Slzy prodaných dívek
Monika Wurm
Zdánlivě klidný život chudé dívky Malayi z filipínského města Manila převrátí naruby spleť tvrdých ran, které jí uštědří osud: otec alkoholik ji prodává mafii, která obchoduje s bílým masem, a to jen několik dní potom, co ji brutálně znásilní její obdivovatel. Ubohé šestnáctileté děvče potom společně s dalšími vrstevnicemi propašují za katastrofálních podmínek do Dubaje – města snů, kde ji vydraží jako luxusní společnici. Co čeká Malayu v krajině nekonečných možností a zdánlivého bohatství? Detailně popsaná doutnající vášeň a milostné jiskření dodávají knize silný etický i erotický náboj.... celý text
Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: 2015 , BránaOriginální název:
Slzy predaných dievčat, 2014
Toto je moje druhá knížka od této autorky a opět nezklamala. Příběh je poutavý a jsem ráda, že je založen na fikci - i když v reálu je to asi mnohem horší. Chudá filipínská dívka po mnoha útrapách a strastech najde konečně lásku a bezpečí. Krásná červená knihovna se zajímavým tématem.
Kniha se četla velice dobře, nutilo mně číst dál, neboť mně zajímalo, jak to s Malayou dopadne. S dívkou, která byla prodána vlastním otcem a spolu s dalšími dívkami pašována do Dubaje. ......až moc červená knihovna, realita by byla nejspíš jiná. Pěkná obálka knihy.
Knihu vřele doporučuji. Román jsem hltala od začátku do konce. Nedalo se od něj odtrhnout. Je to krutý příběh o obchodu s bílým masem, o bolesti, kterou musejí dívky snášet. Ať už fyzické či psychické. Všechny Moničiny knihy jsou prostě skvělé!
Příběh chudé dívky Malayi z Filipín po přečtení této knihy ,jsem velmi ráda, že byl tento příběh pouze fikce, ale kdo ví ,jak to v těchto zemích chodí ,zda na příběhu není i kousek skutečnosti. Dramatický příběh chudé dívky Malayi z Filipín ,začíná velmi smutně, dívka se živí sběrem plastu za ,které dostane trošku peněz i o toto málo ji připraví místní šéf Arvin , který ji zkazí život i tím ,že ji brutálně znásilní ,ale ani odchodem z domova se Arvina nikdy nezbaví ,ten si na ni dělá stále vlastnické právo. Její příběh pokračuje i dále velmi smutně ,její otec ji prodá do otroctví a ona musí dělat ve svých šestnácti letech společnici bohatým mužům. Je to sice novodobá červená knihovna, ale mě se četla dobře a má pěknou obálku.
dobře se čte, chvílemi si člověk myslí, že se něco autentického z prostředí děje dozví, ale celkově překombinovaný škvár!!!
Novodobá červená knihovna. Jak chudé děvče z Filipín ke štěstí přijde. Sladká romantika. Hezká je obálka knihy, ale knížka mě moc nenadchla
Na tuto knížku jsem byla hodně zvědavá. Přečetla jsem ji velmi rychle díky její velké čtivosti, ponořila jsem se do exotického prostředí Filipín a Dubaje, občas mě napadlo srovnání s kdysi populární Angelikou... Příběh je plný nejen exotiky, ale i dobrodružství, erotiky, napětí. Obdivuji Moniku Wurm, za její nápad situovat děj do nám Evropanům tak vzdáleného prostředí, nezbývá mi se jen těšit na další její lahůdku - Pakistánskou princeznu !
Červená knihovna, ale mě se líbila. Sice, jak už bylo napsáno, neuvěřitelný příběh, ale tak knížky přece nejsou vždy pravdivé. A torcha romantiky neuškodí.
