Skrotený búrlivák
Lisa Kleypas
Ravenelovi / Osudy rodu Ravenelovcov série
Krásna mladá vdova Phoebe, lady Clarová, nikdy nestretla Westa Ravenela, ale s istotou vie, že je drzý a skazený. Ešte ako chlapec v internátnej škole zničil život jej manželovi a to mu nemieni odpustiť. No keď sa s dvomi malými synmi zúčastní na rodinnej svadbe, stretne tam neznámeho muža, ktorý ju neodolateľne priťahuje. Potom sa jej predstaví a nie je to nik iný ako nenávidený West Ravenel. West je muž s poškvrnenou minulosťou, čo sa už nedá odvrátiť ani ospravedlniť, ale na toto obdobie svojho života už nie je hrdý. Od chvíle, ako sa zoznámi s Phoebe, pohltí ho neznáma vášeň. Na druhej strane si uvedomuje, že žena s postavením ako ona nie je preňho. Lenže Phoebe sa nespráva ako aristokratka a rozhodne sa Westa zviesť. Prekoná ich obojstranná náklonnosť, ktorá postupne prepukne, všetky prekážky v budúcnosti? To vedia len oni dvaja.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Deviľs Daughter, 2019
Být to samostatná kniha od jiné autorky, asi ohodnotím 5*. Ale při porovnání s předchozími knihami ze série je to přece jen o něco slabší. Phoebe mi zpočátku připadala dost nevýrazná, příliš pasivní, od Sebastianovy dcery bych prostě čekala trochu víc elánu. Naštěstí její postava v průběhu děje uspokojivě ožila. Stejně jako předchozím komentujícím mi také šel na nervy Westův postoj - pojem "sebemrskačství" jej plně vystihuje. Detektivní zápletka je také vcelku krotká, ale zase na druhou stranu nemusí být všichni zapleteni do rozličných spiknutí. Celkově je kniha opět moc příjemné počtení, ale k úplné spokojenosti mi tu zkrátka něco chybělo.
Opět jsem se při čtení dobře bavila. Jenom mě trochu rozčiloval postoj Westa Ravenela. Jeho "sebemrskačství" a pochybování o sobě samém mi připomínalo vzdychání nerozhodné naivní dívenky. Naštěstí lady Phoebe projevila daleko větší odhodlání a vzala věci do svých rukou. Ještě, že nás ti muži mají. :-) Doufám, že to nebyl poslední díl, protože nám zůstává lady Cassandra a cynický pan Severin. Tohle je prostě výzva.
Další díl a další naprosto dokonalý díl.Neskutečně jsem se bavila a moc mě zase potěšilo chvilinku posedět v přítomnosti čekanek a také Sebastiana,který mě s Evie opravdu okouzlil.Vsechny díly jsou dokonalé.Snad budou i další
Moje první knížka autorky a super. Čte se svižně, lehce, romantika a vévoda sem a vikomt tam, docela jsem byla unešená, i když za to může hlavně mužský hrdina West ;)
Kniha sa dobré čítala, ale oproti predchádzajúcim jej niečo chýbalo. Nebolo to zlé, ale ani ma to neoslnilo. Čakala som nejakú zápletku, ktorá by príbeh oživila, ale nič sa nekonalo...
Po dlouhé době jsem si přečetla knihu od L. Kleypas a musím říct, že jsem udělala dobře. Autorka napsala opět skvělý příběh, který jsem doslova zhltala:-)
V porovnání s jinými historickými romancemi by si Ďáblova dcera určitě zasloužila více než jen tři hvězdičky, mezi Lisinými knihami ale trochu zaniká. Chyběla mi pořádná zápletka, knížka byla nevyvážená (uprostřed se mi trochu táhla, zato konec vzala autorka hopem), chvílemi mi tak úplně nesedělo chování postav (nejvíce asi rozpor, že West strašně řešil, že si Phoebe nezaslouží a že nechce, aby doplácela na jeho skandály, ale nemá problém k ní přijet a týden či jak dlouho u ní sám bydlet – to by skandál nezpůsobilo?) a ty Westovy cavyky byly až nepřirozeně natahované.
Postavy byly sympatické (i když u Westa mi při jeho osobnosti to náhlé naprosté propadnutí Phoebe moc hodnověrné nepřišlo), historickou věrnost neřeším (i když Phoebina výchova působí vzhledem k době a postavení nebývale osvíceně), milý byl návrat čekanek i Phoebini synové, líbí se mi specifické detaily, kterými jsou postavy ozvláštněny (třeba Phoebino "klení"). Kniha je lehce vtipná, romantická, příjemně se čte a dává čtenářkám přesně to, co očekávají (za mě osobně by ale erotické scény nemusely být až tak detailní).
Tak jako předešlé díly, ani tento nezklamal. L. Kleypas je prostě bůh ve psaní úžasných postav, zápletek, vztahů, citů, prostě knih. Nechybělo zde jako vždy nic. West je napravený hříšník, kterého chceme každá doma a Phoebe byla laskavá a ukázala nám, že jde milovat dva úžasné lidi za náš krátký život.
