Slzy prodaných dívek

Slzy prodaných dívek
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247908/bmid_slzy-prodanych-divek-247908.jpg 4 98 98

Zdánlivě klidný život chudé dívky Malayi z filipínského města Manila převrátí naruby spleť tvrdých ran, které jí uštědří osud: otec alkoholik ji prodává mafii, která obchoduje s bílým masem, a to jen několik dní potom, co ji brutálně znásilní její obdivovatel. Ubohé šestnáctileté děvče potom společně s dalšími vrstevnicemi propašují za katastrofálních podmínek do Dubaje – města snů, kde ji vydraží jako luxusní společnici. Co čeká Malayu v krajině nekonečných možností a zdánlivého bohatství? Detailně popsaná doutnající vášeň a milostné jiskření dodávají knize silný etický i erotický náboj.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Brána

Slzy predaných dievčat, 2014

ivana1975
21.04.2018 2 z 5

je mi luto, ale toto som ani nedocitala... Nudila som sa... Toto bola moja druha kniha od tejto autorky a aj posledna... Slzy nad arabskym peklom je omnoho lepsia a putavejsia kniha. Davam dve hviezdy

NatyDee
03.03.2018 4 z 5

Toto je moje druhá knížka od této autorky a opět nezklamala. Příběh je poutavý a jsem ráda, že je založen na fikci - i když v reálu je to asi mnohem horší. Chudá filipínská dívka po mnoha útrapách a strastech najde konečně lásku a bezpečí. Krásná červená knihovna se zajímavým tématem.

Urbana
14.02.2018 4 z 5

Kniha se četla velice dobře, nutilo mně číst dál, neboť mně zajímalo, jak to s Malayou dopadne. S dívkou, která byla prodána vlastním otcem a spolu s dalšími dívkami pašována do Dubaje. ......až moc červená knihovna, realita by byla nejspíš jiná. Pěkná obálka knihy.

veronika0382
05.02.2018 5 z 5

Knihu vřele doporučuji. Román jsem hltala od začátku do konce. Nedalo se od něj odtrhnout. Je to krutý příběh o obchodu s bílým masem, o bolesti, kterou musejí dívky snášet. Ať už fyzické či psychické. Všechny Moničiny knihy jsou prostě skvělé!

alnahu
02.01.2018 4 z 5

Příběh chudé dívky Malayi z Filipín po přečtení této knihy ,jsem velmi ráda, že byl tento příběh pouze fikce, ale kdo ví ,jak to v těchto zemích chodí ,zda na příběhu není i kousek skutečnosti. Dramatický příběh chudé dívky Malayi z Filipín ,začíná velmi smutně, dívka se živí sběrem plastu za ,které dostane trošku peněz i o toto málo ji připraví místní šéf Arvin , který ji zkazí život i tím ,že ji brutálně znásilní ,ale ani odchodem z domova se Arvina nikdy nezbaví ,ten si na ni dělá stále vlastnické právo. Její příběh pokračuje i dále velmi smutně ,její otec ji prodá do otroctví a ona musí dělat ve svých šestnácti letech společnici bohatým mužům. Je to sice novodobá červená knihovna, ale mě se četla dobře a má pěknou obálku.

zabickaaa
04.12.2017 5 z 5

Cetla se jednim dechem

danlili
29.12.2016

dobře se čte, chvílemi si člověk myslí, že se něco autentického z prostředí děje dozví, ale celkově překombinovaný škvár!!!

Helena Lacková
02.10.2016 5 z 5

Chvilemi jsem plakala lítosti, napětim nedychala a snila romantikou
Krásná kniha

Jirinamac
07.07.2016 3 z 5

Novodobá červená knihovna. Jak chudé děvče z Filipín ke štěstí přijde. Sladká romantika. Hezká je obálka knihy, ale knížka mě moc nenadchla

zuzana2599
15.05.2016 5 z 5

Na tuto knížku jsem byla hodně zvědavá. Přečetla jsem ji velmi rychle díky její velké čtivosti, ponořila jsem se do exotického prostředí Filipín a Dubaje, občas mě napadlo srovnání s kdysi populární Angelikou... Příběh je plný nejen exotiky, ale i dobrodružství, erotiky, napětí. Obdivuji Moniku Wurm, za její nápad situovat děj do nám Evropanům tak vzdáleného prostředí, nezbývá mi se jen těšit na další její lahůdku - Pakistánskou princeznu !

amanek
03.04.2016 5 z 5

Červená knihovna, ale mě se líbila. Sice, jak už bylo napsáno, neuvěřitelný příběh, ale tak knížky přece nejsou vždy pravdivé. A torcha romantiky neuškodí.

