Smrtelný hřích
Lisa Jackson
New Orleans série
Pamatujete si na film Sedm? Tento thriller jde ještě dál Detektiv Montoya se už roky pohybuje mezi lidmi stojícími na špatné straně zákona, díky čemuž ztratil jakékoli iluze, ale zato získal hroší kůži.
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2012 , DominoOriginální název:
Shiver, 2010
Kniha sama o sobě nemá špatný námět, ale je to jedna z těch typů knih, kdy se v první polovině takřka nic neděje, spisovatelka zbytečně zabíhá do detailů a o to ochudila část druhou, kdy se děj najednou rozjede a šup, šup je konec. Škoda, kdyby byla kniha lépe rozvržena, tak je super. Téma pro mě dobré, ale bohužel už tolikrát omílané hříchy a cnosti... No za mě chtělo si to s tím ještě trochu pohrát. :)
Milé překvapení od autorky, kterou jsem dlouho odkládala - a už nebudu. Napínavé, chytlavé, doporučuji!
První kniha od této autorky, má být dokonce nejlepší kniha od ní - a katastrofa. Je zřejmé, že autorka stále žije v zajetí svých Harlekýnek. Mraky červené knihovny, mezi tím poměrně slabý děj, POCHOPITELNĚ muselo dojít ke sblížení detektiva a hlavní hrdinky (jestli se tak dá nazvat). Půjčila jsem si omylem ještě dvě její knihy, ale ty ani neotevřu. S autorkou končím, ovšem nekritizuji v žádném případě ty, jimž se její literární styl líbí.Vzhledem k tomu, že jsem jedné knize od Larse Keplera dala dvě hvězdy, tady nemůžu jinak, než jednu.
Dobrá zápletka knihy, nicméně styl psaní mi nějak nesedl. Bylo to na můj vkus trochu zdlouhavé a přišlo mi, že spousta myšlenek se zde opakuje. Ale nenechám se odradit, byla to má první kniha od této autorky, příští mi snad padne do oka lépe.
Jednotlivé postavy jsou výborně propracované, jak už jejich charakter, tak i emoce a myšlenky, kterých tu není málo, proto působí silně realisticky. Ovšem jen několik postav je pro příběh opravdu důležitých, ostatní jsou spíše jen do počtu, což je škoda, kdyby byly více zapřáhnuty do děje, tak by mohly víc překvapit.
Hlavní postavou je Abby Chastainová, která v dětství zažila děsivý okamžik, jenž vytěsnila z paměti, přesto se jí smrt matky stále opakuje ve snech. Byla to sebevražda, vražda nebo nehoda? Ani po dvaceti letech se s tím nedokázala vyrovnat, ale nyní přišel čas, aby se minulost vrátila, aby zjistila pravdu. Chce ji však opravdu slyšet?
Detektiv Montoya je tvrdý policajt, který si s podezřelými příliš nepáře. Proč však s Abby zachází jako v rukavičkách? Je vůbec podezřelá z vraždy svého exmanžela? A proč ho tolik přitahuje?
A pak celou knihou prochází vrah, jehož myšlenky prokládají děj, který vybírá své oběti podle určitého vzorce, ten však policii dlouho uniká. Jde snad o minulost, která se přihodila před dvaceti lety? Stal se v sanatoriu hřích, který je potřeba pomstít?
Děj je plný napětí, při kterém často čtenáři běhá mráz po zádech, a určité scény jsou vážně děsivé. Vraždy působí brutálně až chladně, proto kniha rozhodně není pro citlivé duše, ty by si nejspíše nedokázali užít tak, jako milovník tvrdých thrillerů.
to jsem si početla a nyní jdu na druhý díl tak se těším ,i když už bude poslední víc od LJ nemám
Kniha byla super, na Lise se mi líbí, že se její knihy velmi dobře čtou a taky taková maličkost, že má poutavé obálky knih:)
Opet uzasna knizka !! Lisa proste umi psat a jeji knizky jsou skveli a ja nikdy neuhodnu kdo je vrah ani tentokrat se mi to nepovedlo.....
2010 | Vyvolená k smrti |
2009 | Osamělá smrt |
2011 | Horká krev |
2013 | Nechtěj nic vědět |
2009 | Zrádkyně |
Opět úžasné čtení od mojí oblíbené Lisy Jackson - od začátku až do konce ;-)