Další skvělá romantická kniha od této autorky ,která umí příběh napsat,tak jak očekáváme.V jejích knihách se setkáme s drsnými chlapi ,kteří podlehnou ženám, nechybí v nich i špetka erotiky.A tak je to i v tomto příběhu kde i takový drsňák a tyran ,jako je West podlehne krásné ženě.Není to na pět hvězdiček,ale čtyři si zaslouží.
Opět báječný příběh!Weste..ach..:-*
Zhltnut za pár hodin!
Dokonalé počtení od Lisy;-)
Nikdy se jejích knih nenabažím:-*
XOXO
Těším se na 6tý díl..C+S;-)
Od pribehu Westa a Phoebe som cakala viac. Bola to taka rozpravka so stastnym koncom. Citalo sa to rychle, ale cosi tomu chybalo. Pacilo sa mi ako autorka preplietla pribeh s cakankou Evie a Sebastianom.
Další skvělý román, Westovi sice trochu docházel jeho pověstný humor, když šlo přímo o něj, ale i tak se kniha četla jedna báseň :-) Opět nechybělo něco zvláštního, co patří jen hlavním hrdinům (tentokrát kniha z dětství a Westův problém s holením :-). Zkrátka ideální společník na propršené sobotní dopoledne :-). Moc jsem si čtení užila :-)
Ocitla jsem se opět mezi Čekankami. Humor, romantika a moje milovaná dvojice Evie se Sebastienem. Měla jsem radost, že dostali taky trochu prostoru v tomto příběhu. Moc rychle byl najednou konec. Nerada vystupuju z příběhů této autorky, je mi v nich tak nějak dobře. Jinak to nedokáži vyjádřit. Westa jsem si oblíbila už od prvního dílu a Phoebe byla prostě dcera svých rodičů. Hrozně zajímavá je postava Severina a na víc ještě mají jednu neprovdanou sestru. Takže doufám v nějaké to pokračování.
Bože můj .Tohle přesně ten příběh o lásce do kterého se hned zamiluje. se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Severinovi.
Zdaleka to není autorčina nejlepší knížka, ale i tak je to moc hezké. I když mi to připadalo všechno až moc jednoduché.
Zkrátka a dobře pohádka.
Tak velmi som sa na tento par tesila a tak velmi som sa v pribehu sklamala. Phoeby v predchadzajucich knizkach srsala elanom, vtipom, sarkazmom. West bol podobneho zalozenia. Cakala som ze ich zblizovanie bude sprevadzat osviezujuce peckovanie a nakoniec bol z toho nemastny neslany dojak bez vacsej zapletky, predvidatelny, taky aky bol napisany uz mnohymi priemernymi autormi. Skoda pretoze autorka ma techniku pisania vynikajucu iba ten pribeh to chcelo okorenit a vyspickovat :( je to tak na 3+ boda.
2017 | Chladnokrevný ničema |
2004 | Tajná láska |
2001 | Přijdu si pro tebe |
2005 | Tajemství letní noci |
2000 | Záhadná kráska |
Krásné a opět velmi čtivé, pro mně byl West přesně takový, jaký měl být. V jeho díle už nešlo o to, ukázat nám jen Westovu vtipnou stránku, tu už známe z minulých dílů, ale nastal čas nahlédnout Westovi hlouběji do jeho duše a srdce, na bolestné vzpomínky na dětství bez prostředků a zájmu rodičů nebo blízkých. Na rozdíl od jeho vyrovnanějšího bratra Devona se West nedokázal poprat s démony z dětství a s tím, jaký život potom vedl a nevěřil tomu, že pár let slušného chování smaže jeho minulost. Přes strach z méněcennosti a z toho, aby se opět nestal tím, čím býval, sám neviděl, kolik dobrých vlastností měl. Naštěstí Phoebe velmi brzo poznala, co se sebou udělal a šla si za tím, po čem toužila, takže tu nebylo žádné omílání důvodů, proč by ho chtít neměla. Moc se mi u Westa líbilo, s jakým nasazením, zájmem a energií pracoval, jak přívětivý dokázal být k tehdy obyčejným lidem, v mnoha myšlenkách Phoebe nám autorka i připomíná, jak krásný exemplář mužského West byl, radost na něj pohledět, i když třeba jen seděl nad účetními knihami. V některých komentářích děvčata píší, že se jim Westovo sebemrskačství nelíbilo, v konstrastu s tím, jaký byl v minulých dílech, ale myslím, že autorka nám z Westa nechtěla udělat dokonalého superchlapa, ale normálního mužského, který měl i své slabosti, a tím byla jeho postava dokonalá. Děj byl možná trochu poklidnější, autorka ho nikterak nedramatizovala, nemusela nechat vybouchnout fabriku ani spadnout vlak do řeky a nakonec se ani nestřílelo, tento díl byl sám o sobě krásný právě tím, že byl Westův a jediná vada na kráse je pro mně ta, že konec nastal příliš brzo a už mám dočteno. No tak už nám zbývá jen Cassandra, o které jsme se něco naposledy dozvěděli ve druhém díle a od té doby nic, a k ní tedy muž se zvláštní povahou Severin, který o sobě říká, že už všechno má, tak uvidíme, zda mu ještě něco chybí, do podzimu si musíme opět počkat. ( A také chovám velkou naději, že ostatní čekanky mají také spoustu dětí, takže autorka má hodně potencionálních postav pro nějakou případnou novou sérii.)