Vzpoura
Andrea R. Cremer
Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu.
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
Wolfsbane, 2011
Druhý díl série o Hledačích a Ochráncích. Kniha úspěšně navazuje na první díl a drží stejně napínavé tempo. Postavy se rozvíjejí, rozdělují se na "dobrou" a "zlou" stranu", dojde samozřejmě i k několika překvapivým zvratům. Zvládla jsem si přečíst za pár hodin a kdyby vyšel už třetí díl, hned bych si ho šla koupit.
Vlčí příznivci, jděte do toho:)!
přátelství láska smrt rodina vlci démoni pro dospívající mládež (young adult)
Na začátku se kniha poměrně vlekla, myslím, že kdyby byla o něco kratší, vůbec by jí to neuškodilo a alespoň by se po většinu času něco dělo.
První část totiž nabízí tak maximálně to, že Calla stále jen přemýšlí o svých osobních problémech a zda může důvěřovat hledačům. Po většinu času se navíc v první části pouze jen chystá a plánuje...
Díky bohu, že se v té druhé části konečně začne něco dít a příběh má spád... Ale ten původní propad oproti prvnímu dílu bohužel nijak nevymaže, kdyby autorka ten začátek trochu zkrátila, bylo by to ideální.
Ale jak jsem už psala, druhá část knihy mě bavila, přečetla jsem ji jedním dechem a uvidíme, jaký bude poslední díl. Snad nepůjde kvalitativně ještě níž.