Skryto v Paříži
Corine Gantz
Příběh o přátelství, lásce a třech ženách, které utíkají od svých životů do samotného srdce Paříže, aby začaly znovu a lépe. Ztracena ve Francii, v cizím prostředí, mezi lidmi, kterým sotva rozumí, se Annie vzpamatovává z náhlé smrti svého manžela. Jedinou jistotou v jejím životě je dům uprostřed Paříže, ve kterém se ukrývá před světem a který láskyplně opečovává, dům provoněný jídlem, protože Annie je nejen dokonalá hospodyňka, ale také nadšená kuchařka. Za žádnou cenu se milovaného domku nechce vzdát a když jí hrozí bankrot a vystěhování, rozhodne se do svého domova přijmout nájemníky. S příslibem nových začátků v Paříži přiláká Lolu, bývalou modelku, která s dětmi prchá od manžela, a záhadnou tichou dívku Altheu. Když se k nim připojí ještě nevyzpytatelný francouzský umělec a nesnesitelný Francouz s aristokratickým chováním, životem v domě to pěkně zamíchá. Annie chtěla zachránit svůj dům, ale brzy zjistí, že ještě naléhavěji potřebují pomoc její nové nájemnice – a možná by v průběhu mohla zachránit i sebe samotnou…... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2017 , MottoOriginální název:
Hidden in Paris, 2011
Naprosto skvělá oddechová knížka. Nádherný obal knihy, stejně tak jako obsah. Celý příběh, jednotlivé postavy, jejich osudy, které se vzájemně proplétaly, jejich vývoj... to všechno jsem si zamilovala a každý den jsem se těšila, až se dostanu ke čtení.
Bylo to opravdu francouzské, i když většina hrdinů pocházela z USA :-). Akorát těch emocí bylo až moc.
Miluju atmosféru této knihy, patří k těm, které do člověka vlévají elán a činorodost, připomíná jedinečnost Paříže, nechybí tam humor.
V prvé řadě mě v obchodě upoutala kouzelná obálka, příběh je skvělý, poutavý, místy smutný, tak jako život sám, Annie a její chlapce jsem si zamilovala, Lucas se mohl rozhoupat dříve :-) nevíce jsem však prožívala příběh Althey, strašně jsem jí fandila, aby vše překonala, trochu mi připomněla Kamilu z Prostě spolu od Gavaldy. Rozhodně jsem nečetla naposledy.
Knížka má naprosto úžasnou obálku, která vás okamžitě upoutá, musíte ji mít a pak už nezbývá nic jiného, než jen číst... Během měsíce je to moje třetí knížka, kde se příběh odehrává v kulisách romantické Paříže. V tomto případě ale můžeme sledovat více osudů, které se opravdu zajímavě rozvíjí a končí no, co myslíte, jak? Mně se kniha prostě líbila.
"Chceme všechno strašně rychle. Pořád jenom shromažďujeme, utrácíme, konzumujeme. Jsme bohatí a jsme zdraví, a přesto toho všeho nedokážeme využít ve chvíli, kdy jde jen o to vychutnat si okamžik."
Sice má kniha průhledný a předvídatelný děj, ale jde o velmi milou oddechovku, kterou rozhodně nic nepokazíte.