Skúška ohňom

Skúška ohňom
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51500/skuska-ohnom-51500.jpg 5 5469 5469

V Skúške ohňom, druhom románe trilógie, rozvíja Suzanne Collinsová príbeh Katniss Everdeenovej, kladie jej do cesty nové, nebezpečnejšie prekážky... a prekvapuje čitateľov na každom kroku. Katniss a jej priateľ z Dvanásteho obvodu Peeta Mellark napriek nepriazni osudu prežili Hry o život a zvíťazili. Katniss sa vracia k rodine a k svojmu dávnemu priateľovi Galovi, doma však nič nie je také, ako si predstavovala. Gale si udržuje chladný odstup a Peeta sa k nej obrátil chrbtom. Medzi ľuďmi sa navyše šepká o vzbure proti Sídlu, ktorú mohli podnietiť práve oni dvaja s Peetom. Katniss na svoje zdesenie zisťuje, že nevedomky priliala olej do ohňa nespokojnosti, a teraz má strach, že ju nedokáže potlačiť. Najväčšmi ju trápi, že vôbec nemá istotu, či by to mala urobiť. Čím bližšie je Katnissina a Peetova návšteva obvodov, ktorú majú absolvovať v rámci turné víťazov, tým viac je v stávke. Ak sa im nepodarí presvedčiť obyvateľov Panemu, že sú do seba bláznivo zamilovaní, následky budú hrozivé."... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Catching Fire, 2009

DariDerek
07.06.2013 5 z 5

co to sákryš????? co to je ta poslední věta??? :D poslední věta z téhle knihy ze mě dělá naprostého šílence a v kontextu s tím zbytkem, no, myslím, že mě za chvilku zavřou do blázince :)
Výborná knížka, má spád, četla se super a neshoduji se s názory, že je slabší než jednička, má něco do sebe a pokračujeme dál v jízdě s trojkou :)

pecka02
07.06.2013 5 z 5

O dost lepší než první díl :) Musím říct, že tady přesně byla ta krutost, kterou jsem čekala už v Aréně smrti. Kniha je dospělejší, příběh napínavý, nastalo i pár překvapivých zvratů, které člověku téměř nedovolily přestat číst, moc se mi líbila ta rebelie, to, že lidé našli odvahu bouřit se proti Kapitolu, i když je za to čekal krutý trest...nemůžu se dočkat, jak to dopadne, takže hurá na trojku :)

Desire_Lydon
05.06.2013 5 z 5

Druhý díl mě bavil o něco méně než ten 1., ale pořád je natolik dobrý, aby si zasloužil 5 hvězdiček :) Prvních 100 stran mě moc nebavilo. Pak, když přišlo to oznámení, jsem si říkala: Znova? Nebylo to tu už? A byla jsem vůči tomu nápadu dost skeptická, ale pak mě to bavilo. Jen škoda některých postav :( A těším se na poslední díl :)

Nefi
14.05.2013 4 z 5

Kniha je super, napínavá, poutavá. Škoda pár postav, měla jsem je ráda, ale tak to chodí. Hned jdu na poslední díl :)

Kateriska
06.05.2013 5 z 5

Po druhém přečtení: Ještě lepší! :o)

lenča30
25.04.2013 5 z 5

Ani druhý díl mě nezklamal a otvírám třetí :-))

johisa
18.04.2013 4 z 5

Dobrý děj, ale 1 se mi líbila víc. Konec me trošku naštval chudák Peeta :(

MesLivres
12.04.2013 4 z 5

I druhý díl jsem přečetla jedním dechem, ale přece jen to nebylo tak napínavé, jako první díl. V aréně se odehrávalo mnohem méně z děje, ale zase závěr příjemně překvapil.

