Snít znovu
Mona Kasten
Začít znovu / Znova série
< 5. díl
Když se Jude Livingstonové v Los Angeles zhroutí sny, utíká za svým bratrem do Woodshillu, kde se chce znovu postavit na vlastní nohy. Jenže netuší, že jedním ze spolubydlících v bratrově domě je i její bývalý přítel Blake, kterému zlomila srdce. Blake jí hned na začátku dává jasně najevo, že mezi nimi už nikdy nemůže nic být. A ačkoli se toho Jude snaží držet, situace se začíná dost komplikovat… Další román úspěšné autorky Mony Kasten, kterou si oblíbily čtenářky nejen v Německu. Ke známým postavám a příběhům z Woodshillu se v tomto díle připojuje odvážná a talentovaná herečka Jude.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , OmegaOriginální název:
Dream again, 2020
Přirovnala bych to k předešlému dílu, kdy čtení bylo fajn, ale v této knize mne hlavní postavy zaujaly o trochu více. Líbí se mi, že se autorka rozepisuje do detailů, nechává postavám prostor pro růst a nic není uspěchané.
Blake jsem si oblíbila již v předešlé knize a moc jsem se těšila na příběh pouze o něm. Nicméně musím říct, že se tu občas choval nesnesitelně a trošku si to u mě pokazil, ale ne nenávratně ;-)
Jude byla zajímavá postava, ale nepřišlo mi že bych se s ní v knize dobře poznala…
Miluju celou jejich partu a to, že se v každé knize o nich autorka zmíní. Potřebuji ještě pár takových příběhu. Třeba o Camovi by mohl být další díl haha.
Jediné větší mínus u této autorky je četba jen z pohledu jedné hlavní postavy. Přála bych si, abychom mohli nahlédnout do hlavy i Blakeovi a ostatním mužům že série. :-)
Co dodat. Zase skvělé čtení od této autorky. Hned jsem byla vtažena do knihy a nebylo lehké dát ji z ruky pryč. Nejen tuto knihu, ale celou sérii mohu vřele doporučit :)
Sny mají neuvěřitelnou moc. některé se splní. některé se změní. některé ztroskotají. a některé se díky odvaze a tvrdé práci znovu dají dohromady. je třeba jen nevzdat se a bojovat dál. a když už se člověk vzdá, musí mít kolem sebe lidi, kteří mu pomůžou najít cestu zpátky.
Další vykreslení dalšího člena téhle skvělé skupina kamarádů. Líbí se mi, jak se skupinka stále rozšiřuje. Nejdřív jsem si o knize řekla, že to nebyl tak silný příběh jako u předchozích. Ale když jsem se nad tím zamyslela, tak i tenhle příběh byl silný. Člověk se někdy musí rozhodnout, čemu dá přednost..
Jsem strašně rada, že jsem na Monu Kasten narazila. Miluji každou její knihu a cokoliv co jsem, od ni přečetla bylo skvělé. Tahle knížka nebyla výjimka, bylo příjemné se znovu setkat s hlavními postavami a poznat nějaké nové. Abych se přiznala, ze začátku mi Jude nesedla, nevím proč , ale prostě mi přišla naivní, až moc emotivní, viz situace kdy se naštvala na baristku za to. že ji nechtěla dát kávu pomalu zadarmo a další takový zvláštní situace. Ale čím víc jsem četla, tím víc jsem si ji oblíbila, Jude je cílevědomá, statečná, vtipná a pro ostatní by se rozdala. To samé se dá říct o Blakovi, chápala jsem, proč často reagoval, jak reagoval. Nejsem fanoušek slepovaných vztahů, přesto jsem Jude a Blakovi hodně fandila, oni k sobě prostě patří. :) Jejich vztah nebyl sice bez chyby přesto si k sobě našli cestu a úplně si mě získali. Jsem jediná, co by si přála samostatný díl o Ezrovi a Scottovi???? Ty dva jsou naprostý zlatíčka. Kniha mi vyloženě mizela a občas jsem se zděsila, jak moc to utíká. Příběh byl občas dost natahovaný, dá se dost dobře odhadnout, jak skončí ale přesto ji všem doporučuji, byla čtivá, postavy moc sympatické a nese důležitou zprávu ~ věřte svým snům a nevzdávejte se.
