské bazilice sv. Petra je nalezen mrtvý vatikánský archeolog. V africkém táboře Červeného kříže je zavražděn syn amerického senátora. Tři vraždy na třech kontinentech spojuje děsivý detail: všechny oběti jsou označeny druidským pohanským symbolem, který jim někdo vypálil do kůže. Bizarní úmrtí přinutí velitele Graye Pierce a Sigma Force závodit s časem: musejí vyluštit záhadu, jejíž kořeny sahají do dávné minulosti k šokujícímu zločinu proti lidskosti zakódovanému v tajemném středověkém rukopisu. První vodítko se objeví v mumifikovaném těle pohřbeném na anglickém rašeliništi – a jedná se o hrůzné tajemství, které ohrožuje celý svět. S pomocí dvou žen ze své minulosti – bývalé milenky a nové partnerky – musí Gray poskládat z jednotlivých střípků děsivou pravdu. Odhalení však není zadarmo a pro záchranu budoucnosti je nucen obětovat jednu z žen po svém boku.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Doomsday Key, 2009
jako vše od tohoto autora, od začátku do konce napínavé, dobrodružné a zajímavé :) doporučuju všem kteří mají rádi akční/lehce scify :)
Tak jsem si zase přešťastně oddychl. Máme tu opět superakční Sigmu a ta nás vždy zachrání!Tentokráte jsme měli ale namále. Pole už byla zaplevelena GM plodinami a včelky hynuly ve velkém. Sakra to mi něco připomíná - neděje se to náhodou tady a teď v realitě? No, Římský klub tady je a úspěšně straší, pole, osetá pro biopaliva řepkou, která by jinak zasytila miliony potřebných, tu máme rovněž více než dost, zprávy jsou plné masivního úhynu hmyzu a lidi do hladové Afriky jakoby shazovali. Jestlipak jsem si neoddechl předčasně? Musím si dát dalšího Rollinse, aby mne zase napustil nějakým optimismem v naši nezdolnost. A to vám také doporučuji – ano, bude líp!
James Rollins je rozhodně zajímavý týpek. Kalifornský veterinář a taky potápěč a jeskyňář. No a nepochybně i dobrý spisovatel. Klíč soudného dne je další z řady Rollinsových povedených dobrodružných, mystických a příjemně napínavých příběhů (unikat z nemožně zapeklitých situací Rollinsovi hrdinové vážně umí) protkaný historickými fakty a spojitostmi. Smrtící biologická hrozba ožívá z dávné minulosti.
Občas příliš akční a'la Indiana Jones, jinak velmi propracovaná zápletka opřená o skutečné legendy nebo fakta.
Místy vtipné a celkově kniha funguje prostě výborně!
Co nejdřív sáhnu po další Rollinsově knize!
Odpočinková kniha. Jen by se Rollins mohl příště místo dvou dějových linií, zaměřit spíše na jednu.
Tak když už jsem v tom tak tu sérii dočtu, ale začíná se to dost opakovat ... Knížky se čtou dobře, odpočinu si u toho ale jsou už dost předvídatelné :).
Výborné čtení. Opět. Čtenář se dozví mnoho historických faktů zabalených do napínavého příběhu, který bohužel nezní jako úplé sein fiction.
Ke knize jsem byla zpočátku velice skeptická, protože mi neseděl prvotní vzhled "laciného paperbacku", o to větší bylo mé milé překvapení. Povedené.
Sigma Force - opět skvělé čtení s rychlým spádem. Jenom s tou záchranou světa na poslední chvíli by to autor už nemusel tak přehánět, opakování dané situace už pomalu ztrácí kouzlo... Jinak kniha samozřejmě nemá chybu.
Typický Rollins - mix historických záhad a legend, současné vědy, akce a hledání významu symbolů. Kdo zná sérii Sigma Force, ví co čekat a nemůže být zklamán. Kniha je tentokrát hlavně o historii, věda je zde spíše jen okrajově. Témata některých jiných dílů série mě bavila více, ale zase mě potěšilo, že na scéně je opět Seichan a tajemné Bratrstvo, které je skvěle začleněno do děje.
Už jsem od Rollinse četla lepší. Námět mě pro jednou moc nezaujal, a tak jsem se nemohla ani poradně začíst. Ale opět napínavý, a už se těším na pokračování :)
Dobré, napínavé. Ne sice tak, že přemáháte spánek, abyste dočetli kapitolu, ale fakt dobré.
Takový lepší průměr, má asi třetí kniha od Rollinse a ve stejném duchu, akční thriller s magickými prvky a odkazy do historie. Dám si od tohoto autora chvíli pauzu, i když ho určitě úplně nezavrhuji.
dobrodružstvíAutorovy další knížky
2008 | Amazonie |
2013 | Krvavé evangelium |
2006 | Mapa z kostí |
2007 | Černý řád |
2008 | Jidášův kmen |
Tradičně se velmi dobře četlo. Ano, něco je trochu přitažené za vlasy, ale příběh má spád. Tak odpouštím ;) Jdu na další...