Capinka
11.04.2013 5 z 5

Druhý díl jsem přečetla také jedním dechem, všechno to šlo tak rychle, že jsem se ani nenadála a byla jsem na konci :) Zápletka byla napínavá a stále jsem čekala, co se z toho vyvrbí, měla jsem spoustu možných nápadů, jak by to vše mohlo dopadnout, ale nakonec mě dění knihy stejně překvapilo :)

Ellkarka
30.03.2013 5 z 5

Úžasná kniha a další legendární pokračování Hunger Games. Myslím si, že speciálně v tomto dílu bylo obzvlášť hodně překvapení a zvratů. Snad se tím autorka snažila o to, aby knížka zapůsobila i přes velkolepí první díl.. No musím říct podařilo se. :)

TessDragon
30.03.2013 4 z 5

2.díl je ze začátku o dost klidnější než 1. Do pořádné akce se dostane až po polovině, ale i tak se mi líbila ''chvilková'' pohoda ve 12.kraji. A z nových postav jsem si oblíbila Finnicka (ty zelené oči (_)) , Mags (zase mě mrzí, že tam o ní více nebylo ), Annie (a to tam ani nebyla pořádně ukázaná, ale byla mi sympatická z vyprávění), Maysilee a Dratkie. Líbily se mi moc flashbacky a také jsem zuřila nad nespravedlivostí Kapitolu. Tento díl se mi líbil asi o trošičku méně než 1., ale i tak jsem natěšená na ten poslední, protože to vypadá veelmi zajímavě, ten konec byl naprosto epický. Také jsem ráda za více scének s Hurikánem, kterého jsem si zde mohla konečně oblíbit. ;)

ferda
29.03.2013 4 z 5

Podle prvního dílu jsou ty somotné hry trochu krátké a míň napínavé, ale závěr mě přěkvapil a hned jsem si zamluvil třetí díl.

aannyy
29.03.2013 5 z 5

První polovina knížky mi přišla trochu o ničem, ale pak se to docela rozjelo a já se začetla tak, že jsem nevnímala okolí :-) akorát ten konec mě trochu překvapil, musím se co nejdřív pustit do posledního dílu :-)

Moňule13
28.03.2013 5 z 5

Druhý díl byl stejně dokonalý jako první, musela jsem číst pořád dál a dál. Když musela Katniss jít znovu do arény, málem mě to rozbrečelo a rozčilovala mě ta bezmoc vůči Kapitolu! Co nejdřív si přečtu i třetí díl :-)

Beatris
27.03.2013 5 z 5

Myslím, že jsem tak nějak tušila, co se ve dvojce stane, ale i tak jsem byla svým způsobem překvapená. Dvojka neztrácí tempo, nápad ani originalitu a ani kouzlo jedničky, ale přeci jenom první díl je nepřekonaný. (Uvidíme, jak si filmaři poradí s tímhle - je to už přeci jenom trochu náročnější na zfilmování)

Gaara1
18.03.2013 3 z 5

Druhý díl se mi zdál slabší oproti prvnímu dílu. Všechno se tam skoro opakuje a až na konci knihy se tam opravdu něco nového děje... Trochu jsem byl zklamaný.

Silvina
09.03.2013 5 z 5

Zkrátka a dobře - kdo přečte první díl, musí se podle mě nutně dopracovat až ke třetímu. Přečetla jsem všechny tři jedním dechem, a to mi bude za pár let 40 :-D

Bohdy99
09.03.2013 5 z 5

Kniha je úžasná....Sama jsem ji přečetla asi za čtyři nebo pět dní... Užasný příběh,propracované postavy,skvělý děj... No prostě super... :)

Nickky
04.03.2013 5 z 5

Když jsem začala číst druhý díl této trilogie, vůbec by mě nenapadlo, co se doopravdy stane! ( ano nějaké nápady jsem měla, ale S.Collins mě teda překvapila! - a to hodně). U prvního dílu jsem věděla děj ( nejdříve shlédnut film, potom přečtena kniha) a tak mě nečekala žádná " nepříjemná" překvapení. Zato u druhého dílu jsem prožívala plno emocí. Chvíli se budete smát a chvíli plakat a stránky vám budou ubíhat rychle před očima. Moje hodnocení je tedy jasné: 5. hvězd zcela zasloužených PS: Hlavně nečtěte dopředu poslední větu, vyrazí vám dech :D

mautina7
28.02.2013 5 z 5

Taak, dočteno a už sahám po dalším díle. Je pravdou, že jsem u četby nezažívala tak silné pocity sounáležitosti s hlavními postavami jako v díle minulém, ale stále je to napínavé a zajímavé.