Ve zkratce - milá, příjemná oddechová kniha, při které můžete vypnout a užívat si to, že jste součástí party ve Woodshillu - prožívat drama a lásku s hlavní postavou Jude !
Můj nejoblíbenější díl stejně bude navždy první a díl se Sawyer a Issacem️.
Kniha přečtená za dva dny. A bylo to dost pěkné čtení. Které bylo bez zádrhelů a zbytečností. Možná se mi dřívější příběhy líbily malinko více, ale autorka zkrátka umí psát to se jí musí nechat, protože jsem četla a četla a najednou jsem zjistila, že jsem už u konce. Blake dostal více prostoru. Konec se mi líbil a jsem zvědavá na další knihy autorky.
Vrátila jsem se k přátelům. Opět velice příjemné čtení, přesto mi k úplné spokojenosti něco chybělo. :-) Krásná série.
Dávám zlatý střed. Kniha byla docela dobrá ale kdyby měla o sto stránek méně, byla by lepší. V příběhu bylo hodně vnitřních pocitů od hlavní hrdinky, a to bylo moc zdlouhavé. Škoda, že kniha taky nebyla napsána z pohledu hlavního hrdiny, byla by kniha o to více zajímavá.
Knížka Snít znovu je napsána velice čtivým a také poměrně jednoduchým jazykem, který čtenáře snadno vtáhne do děje a jen tak nepustí. Autorka v příběhu nepoužívá příliš popisů reálií ani hlavních postav, díky čemuž se ani dospívající čtenáři při čtení rozhodně nudit nebudou. :)
Knížka lze zcela jistě pochválit za zajímavé prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Českému čtenáři je představen styl výuky typický pro Spojené státy Americké, prostředí studentských hokejových soutěží a také jak těžké to mohou mít začínající herci v proslulém Los Angeles.
Románu lze vytknout řadu klišé, generalizací a stereotypů objevujících se v příběhu. Zároveň je kniha velice předvídatelná, takže každý čtenář už po pár úvodních stránkách ví, jaké dějové zvraty se v knize pravděpodobně objeví i jak celý příběh dopadne.
Osobně bych si dovedla představit, že by knížka byla o pár stránek kratší, protože mi příběh přišel místy zbytečně zdlouhavý a natahovaný.
Román Snít znovu bych vřele doporučila všem čtenářům, kteří mají rádi odpočinkové romantické příběhy pro dospívající z prostředí amerických škol a hokejových turnajů.
Nemůžu říct, že tento díl byl pecka. Vztah Blaka a Jude mně nějak nepřirostl k srdíčku. Oba měli za sebou těžkou minulost, která se táhla celou knížkou. Hlavní hrdinové se sice potkali už na začátku knížky, ale do větší řeči se dali až v půlce knížky. Stále se řešilo to samé dokola. Přes všechna tato negativa jsem si čtení této knížky užila. Mona Kasten prostě umí psát a její příběhy si užije snad každý. A navíc ty přebálky? Wow, to je bomba! Věřím, že nová trilogie bude stejně skvělá.
Do čtení tohoto dílu jsem se moc nehrnula - jednak, že nemám ráda téma slepovaných vztahů a jednak kvůli zdejším recenzím, které tu zrovna nebouchají šampaňské.
Nakonec jsem to přečetla za večer, protože Mona prostě psát umí. Je to čtivé, plyne to samo.
Ale opravdu mě to téma neoslnilo. Člověka totiž moc nebaví číst o tom, jak se oba hrdinové 3/4 textu (obzvlášť vzhledem k rozsahu knížky) jen oťukávají, chodí kolem sebe po špičkách pořád dokola, oba se cítí ublíženě...
Přesto nelituji přečtení a dávám 3,5 hvězdy.
