Nevěsta

Nevěsta
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49110/bmid_nevesta-yZS-49110.jpg 5 463 463

Snoubenky zemanů série

1. díl >

11.-12. století Skotsko, Wales a Irsko...... Podle králova rozhodnutí si ovdovělý skotský zeman Alec Kincaid musí přivést nevěstu z Anglie. Vybral si tam krásnou Jamii, nejmladší dceru barona Jamisona. Té se však barbar z Vysočiny ani trochu nezalíbil. Slyšela podivné řeči o smrti první ženy svého nastávajícího a také o tom, že pro Skoty znamená manželka méně než jejich kůň. Přesto jí nezbývá nic jiného, než vydat se s Alecem Kincaidem na dalekou cestu do Skotska. Tváří v tvář nebezpečí, které na oba číhá během jejich putování po nehostinném kraji, ale i na zemanově skotském panství však jejich vztah začíná dostávat jinou podobu…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag

The bride, 1989

EvikU.
06.04.2017 5 z 5

SKOTSKO ❤ , někdy se tam musím podívat. Většinou všechny knihy o skotech mě velmi pobavila. Jsou tam velice humorné scény a tahle kniha není vyjímkou, moc povedená.

sarahmoon
18.03.2017 5 z 5

Touto knihou začala moje velká láska ke knihám Julie Garwood.
Dámy....Ať se Vám do ruk dostane jakákoliv kniha od této autorky rozhodně nebudete zklamaní. Já sice dávám přednost jejím historickým románům, obzvláště těm ze Skotska ♥ ... škoda, že jich je tak málo :o), ale i ostatní knihy jsou vážně dost dobré. ;o)
Autorka má obrovské vypravěčské nadání, naprosto Vás vtáhne do děje, vykouzlí úsměv a dobrou náladu.
Čtu ji snad již po 10-té a rozhodně ne naposled. Kniha bude navždy moje srdcovka!

Lucky_one
02.03.2017 5 z 5

Byl to vlastně úplně stejný příběh jako jiná kniha od Garwood. Bylo úplně jasné, jak to bude probíhat a jak to dopadne. Ale sakra, bylo to tak milé... :D

Da7nd1
03.02.2017

Moc hezká kniha, mám ráda tyto knihy , kde se prolíná Skotsko a Anglie, drsné prostředí a hlavně láska hrdinů, kdy nalézají jeden druhého, doporučji tuto knihu a dávám 5 hvězdiček

Janka0702
09.08.2016 5 z 5

Tak tahle byla mooc pěkná. Užívala jsem si ji. Jen mi tam trochu chybělo vysvětlení, co se stalo se "záporákem". I když to se dá asi vydedukovat. Mám ráda Aleca, je to drsoň, ostatně jako většina hrdinů v Juliiných knihách.
Za mě plný počet hvězdiček :)

PomněnkaPrvní
28.07.2016

Celkem záživná historická romance, ale aspoň v mojí paměti dlouho nezůstane. Co mi vysloveně nesedělo bylo to, že Jamie měla super výcvik jako muž, jezdila na koni ve stoje, střílela z luku, uměla s mečem, s dýkou, lovila pro rodinu večeři... ale neuměla se orientovat v terénu. Nevěřím, že pokud ji věrný starý přítel učil lovit, tak že ji nenaučil, jak poznat světové strany a podle čeho najít cestu domů...

klarka61
05.07.2016 3 z 5

Holé věty, dialogy jak s tříletou holčičkou ( a proč?...), nepravděpodobný příběh, příliš erotických scén, takže pak už působily nudně, začátek s vykreslením sester hlavní hrdinky, které byly tak ubrečené, že to působilo až rušivě... Rozhodně jsem četla lepší Garwoodovky.

VytíVlčice
12.03.2016 5 z 5

Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější, stejně jako Láska a čest od této autorky. Podle mě jsou to dvě nejlepší knihy s historickým dějem ze Skotska. Častokrát jí čtu a přesto se u ní nikdy nenudím. Kniha je poutavá svým dějem, napětím, romantikou, ale také často úsměvnými scénami, které podle mého skvěle pasují. Určitě doporučuji všem.

havrmoni
10.03.2016 5 z 5

Nádhera. Ty její sestry to byla hrůza a Jami nebyla špatná. To její anglické vychování mi šlo na nervy,ale jen proto,že je k nepochopení pro někoho z našeho století.To samé platí o skotských horalech či barbarech,na jejich pohled o vlastnictví žen :). To však tomu příběhu jen dodává tu pravou atmosféru.

ariel platto
09.09.2015 4 z 5

Hvězdičku beru kvůli ukňučenému začátku sester, které mi hrozně lezlo na nervy.

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších děl této autorky, tuto knihu mohu číst pořád dokola a nikdy se mi neomrzí.

*Pájuše*
02.07.2015 5 z 5

Nejhorší na knížkách, které jste přečetli a byly jedním slovem wow - je to, že nevíte, co o knize napsat. Nenacházíte slov. A tahle kniha se týká mě osobně. Po jejím přečtení, jsem koukala chvilku do blba a moje prvotní myšlenka byla, že si to musím přečíst znovu. I když tuhle knihu mám přečtenou nejmíň šestkrát, stále nemám slova, abych vyjádřila, jaký to skvost se nachází v mé knihovničce. :-)

Barbora H
16.06.2015 3 z 5

Kniha by nebyla špatná, kdyby autorka nedělala ze sester hlavní hrdinky totální blbky. To byl fakt hodně rušivý prvek. Jinak celkově jsem od této autorky čekala víc, mám ji oblíbenou a touto knihou zase tak nenadchla...

Karoli282
25.10.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila, ale přišla mi už hodně přesládlá. :D

pakoshka
29.07.2014 1 z 5

Docela se divím vysokému hodnocení. Nu, asi nejsem ideální cílovka, je to hrozně naivní a hloupé, nezáživné a nudné.

munka
13.06.2014 5 z 5

Jedna z mojich najobľúbenejších kníh od tejto autorky. Romantická, nechýba jej humor a vtipné dialógy.

Mergirus
21.04.2014 5 z 5

Je to jedna z mých nejoblíbenějších knížek od Garwoood, dokonce jsem dopadla tak špatně, že jsem si ji musela koupit, abych nevypadala v knihovně blbě, že si ji pořád půjčuju. Už jsme ji četla asi čtyřikrát a pochybuju, že teď to bylo naposled. Děj je čtivý a rychle ubíhá, nechybí tu ani humor, neustále se u téhle knížky culím. Vřele doporučuji jako nenáročnou oddychovku a pro pobavení.

fidáš
19.03.2014 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších od této autorky.

Andulienka
04.03.2014 5 z 5

Tak, myslím, že táto patrí medzi moje TOP u Garwoodovej!!!!!! Zábavné, romantické.....úžasné dialógy.

Dannielle
10.01.2014 5 z 5

Úžasná romantická knížka. Stále jsem se k ní vracela. Uvažuji o jejím koupení ráda bych ji měla ve své knihovně,