Služebná z hostince
Dilly Court
Lottie Laneová, pokojská v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené paní domácí. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že může svůj život zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak podvody, lži a tajemství britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde hrozí, že ztratí své nejbližší a skončí v nejhlubší bídě. Avšak Lottie se nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné pomoci svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, ale také o svého invalidního otce, a znovu nalézt štěstí a smysl života.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , BaronetOriginální název:
The Swan Maid, 2016
Jednoduchá četba pro nenáročné čtenáře. Příběh je zajímavý, ale ve stylu vše se v dobré obrátí, všichni jsou moc hodní a mají se rádi a padouši jsou potrestáni. Prostě taková pohádka, sladké jednoduché nenáročné čtení.
Pro mne skvěle napsaný příběh z poloviny 19. století. Lottie, která neměla štěstí na své zaměstnavatele, živoří v hostinci U dvoukrké labutě, dělá první poslední, ale nikdy to není dost. Je pracovitá a díky tomu se jí naskytnou příležitosti, o kterých se jí ani nesní.
Příběh o tom, že když se chce, všechno jde.
Kniha nás zavede několikrát do Londýna, na Krym v období války i do Indie.
Ani chvilku jsem se s knihou nenudila, moc mne bavilo líčení tehdejšího života, se všemi jeho plusy i mínusy. A přistihla jsem se při tom, že by se mi líbilo mít Lottie za kamarádku.
Krásná kniha :)
Letní čtení k vodě. Nemusíte u toho přemýšlet , jen se necháte unášet příběhem šikovné a krásné dívky kterou nakonec čeká láska a štěstí. Je to čtivá knížka, nenáročné , pohodové čtení.
Jako první jsem četla Matčino tajemství a byla jsem nadšená. Bohužel tato knížka je slabší, chybí ji vtip asi i nápad a není tak napínavá. Děj se odvíjí hlavně jedním směrem . Knížka je odpočinková , ale asi nebyl dobrý nápad číst tyto dvě knížky tak brzo po sobě. Hlavní linie je v obou knihách stejná.Kdybych ji četla jako první asi bych byla nadšená víc.
Rozhodně pěkná oddychovka.
Kniha se hezky četla, super oddychovka, čtená téměř jedním dechem.Těším se na další knihu od této autorky.
Od Dilly Court jsem již četla Matčino tajemství a kniha se mi moc moc líbila. Mám velmi ráda příběhy zasazené do historie a také Služebná z hostince čtenáře přenese do Londýna roku 1854.
Ve svém žánru je to velmi dobrá kniha. Nečekejte žádnou přeslazenou romantiku, příběh má i dobrodružný charakter a je čtivý.
Určitě si ráda přečtu další román od Dilly Court !
Služebná z hostince je historický román, který je zaměřen především na postavy.
Autorka se věnuje hlavně jejich osudu a vývoji. Což je důvodu, proč vám tak akcí nabitá kniha akční vůbec nepřipadá, avšak v dobrém.
V knize navštívíme dobu, která nebyla ani zdaleka růžová a potkáme hrdiny, které čtenáři chtě nechtě přirostou k srdci (autorka má na pouto postav se čtenářem opravdu talent).
Pokud hledáte poklidný, čtivý historický román, který nepatří mezi červenou knihovnu, Dilly Court je to pravé ořechové :)
Knihu, jako svého žánru, hodnotím jak nadprůměr, ale jelikož vyhledávám jiný styl historických románu, "osobní" hodnocení je nižší.
Až na pár posledních kapitol jsem četla s velkou dychtivostí. Dobrá četba pro ženy, která není zas až tak úplně hloupá a černobílá. Postavy dobře zpracované, zpovykaná sobecká důstojnická panička, hlavní hrdinka je skromná, ale zdravě sebevědomá. Lidi kolem nich taky hodni zájmu. A příběh sám je docela zajímavý se spoustou dobrodružství. Až ten konec se mi nezdál! Jaksi se to až moc všecko dobře dařilo, jaksi tam bylo až moc šťastných náhodných setkání a situací. Takže jsem za něj jednu hvězdičku ubrala. Ale i tak je to příjemné čtení na jedno odpoledne (nebo dvě:).
Mě se knížka moc líbila,pěkně se četla a měla děj a dobrý konec,už se těším na další autorčinu knihu
Krásná obálka a anotace mě nalákaly na slibný příběh. Bohužel opak je pravdou. Za mě slabší průměr...
Kniha sa ľahko číta a hneď od začiatku zaujme. Sľubne rozbehnutá zápletka však v poslednej tretine akoby stratila dych a autorka to celé už iba ukončila. Aj napriek tomu to bolo príjemné a oddychové čítanie so sympatickou hrdinkou.
Nebyl to zrovna můj šálek čaje, ale přesto má kniha něco do sebe a já ji hodnotím kladně :-)
2018 | Vánoční pohlednice |
2017 | Služebná z hostince |
2018 | Matčino tajemství |
2024 | Zimní svatba |
2023 | Dcera štěstěny |
Na plný počet to není, ale je to pěkný příběh. Svižné čtení, plné dobrodružství a napětí, spousta zajímavých postav. Těším se na další knihy Dilly Court.