Sněhulák

Sněhulák
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538062/bmid_snehulak-663b6dc89a95e.jpg 5 7214 7214

Harry Hole série

Audiokniha Sněhulák obsahuje sedmý díl oblíbené severské krimi s detektivem Harry Holem. Autor Jo Nesbo, čte David Matásek.

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

Snømannen, 2007

Interpreti: David Matásek

-Endy-
14.04.2017 4 z 5

Vidím, že "problém" s příliš rychlým odhalením vraha tady mělo více lidí...trochu mě pak rozčilovalo, že se mě autor pořád snažil odvádět od první správné domněnky. Ale četlo se to opravdu rychle a četla jsem, kde se dalo. Zkusím od něj i něco jiného, i když to není zrovna můj žánr.
(PS: Nebylo to tak temné, jak bych od severského autora čekala ;) )

girdi
10.04.2017 4 z 5

Tak tentokrát jsem vraha odhladla moc brzo, takže malé mínus jinak velmi kvalitní detektivce. Čtu sérii s HH postupně, takže teď jsem dost zvědavá, co přijde příště :-D

Ema22
05.04.2017 4 z 5

Můj první HH a jsem nadšena. Bavila mě falešná motivace, několik časových rovin a napětí. Už dlouho jsem nečetla knihu, která by mě v 8 večer nalákala pod peřinu a nepustila. Základní motivace Sněhuláka je v poslední době docela ohraná a jeho fyzický nedostatek byl podle mě zbytečně navíc (na druhou stranu by zřejmě neodhalil svého biologického otce). Knize bych dala o jednu hvězdu navíc, kdyby autor končil 4. částí, 5. mě zklamala.

Marelzwareli
29.03.2017 5 z 5

Sedmička je evidentně šťastné číslo, společně s Červenkou pro mě zatím top v sérii. Posledních 50 stran jsem nedokázal ani vnímat okolí :-)

dany512
26.03.2017 4 z 5

Byla to moje první knížka od tohoto autora - líbila se mi, ale závěr byl fest přitažený za vlasy - viz body u komentáře zuzca.h + vrah postavil v horní ložnici sněhuláka až ke stropu... Jak by asi sám vytáhl po schodech takové velké a těžké koule - krom toho musel sníh začít měknout a tát hned, jakmile se dostal do vytopeného domu. "Ráchel seděla obkročmo na ramenou obřího sněhuláka. Nahá lýtka měla obtočená kolem sněhulákovy hrudi..." se smyčkou na krku - vrah očekával, že se sněhulák postupně rozpadne - ten to ale vydržel neskutečně dlouho... za mne 4 hvězdičky.

Lumíček
26.03.2017 5 z 5

Moje druha kniha od Jo Nesba. Opet uzasne. Nezklamal. Jedine s cim mam vzdy mensi orientacni problem je v mnozstvi postav, nekdy i podobnosti jmen Hole,Helle,Holm :) Jinak pribeh skvely. Napinavy. Nedoporucuji cist kdyz jste sami doma, nedej boze, aby se v noci spustila mycka a vy za tim vidite vsechno mozne, vlastne jedine-snehulaka :) Vraha jsem tusila. Posledni stranky jsem uplne hltala, jak jsem byla zvedava, jak vse dopadne. Nekolikrat jsem se nachytala, ze sice hltam, ale ze jsem uplne nepochopila, jak cela situace probehla, kor ty posledni akcni sceny... takze klid a jeste jednou :) Knihu vrele doporucuji.

katushah
24.03.2017 5 z 5

Má první Holeovka a hned jsem si jí zamilovala. Od té doby hltám všechny knihy od Jo Nesba a už se těším na letošní Žízeň. Všem vřele doporučuji!

Pichoval
24.03.2017 5 z 5

Skvělá a poutavá kniha, hned jsem si půjčila další. jen doufám, že nebudou všechny knihy na stejném principu a budou se lišit

Sonica
21.03.2017

četla jsem i v noci

reeper
13.03.2017 5 z 5

Perfektní.

zuzca.h
07.03.2017 4 z 5

Nakonec jsem podlehla tlaku svých knihomolských známých a ač detektivky prakticky nečtu přečetla jsem toho všemi opěvovaního sněhuláku. A musím říc, že opěvování je oprávněné. Pravdou ovšem je, že mi chvilku trvalo se začíst, přesněji řečeno do první vraždy a ke konci jsme knihu tahala doslova všude, protože bylo těžké přestat číst.
Jediné co mi vadilo byly jisté části v závěru, ale i přesto zajímavá knížka a myslím že rozhodně ne poslední od tohot autora.
"SPOILER"
1) zajímalo by mě jak Sněhulák odešel z pokoje od komisařovi EX s tím, že nechal na dveřích drát k vražedné zbrani, snad leda že by se dveře otvíraly dovnitř, ale to by to potom celé postrádalo smysl
2) fakt si nejsem uplně jistá, že by Hole udržel ten odporovej drát v ruce a ještě svojí Ex aby se jí nic nestalo
a 3) pro mě nejabsurdnější věc je pád ze skleněného domku na skonském můstku, to jako fakt že by Holovo zápěstí přicvaknuté k zábradlý pouty ustálo pád 2 dospělých chlapů.....