Já jsem si blbec nevšimla, že začínám posledním dílem, ale nakonec mi to nevadilo, protože bych stejně celou sérii nepřečetla. Nesympatická hlavní postava, věčně se hroutící a potoky slz v každé kapitole. Nezáživný děj a vlastně mě ani nějak nezajímalo jak to dopadne. Přečteno ze setrvačnosti a nic si z toho neodnesu.
Autorka píše opravdu neskutečně čtivě a stránky doslova utíkají pod rukama. Rozhodně jsem nečekala, že budu až tak mile překvapená jejím stylem. Díky tomu jsem knihu přečetla za pár dní a to jen proto, že jsem neměla moc času.
„Ale nehledě na to, co se stalo – my jsme tu přece pro tebe
pořád. Ať uděláš, co uděláš, nikdy nás nemůžeš zklamat
natolik, že bychom nechtěli, abys byla součástí našeho života.
Že sis to myslela, mě vážně mrzí.“
„Miloval jsem tě, ještě než jsem vůbec věděl,
co láska znamená. A nikdy tě milovat nepřestanu.“
Je úplně jedno, co pro nás osud v budoucnosti připraví: budeme mu čelit společně.
No co řict byla jsem rada že jsem potkala stare zname a měla stochuti zavzpominat si na jejich přiběhy si zopaknout..Blake byl super kluk se zlomenym srdcem,ale Jude na tom nebyla o nic lip...
Ať už chcete ZAČÍT, VĚŘIT, CITIT,DOUFAT A NEBO SNIT...nikdy neni pozde
,, Nechci, aby ve mně viděli ztroskotance. Chci se sama dostat zpátky na vlastní nohy, aby na mě mohli být pyšní. Přesně jako tenkrát. A to se nestane, když se k nim připlazím a přiznám, že jsem na dně."
Líbí se mi, jak autorka píše. Tato série je opravdu zajímavá, ale...
Opět dávám zlatý střed. U mě jasně vede třetí díl. Myslím, že už jsem to zmiňovala dříve, ale já bych brala vidět ten příběh z obou pohledů. Tento díl u mě vyvolal málo emocí.
,,Vím, že se chovám jako debil, ale to neznamená, že ve mně pokaždý, když s někým strávím noc, budeš probouzet černý svědomí. Nemůžeš očekávat, že budu brát ohled na tvoje pocity, když ty jsi mi ty moje vzala a totálně je rozprášila."
Jude mi jako člověk vůbec nesedla. Se spoustou věcí s ní nesouhlasím a to bude ten největší problém. Blake se rozhodně choval normálně. Prostě tak, když má někdo zlomené srdce.
Vim, že první a třetí díl si ještě někdy ráda přečtu. Další knihu od autorky si ujít nenechám.Třeba mě opět mile překvapí?
,, Dospělost je na hovno."
Tahle ,,Banda" je prostě skvělá každý příběh je něčím originálním.... už po 3 knížce ze série jsem si připadala jako soused který pozoruje z verandy příběh svých sousedů .... Těším se na další vtipný, romantický a poutavý příběh mých nových sousedů.....
Já ani nevím co jsem čekala.. . Četla jsem nějaké recenze, které mě od čtení odradily. No ale i tak, knížku jsem si koupila a jedním dechem přečetla. Do těch kluků od Mony se dá tak snadno zamilovat (aaachhh). Mě se to prostě líbilo. Pěkně se četla,rychly spád, nějaká ta zápletka.. Prostě super! Doporučuji
láska první láska vyrovnání se s minulostí přátelství z dětství
2019 | Věřit znovu |
2021 | Zachraň mě |
2020 | Cítit znovu |
2019 | Začít znovu |
2020 | Doufat znovu |
Původně jsem si myslela, že mojí oblíbenou knihou série bude Cítit znovu, ale tahle ji překonala. Líbilo se mi, jak pomalu se navracelo spojení mezi hlavními hrdinu, které vlastně ani po jejich rozchodu nezmizelo. A samozřejmě nechybělo připomenutí ostatních postav, to mě hodně baví!