Puknuté zrkadlo
Agatha Christie
Slečna Marplová série
Milovníci napínavých príbehov by si nemali nechať ujsť ďalší román, ktorý vyšiel v edícii Zelená knižnica.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2001 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Mirror Crack’d from Side to Side, 1962
Opět skvělé. Slečna Marplová mě znova dostala. A jako vždy jsem se spletla ve vrahovi:-)
Velmi milé překvapení! Nepřestřelená zápletka, logický způsob provedení zločinu, uvěřitelné postavy a co je nejvíc - slečna Marplová, která mi nepřipadala jako zvídavá sousedka od vedle, jež do všeho strká svraštělý nosánek, a tak ani v nejmenším neiritovala, což se jí u mě nedaří až tak často.
Jako vždy. Dokonalá kniha. Absolutně jsem nevěděla, kdo by mohl být vrahem. Zápletka týkající se vysněného dítěte mě dostala. Vřele doporučuji.
Ač jsem s Agátkou začala už v patnácti a dokonce jsem si dělala i seznam knih, abych věděla, co jsem četla a co ne, tuhle knihu se mi podařilo nějakým způsobem vynechat. A to byla škoda, protože je velmi dobrá. Agáta ke stáru sesbírala několik pěkných hlášek, které mě upřímně pobavily.
"Víte, někdy je trošičku mimo. Občas nerozeznává své příbuzné a posílá je pryč."
"To může být ve skutečnosti spíš prozíravost, než ztráta paměti," poznamenala slečna Marplová.
Dlouho jsem měl u knihy čtyři hvězdičky. Nedávno jsem viděl film a připomněl si tu skvělou, téměř nepředvídatelnou zápletku a vynikající dojemný motiv. Postavy jsou dobře vykreslené, atmosféra moderního hereččina sídla je příjemná a slečna Marplová samozřejmě také :) Takže rychle pět hvězd!
Ani ve snů by mě nenapadlo že to zrovna takto dopadne. Paní Marplova to dokáže vždy vyřešit i když sedí doma a jen přemýšlí.
Ehm, na začátku jsem to nevydržela a podívala se na konec (nemám totiž ráda, když je vrah někdo, koho si oblíbim :-D). Nejlepší na tom bylo, že jsem se špatně podívala a na konci jsem byla překvapená eště víc, než všichni, kteří tady psali, že je konec překvapil :-D. Knížka se mi líbila, taková hezky staropanensky a staroanglicky roztomilá :-).
Skvělý a poutavý děj,možná až moc osob,které se potom docela pletou,ale časem se do toho člověk dostane. Nečekaný závěr,který čtenáře určitě překvapí. Vřele doporučuji.
ze začátku jsem se trochu ztrácela ve jménech hrdinů, ae to myslím nebrání dát 4 bodíky. opět sem byla překvapena jednoduchostí konečného řešení :) celou dobu Vás udržuje na pochybách, chytáte se každé návnady a pak bum.. :)
Na tuhle knihu jsem se těšila x let, protože jsem viděla film. No, jsem asi zklamaná, toto je druhá Agatha, která se mi úplně dobře nečetla. "Rozjelo"se to na posledních cca 50 str. To je škoda.
A ještě mě tu na databázi dojal ten štítek senioři. Vím, že Slečna Marplová není mladá, ale zařadit knihu pod štítek senioři mi přijde divné. Asi tak jako bych O letadélku Káněti dala pod štítel letectví.
detektivní a krimi romány slečna Marplová anglický venkov senioři herečky
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Velmi povedená kniha, odpočinková a na čtení lehká. Celá recenze zde: https://detektivnik.blogspot.cz/2016/08/recenze-praskle-zrcadlo.html