saruse
25.02.2017 5 z 5

Tak to byla síla. Podobný žánr vůbec nevyhledávám, cíleně jsem se chtěla seznámit s tímto vychvalovaným autorem a zařadit si ho poté do severských autorů v letošní výzvě. A jsem ráda, že jsem si vybrala Sněhuláka. Nebo on mě? Zrovna jsem potřebovala se trochu odreagovat ve smyslu "pobát". A pobála jsem se vskutku hodně, někdy jsem v noci neměla odvahu vystrčit nos z postele.

darion
18.02.2017 4 z 5

Můj druhý přečtený kousek od tohoto autora - v rámci čtenářské výzvy. Četla se výborně, ale vraha jsem odhadla poměrně záhy (a to nejsem žádný fanda detektivek). Je pravda, že některé z indicií, které mě k tipu vedly, se nakonec ukázaly být slepé, ale z napínavosti mi to bohužel trochu ubralo :-) Nevylučuju, že třeba ještě některou ze série v budoucnu přečíst zkusím.

nicole9410
17.02.2017 5 z 5

Tohle byla také moje první kniha od Nesba suprově napsané nejdříve jsem si vážně myslela,že za tím vším je jeho kolegyně Katrine ,ale poté co jsem si poskládala všechny souvislosti tak mi došlo kdo za tím vším vlastně je. Klidně bych si to přečetla znova! Všem kdo mají rádi kriminální knihy tak doporučuji,aby si přečetli právě knihy od Jo Nesba.

Lyzarka79
15.02.2017 5 z 5

Moje první kniha od Nesba. Přečetla jsem ji za pět dní, protože je skvěle čtivě napsaná, a v jednu chvíli jsem se doma večer i bála :) A jsem ráda, že kdo je vrah, mě až do konce nenapadlo... skvělý :) Vyberu si od něj i něco dalšího...

lased
11.02.2017

První kniha, kterou jsem od tohoto autora přečetla, a určitě nezůstane poslední. Perfektní!

knihamouder
10.02.2017 5 z 5

Už delší dobu jsem v knihovně pošilhávala na tvorbu od tohoto autora. Detektivky čtu málo, přiznám se, že mě odrazovala i tloušťka knihy...ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě a nakonec jsem moc ráda právě za tento výběr.
Knihu dokonale podtrhovalo nynější zimní období. Představte si ženu (mě) sedět v obývacím pokoji. Je noc, celá rodina už spí, hodiny ukazují půlnoc. Žena je zabrána do velmi napínavé detektivky, hltá každé slovo, nemůže se odtrhnout od textu a tak oddaluje spánek. Už, už se blíží odhalení (ještě ne, falešný poplach, ale to žena neví) a najednou... do neuvěřitelného ticha se ozve zvuk plechu, zapraskání a velká rána pod oknem. Ano, sníh. Sníh sjel ze střechy a čtenářka se málem po....a strachy, než jí došlo, co má hluk na svědomí.
Kniha pro mne byla velmi čtivá, skvělé spojení s oním sněhulákem, napětí a celkové propletení příběhu, postupné odhalování osob, falešné stopy, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vlastně vrah, konec naprosto famózní!
Určitě se v budoucnu k autorovi ještě vrátím.

jakub0085
07.02.2017 5 z 5

Paráda :) Jen škoda, že je vše prozrazeno až moc brzo.... O:-)

Gigy
31.01.2017 3 z 5

Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy, abych splnila položku - kniha od severského autora. Od tohoto spisovatele jsem si chtěla už dlouho něco přečíst, Sněhuláka jsem si vybrala na základě čtenářského hodnocení zde na databázi. Těch 91% co tu kniha má slibovalo hodně, ale navzdory tomu jsem byla poměrně zklamaná. Kniha mi přišla záživná, napínavá a čtivá pouze v pasážích, kde autor líčil Sněhulákovo řádění, jinak to byla celkem nuda a celý příběh se tak nějak vlekl. Kladně by se ještě dalo hodnotit poměrně úspěšné maskování osoby vraha až do konce knihy. Tak jako tak Nesbø nejspíš nebude můj šálek kávy, ale za zkoušku stál.

ŠtěpánkaB.
31.01.2017 3 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Hodně moc jmen a postav, místy jsem se v tom docela ztrácela. Trochu mě unavovalo, jak byla policie několikrát na špatné stopě, přitom čtěnáři bylo jasné, že tenhle to ještě nebude. Ale jinak dobrá zápletka, postupně se to propojuje, místy fakt napínavé :)