Spirála

Spirála
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470651/bmid_spirala-dFc-470651.jpg 5 231 231

Spirála série

Jedno obyčejné japonské maloměsto zachvátila posedlost spirálami. Objevují se všude. V očích, vlasech, ve stěnách domů – a postupně kolem sebe všechno proměňují. Bojovat můžete s démony, přízraky, duchy… ale jak chcete bojovat s tvarem? Monumentální hororový příběh je provázanou sérií děsivých povídek na téma spirál. A budete žasnout, kam až s tím dokáže Džundži Itó, expert na temnotu a deformace těla, dojít. Nové, vylepšené vydání legendární mangy japonského mistra hororu – celé kompletně v jednom svazku a s bonusovou povídkou navíc!... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew

Uzumaki, 2003

GoodGames
29.09.2021 5 z 5

Som fanúšik hororov a videl som už naozaj kadečo, preto ma veľmi baví autorova zvrátená hororová fantázia a jeho kvantum bizarných nápadov. Itó má síce aj tu už tradične nudnú a blbú hlavnú postavu, ale tá blbosť postáv k hororom tak nejak patrí a aj preto tomu neprikladám veľkú váhu. Aj tento jeho opus má slabšie momenty, ktoré nie sú až tak zaujímavé, no veľká väčšina mangy je nesmierne hororovo atraktívna. Rôzne nechutnosti, bizarnosti, fakt hnusné scény, obludnosti, to všetko poteší fanúšikov takých tých hnusnejších hororov. Autor však dokáže aj naozaj skvelo vybudovať atmosféru, doslova ju vybičovať až na maximum a občas človek má pri niektorých scénach aj jemné mrazenie. Má aj zmysel pre humor, taký ten zvrátený a viackrát vás dokáže naozaj prekvapiť vývojom scény. Za mňa je to maximálna hororová zábava.

To-z-kanálu
24.09.2021 5 z 5

Páni, tolik spirál. Bylo to šílené, znepokojivé, groteskní, krvavé a originální. Některé obrázky z hlavy jen tak nedostanu. Filmové zpracování hodnotím na 3*.

Cleo De Nile
21.09.2021 5 z 5

Neskutečně odporný. V tom nejlepším smyslu.

Dragonian
21.09.2021 5 z 5

Naprosto skvělé, úžasné a famózní. Byl jsem naprosto v úžasu, co všechno se tam děje a jak se to děje. Určitě si přečtu ještě několikrát.

Nevimm
19.09.2021 5 z 5