Po této knize jsem sáhla náhodou v knihovně ,je to dílko celkem čtivé nicméně málo uvěřitelné.Čekala jsem skutečné příběhy unesených dívek a dostala jsem příběh ve kterém je až příliš neuvěřitelných náhod a dějových zvratů.Ale nic to nemění na tom že knihu jsem přečetla velice rychle zajímalo mne jak to s Malayou dopadne.Pokud hledáte nenáročné lehké čtení romantiku a náhled na život v Dubaji klidně po knize sáhněte.
Škvár. Nevšimla jsem si autorky a domnívala se, že půjde o autentické vyprávění ženy z Filipín. No, napsala to Slovenka a jak je po pár stránkách patrné, cucala si to z prstu. Jednu hvězdičku nechávám za opravdu snadné čtení, jinak nedoporučuju nikomu, kdo má smysl pro logiku. Velmi pochybuji, že by si - jen jeden příklad - nějaký mafián dovolil tak mizerné ubytování nakoupených dívek - převoz do Dubaje - když za ně zaplatil majlant. Autorka si zřejmě přečetla něco o otrokářských lodích a spletla si žánr. :) A domnívám se, že mentalita dívek z Filipín je poněkud odlišná od naší, takže rozhovory ve stylu holek z gymplu někde ve středních Čechách se do této knihy skutečně nehodí. Ono se vlastně ani nehodí to číst:)
Kniha není vyloženě špatná,ale četla jsem už lepší. Sympatické mi přijde zasazení děje do Dubaje, ale protože jsem tam byla tak mi některé věci v knize neseděly,např. ranní zácpy na silnici. Dubaj totiž žije v noci,takže ráno po silnicích jezdí minimum aut.
Poutave cteni prvnich 300 stranek. Pribeh 16 lete divky ktetou vlastni otec proda "za praci" do Dubaje. Turbulentni cesta za stestim mladeho devcete ktere je znasilnene, vymenene za alkohol, prodane v drazbe a bito... Dobro vitezi nad zlem, a zlo je potrestano, trochu pohadkove konec na muj vkus preslazeny. Chapu, ze 16lete divky maji pohadkovou lasku ale v zivote jde vse trochu jinak... zlo v nasich pomerech spise vitezi :) Nicmene kniha je ctiva, necekane zvraty, a dej ve kterem se opravdu neco deje a nectete 30 stranek o barve stromu:) Eroticka noc vdaneho devcatka me nudila, konec bych trochu polictila:) ale v celku zabavna knizka na dlouhe vecery.
Kniha, ktorá nás určite prinúti rozmýšľať... Síce nejde o skutočný príbeh, ale som si istá, že podobné (ak aj nie rovnaké) príbehy sa odohrávajú veľmi často. 16-ročnú filipínku predá jej vlastný otec mafii, spolu s inými dievčatami ich prevezú v kontajneroch do Dubaja a tam ich na aukcii predajú. Nebudem sa viac rozpisovať, iba toľko - kniha obsahuje napätie, romantiku, erotiku, ale aj dobrú zápletku. Ja určite odporúčam, ani na jednej strane som sa nenudila :)
Pokud máte náladu na sladký (místy až „přeslazený“) ženský románek, kde možné se střídá s méně uvěřitelným, a chcete fandit krásné hlavní hrdince, držíte v ruce tu správnou knihu. Ač nepatří daný žánr mezi mé oblíbené, nenudila jsem se. Ač jsem předvídala, přesto jsem očekávala, co přinese další kapitola. Strastiplná cesta chudé dívky z Filipín do Dubaje je protkána jak smutkem a krutostí, tak láskou a něžností.
2015 | Rockové tango |
2018 | Hvězda nad arabským peklem |
2017 | Rockový sen |
2014 | Pakistanská princezná |
2016 | V zajatí vášne |
je mi luto, ale toto som ani nedocitala... Nudila som sa... Toto bola moja druha kniha od tejto autorky a aj posledna... Slzy nad arabskym peklom je omnoho lepsia a putavejsia kniha. Davam dve hviezdy