Spočítej hvězdy

Spočítej hvězdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366094/bmid_spocitej-hvezdy-Q5G-366094.jpg 4 444 444

Kniha světoznámé americké autorky, jejíž mnohonásobně vyznamenaný román Dárce se dočkal také filmové podoby, zavede čtenáře do Dánska v době druhé světové války. Dvě kamarádky Annemarie a Ellen si zatím válku nijak neuvědomují, pociťují ji snad jen v tom, že už se v obchodech nedá koupit tolik věcí, zvláště jejich oblíbených sladkostí. Válečné hrůzy však náhle a brutálně vtrhnou do jejich života, když Němci začnou v okupovaném Dánsku pronásledovat Židy. Ellen je totiž Židovka a ocitá se v ohrožení života. Annemariini rodiče se rozhodnou malou kamarádku své dcery zachránit...... celý text

Káča2015
01.06.2017 5 z 5

Hrdinství lidí tváří v tvář zlu. Pro mládež opravdu potřebné čtení a myšlenky.

Hilda_
06.05.2017 5 z 5

Jen chci napsat, že si myslím, že je nesmysl toto připodobňovat s Dárcem. I když jde o stejnou autorku, téma je úplně jiné. Obě knihy jsou úžasné. Pokud bychom ale tuto knihu měli srovnávat, tak s tématicky stejně laděnými knihami.
Jinak taky poklona ilustrátorovi obálky (Nikkarin). Hezčí jak na originále.
Kniha s podobdnou tématikou a dětským hrdinou: Kdysi - Morris Gleitzman

rashmi
27.04.2017 5 z 5

Opravdu dobrá kniha, dozvěděla jsem se i spoustu informací. Jen škoda, že je kniha tak krátká.

Leenah
24.04.2017 5 z 5

Knihu jsem si půjčila, protože se mi líbil autorčin Dárce. Přečetla jsem ji za jeden večer a velmi ji oceňuji. Jsem ráda, že se v některých školách nachází na seznamu povinné literatury. Myslím, že má co nabídnout jak mládeži, tak i dospělým. Jsou věci, na které by se nemělo zapomínat, a tahle kniha je vhodně a nenásilně připomíná. Doporučuji všem, za tu hodinku a půl života to určitě stojí :)

Adell-ka
10.04.2017 5 z 5

Krátký, ale moc hezký a čtivý příběh, který mladším čtenářům přiblíží atmosféru pronásledování Židů za druhé světové války. Dle mého názoru je právě tato atmosféra strachu a nejistoty v knížce velmi dobře zachycena, a to prostřednictvím postav, které budou dětskému čtenáři blízké.

mynamail
05.04.2017 3 z 5

Hodnocení dcery (11 let):
Příběh kamarádek pěkný, četlo se plynule. Postrádala jsem více popisu válečné doby spojené s pronásledováním Židů. Z období 2.sv.války jsem přečetla více knížek, které mě zaujaly více a více mě pohltily. Proto ***.

Lulu2210
23.03.2017 4 z 5

Hledala jsem knihu, díky které bych dětem na prvním stupni přiblížila problematiku holocaustu. Myslím, že tato kniha je velmi vhodná pro dítě ve čtvrté až páté třídě. Je hezky napsána a dobře se čte.

amaenium
14.02.2017 3 z 5

Knížka cílená pro mladší čtenáře, tudíž psána jednodušeji, ale jinak velmi čtivá a napínavá. Příběh byl dobrý, jen tím, že je psaný spíše pro děti, tak mě tolik emocionálně nezasáhl. Co bych vytkla, tak názvy kapitol, u kterých jste si mohli rychle domyslet co bude dál.

Odehnalka
09.02.2017 3 z 5

Ačkoliv je to tenká knížka, trvalo mi dlouho, než jsem ji přečetla. Vůbec mi totiž nesedl autorčin styl psaní. To ubírá body, protože jinak to byla velmi zajímavá knížka. Kniha s těmito motivy mám velmi ráda, ale prostě mi to celé nesedlo. Pokud chcete něco podobného, doporučuji knihu "Kdysi."

