Slepota
Robin Cook
Jack Stapleton a Laura Montgomeryová série
1. díl >
První kniha série Jack Stapleton a Laurie Montgomeryová. Dramatický příběh patoložky z Ústavu soudního lékařství města New Yorku, která spolu s novinářem Bobem Talbotem odhalí sérii úmrtí mladých, dobře situovaných lidí.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 1993 , Ikar (ČR)Originální název:
Blindsight, 1992
Pro mě bohužel už druhé setkání s Laurie, takže jsem u některých lidí věděla, že přežijí útok vraždících šílenců (lepší je číst tuto sérii popořádku), ale prakticky celá kniha byla hodně napínavá a na konci už jsem se nemohla od děje odtrhnout.
Prvá kniha od Cooka, kde sa stretávame so sympatickou súdnou patologičkou Laurie Montgomeryovou. Série predávkovaní kokaínov sa prelínajú s gangsterskými vraždami. Dvojica Tony a Angelo je tiež zaujímavá a autor postupne vťahuje čitateľa do čoraz zamotanejšieho deja. Samozrejme nechýba gradácia a záver je skutočne napínavý. Ku koncu knihy mi všetko zapadlo do seba. :) Odporúčam. :)
lékařské prostředí vyšetřovatel patolog detektivky z lékařského prostředí
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Kniha byla celkem napínavá a přečetla jsem ji celkem rychle, ale podle mně jsou knihy od Cooka dost podobné a snadno předvídatelné. Hlavní hrdinka mi už ke konci přišla dost protivná a lezla mi krkem, jak pořád povýšeně ukazovala svůj průkaz ,, jsem soudní lékařka Laurie Montgomeryová...''