Antoaneta
13.02.2016 3 z 5

Po této knize jsem sáhla náhodou v knihovně ,je to dílko celkem čtivé nicméně málo uvěřitelné.Čekala jsem skutečné příběhy unesených dívek a dostala jsem příběh ve kterém je až příliš neuvěřitelných náhod a dějových zvratů.Ale nic to nemění na tom že knihu jsem přečetla velice rychle zajímalo mne jak to s Malayou dopadne.Pokud hledáte nenáročné lehké čtení romantiku a náhled na život v Dubaji klidně po knize sáhněte.

orinka3
13.02.2016 1 z 5

Škvár. Nevšimla jsem si autorky a domnívala se, že půjde o autentické vyprávění ženy z Filipín. No, napsala to Slovenka a jak je po pár stránkách patrné, cucala si to z prstu. Jednu hvězdičku nechávám za opravdu snadné čtení, jinak nedoporučuju nikomu, kdo má smysl pro logiku. Velmi pochybuji, že by si - jen jeden příklad - nějaký mafián dovolil tak mizerné ubytování nakoupených dívek - převoz do Dubaje - když za ně zaplatil majlant. Autorka si zřejmě přečetla něco o otrokářských lodích a spletla si žánr. :) A domnívám se, že mentalita dívek z Filipín je poněkud odlišná od naší, takže rozhovory ve stylu holek z gymplu někde ve středních Čechách se do této knihy skutečně nehodí. Ono se vlastně ani nehodí to číst:)

daninnka
29.01.2016 3 z 5

Kniha není vyloženě špatná,ale četla jsem už lepší. Sympatické mi přijde zasazení děje do Dubaje, ale protože jsem tam byla tak mi některé věci v knize neseděly,např. ranní zácpy na silnici. Dubaj totiž žije v noci,takže ráno po silnicích jezdí minimum aut.

hexe
26.10.2015 4 z 5

Poutave cteni prvnich 300 stranek. Pribeh 16 lete divky ktetou vlastni otec proda "za praci" do Dubaje. Turbulentni cesta za stestim mladeho devcete ktere je znasilnene, vymenene za alkohol, prodane v drazbe a bito... Dobro vitezi nad zlem, a zlo je potrestano, trochu pohadkove konec na muj vkus preslazeny. Chapu, ze 16lete divky maji pohadkovou lasku ale v zivote jde vse trochu jinak... zlo v nasich pomerech spise vitezi :) Nicmene kniha je ctiva, necekane zvraty, a dej ve kterem se opravdu neco deje a nectete 30 stranek o barve stromu:) Eroticka noc vdaneho devcatka me nudila, konec bych trochu polictila:) ale v celku zabavna knizka na dlouhe vecery.

Kamienkova33
26.10.2015 5 z 5

Kniha, ktorá nás určite prinúti rozmýšľať... Síce nejde o skutočný príbeh, ale som si istá, že podobné (ak aj nie rovnaké) príbehy sa odohrávajú veľmi často. 16-ročnú filipínku predá jej vlastný otec mafii, spolu s inými dievčatami ich prevezú v kontajneroch do Dubaja a tam ich na aukcii predajú. Nebudem sa viac rozpisovať, iba toľko - kniha obsahuje napätie, romantiku, erotiku, ale aj dobrú zápletku. Ja určite odporúčam, ani na jednej strane som sa nenudila :)

bai.Cerna
25.09.2015 4 z 5

Pokud máte náladu na sladký (místy až „přeslazený“) ženský románek, kde možné se střídá s méně uvěřitelným, a chcete fandit krásné hlavní hrdince, držíte v ruce tu správnou knihu. Ač nepatří daný žánr mezi mé oblíbené, nenudila jsem se. Ač jsem předvídala, přesto jsem očekávala, co přinese další kapitola. Strastiplná cesta chudé dívky z Filipín do Dubaje je protkána jak smutkem a krutostí, tak láskou a něžností.