Elen telemna
08.02.2017 5 z 5

Moc hezký a čtivý příběh plný napětí a emocí. Pro některé to může být knížka pro trochu mladší čtenáře, ale já v ní vidím mnohem větší hloubku než jak se na první pohled zdá. Rozhodně nemá cenu něco odsuzovat a nezamyslet se nad tím. Každopádně Spočítej hvězdy je pro mě úžasná knížka s moc hezkou myšlenkou.

kalinkacz
07.02.2017 3 z 5

Milý a nenáročný román, který je svým dějem zasazen do kruté druhé světové války... U knihy se dá dobře odpočinout, jelikož je psaná opravdu jednoduchým jazykem, který je ale velice čtivý, takže knihu přečtete za jedno odpoledne... Autorka je mou oblíbenkyní a tyto kniha mi to opět potvrdila..

bflm
03.01.2017 5 z 5

Skvělá kniha pro děti, proto 5 hvězdiček. Četla jsem synovi (9let). Čtu mladší dceři (4roky) a tak občas musím i jemu :-) Občas jsme si museli o nějakých výrazech popovídat a zdržet se povídáním o 2.světové válce, ale bylo to úžasné. Kapitoly rozumně dlouhé, tak jsme měli dost času a často konec kapitoly komentoval "To musí kapitola skončit zrovna teď?!" :-) Skvěle se vcítil do dětských postav, nemohu ani tlumočit, jak se vyjádřil o Hitlerovi :-D
A úplně ho dostal doslov - co všechno je pravda a co bylo smyšleno, ale mohlo se stát ;-)

BlackBunny
11.12.2016 5 z 5

Knížka se na první pohled může zdát velice jednoduchá, ale to co se ukrývá uvnitř, vás naprosto ohromí! Kniha je krásně zpracovaná pro děti a pro starší generace obsahuje i nějaký hlubší smysl, což velice doceňuji. Smysl, který donutí zapřemýšlet nad minulostí. Kniha si mě opravdu získala!
--bb--

emve
26.07.2016 4 z 5

Krásná knížka. :-) Je to krátký a poměrně jednoduchý příběh, do kterého se ale autorce podařilo "nacpat" maximum. Mentalita malých dětí, jejich prožívání, nevědomost, strach, síla, napětí...Oceňuju i to, že některé pasáže/fakta jsou založené na pravdě. Velmi příjemné čtení.

Lucopatka
10.07.2016 4 z 5

V jednoduchosti je síla.

Sardothiem
05.06.2016 4 z 5

Kniha mě celkem zaujala, na to, že v ní byla popisována 2. světová válka tak nebyla nijak brutální ani moc smutná. Musím ale souhlasit s uživatelem Evickar, že 10-ti leté dítě nemůže být tak chytré :D Proto jsem knize udělila 4 hvězdy :-)

Attia
04.05.2016 5 z 5

Lehká, nekompliková, a přesto ze své podstaty nádherná knížka s velmi silným příběhem, která osloví čtenáře všech věkových kategorií.

Evickar
18.04.2016 4 z 5

Knihu jsem raději nehodnotila. Nebyla špatná, ale, že bych autorce za ní dala nějaké ocenění, to určitě ne. Knihu bych doporučila dětem minimálně od 11 let. Hlavní hrdince je 10 a dochází jí souvislosti, které podle mě dětem v jejím věku vůbec nedochází (které 10letté dítě ví, co je to odboj?). Nevím, kniha mě spíše zklamala, ale asi to bude tím, že už nepatřím mezi děti a nevnímám tu knihu tak, jako oni.

terezvknize
13.04.2016 5 z 5

Úžasná knížka :D

MirijamFrankl
20.02.2016 4 z 5

Kniha je poutavě napsaná a vážné téma citlivě a opravdově zpracované.
jen mi trochu chybí překvapivý zvrat. Pořád jsem čekala, kdy se záchrana Ellen zvrtne, ale nic. Chtělo to trochu promyšlenější zápletku.