Sedmá pohroma
James Rollins (p)
Sigma Force série
Dva roky po svém zmizení v súdánské poušti se vůdce britské archeologické expedice profesor Harold McCabe objevuje znovu, ale umírá dřív, než stačí vyprávět svůj příběh. Záhada se prohloubí, když pitva odhalí děsivou skutečnost: někdo ho začal zaživa mumifikovat. Profesor McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. A skutečnost, že lékařský tým, jenž prováděl pitvu profesorova těla, onemocní neznámou chorobou, klade znepokojivou otázku. Neschyluje se k dalším? Velitel Gray Pierce a Sigma Force při hledání odpovědi cestují z epidemií postižených ulic Káhiry ke starobylé hrobce ukryté pod žhavými súdánskými písky a do odlehlého arktického komplexu provozovaného šíleným géniem. Dochází však čas, po který je možné vypořádat se s hrozbou zrozenou z dávné minulosti a znovu uskutečněnou nejmodernější vědou – s nebezpečím, jež zahájí sérii pohrom vrcholících smrtí všech dětí na světě… a zničením celého lidstva.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , BB artOriginální název:
The Seventh Plague, 2016
Nějak mám pocit, že tahle série měla zaniknout spolu s Bratrstvem. Je to tak nějak stále dokola. Nebýt tam Kowalski, tak to už ani nečtu.
Začátek vypadal slibně, dobrý nápad a zápletka, ale pak se děj tříští, a je z toho jedna velká nuda. Za mě velké zklamání
Opět skvělá nová kniha od J. Rollinse. Nevím, čím to je, ale čtení mi šlo pomaleji, než jindy ... v určitých kapitolách. Celkově o trochu slabší než předešlé knihy. I tak bezva čtení. Dávám 4.
Opět skvělá akce v podáni partičky Sigma Force. Co víc dodat... Spíš se nabízí otázka co bude dál... A Kowalski je prostě nejvíc :-)
Nebylo to špatné, ale už jsem asi zmlsaný, protože víc jak tři nedám. Bylo to fajn, hlavně díky Kowalskému, který je skvělou vedlejší postavou... jen člověk pořád přemýšlí nad epilogem z minulé knížky.
Myslím, že by se hodilo, Jamesi, aby si psal např. jeden román o Sigmě, druhý samostatný příběh - nechcem být přeci přesigmování...Něco jako Amazonie atd. Jinak Sedmá pohroma mi připadla trochu slabší, kor když Seichan se tak dobrodružně svezla na slonu :) A co bude dál? Noví hrdinové? Gray se svojí robkou nás(a teď pozor boojler) asi opustí - uvidíme.
Já už nevím,co sem psát. Bylo to zase naprosto strhující čtení. Na každé stránce je napětí a akce a člověk se nemůže dočkat až otočí na další stránku. Prostě tenhle chlápek nezklame.
Jako vždy byla kniha od Rollinse naprosto skvělá :) je to přesně moje krevní skupina :)
Vse, co vzeslo z jeho ruky, me vzdycky naprosto uchvati a nepusti dokud se nedotknu posledni strany. Vzapeti me prepadne smutek, ze se musim vratit zpatky do reality. Netusim co budu delat, jestli se nekdy rozhodne prestat psat...Narozdil od ostatnich, u Sedme pohromy hodne popustil uzdu fantazii a uprimne se obavam, co bude konec teto knihy znamenat pro ty dalsi.
Opět skvělá kniha, aktuální téma, napětí ... vše brilantně zvládnuté panem Rollinsem. Těším se na další.
Jako vždy, super akční a napínavý boj Sigmy o záchranu když ne světa, aspoň lidstva. Tentokrát na téma 10 ran egyptských a jejich historická pravdivost. No, všechna čest. Určitě už jsem někde psala, že James Rollins musí být reinkarnovaný Ludvík Souček. Ale!
Mám dojem, že originalita - a bohužel také neuvěřitelnost - Rollinsových nápadů a zápletek už místy dosahuje jisté hranice. Ještě pár krůčků a špičkový dobrodružný thriller by se snadno mohl změnit v sebeparodii. Což bych autorovi rozhodně nepřála.
Tak bacha na to, pane Czajkowski. Protože /pozor spoiler!/ např. část se stádem inteligentních slonů už se na té lajně zachycuje drápkem... A já se u knížek tohoto druhu chci dusit napětím a bez dechu fandit sympaťákům, ne útrpně usmívat!!
Pro dnešek opět za 4 a možná čtvrtku k tomu :-)
Rollins a partička Sigmy jsou moje srdcovka, kteří nikdy nezklamou - takže ani v této knize... Zajímavé, napínavé, zase má čtenář nad čím přemýšlet, co je sci-fi a co je reálná věda.
Zbožňuji knihy od Rollinse!! Vždy je to úžasně, napínavé, zábavné, zajímavé a prostě úžasné čtení. A i když už má Sigma již 12 dílů, tak já se nemohu dočkat dalšího pokračování :)
Ani nevím co napsat, prostě Rollins, jako vždy opět úžasná kniha, která mě naprosto a zcela pohltila, už se těším na další knihu od tohoto autora.
Výborná. James se opět překonal a kniha byla úžasně čtivá a napínavá. Knihu jsem přečetla jedním dechem a než jsem se nadála byl konec.
Tak jo, James je zpátky a ve skvělé formě. Nechybí nic z toho, na co jsem zvyklá, ke konci malinko ujetej, ale u něj to beru.
P.S.: Hlasuju- pro příště víc prostoru Kowalskému...
2008 | Amazonie |
2013 | Krvavé evangelium |
2006 | Mapa z kostí |
2007 | Černý řád |
2008 | Jidášův kmen |
Za mě prostě paráda. Tento žánr je přesně to co mě bere nejvíc.