Špalíček veršů a pohádek
František Hrubín , Jiří Trnka
![Špalíček veršů a pohádek Špalíček veršů a pohádek](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208840/bmid_spalicek-versu-a-pohadek-ouV-208840.jpg?v=1539032923)
Oblíbená knížka krásných básniček a pohádek z pera a štětce dvou velikánů literatury pro děti. Krátké, hravé verše o zvířátkách, rostlinách, lidech a věcech kolem nás jsou snadno zapamatovatelné a potěší ty úplně nejmenší. Známé i méně známé pohádky jsou v Špalíčku přebásněné i v próze.... celý text
![Samira Samira](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/232/m_232-cyB.jpg?v=1478797627)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná kvalitní klasika. Od ilustrací, po verše, přes pohádky až k Květuščině zahrádce - dokonalá. Já jsem jí milovala a teď jí čtu zase své dceři.
Doporučuji!
![bibi.r bibi.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10884/10884.jpg?v=1381127938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klasika české literatury pro nejmenší. Básničky a pohádky podané takovým způsobem, že to musí zanechat stopy na duši (samozřejmě jen ty nejhezčí stopy :D).
A ilustrace Jiřího Trnky jednoznačně dodávají na vysoké kvalitě.
![lazarus lazarus](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18104/m_lazarus-65be263fc2f2c.png?v=1706960448)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Bezesporu nejkrásnější pohádková knížka na českém trhu.
Moře vzpomínek na maminku, když nám z ní četla a učila nás říkadla a básničky.
Některé si pamatuju dodnes.
" Jak to bylo, pohádko?
Zabloudilo kuřátko
za zahradou mezi poli,
pípá, pípá, nožky bolí..."
![Bakela Bakela](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38926/38926-dFy.jpg?v=1438453222)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Všechna říkadla stále umím. Na některé knihy zkrátka nelze zapomenout a Špalíček je jedna z nich. Doteď je pohádka O Jiříkovi a jeho třech psech,jednou z mých nejoblíbenejších pohádek a možná proto je kniha v tom místě povolená. Ale alespoň vždy, když se mi zasteskne, pohádku hned najdu
![gali gali](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Není pochyb,že je to nádherná knížka,četla jsem ji několikrát a těším se,až bude umět číst moje dcerka
![Smiragl Smiragl](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10679/10679.jpg?v=1381127938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Neznám nikoho, kdo by neznal Hrubínův Špalíček. A doufám, že to tak zůstane ještě pořádnou rádku let :)
Tento poklad mám v knihovně 50 let. Dostala jsem ji ve čtyřech letech - s krásným věnováním
od rodičů. Byla mou nejmilejší knížkou až do doby dívčích románků. Nedá se spočítat, kolikrát
asi prošla mýma rukama, kolik nemocí se mnou sdílela...