Spolubydlící
C. L. Pattison
Nejlepší kamarádky Megan a Chloe konečně našly perfektní dům. A zdá se, že Samantha bude perfektní spolubydlící. Po chvíli však začne být její chování zvláštní. Proč je tak uzavřená? Kde jsou všichni její přátelé a rodina? A proč se tak zoufale snaží být nablízku Chloe? Když se v domě začnou dít podivné věci, Chloe a Megan jsou čím dál vyděšenější. Brzy si uvědomí, že to, že si do domu – a do svých životů – pozvaly cizinku, byl nejspíš ten nejhorší nápad v jejich životě.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
The Housemate, 2019
Bez posledni kapitoly nebo její změnou bych zvazovala ctyri nebo pet hvezdicek. Ctive a to velmi, dlouho se mi nestalo, ze bych menila spanek za cteni ale za mne zaver pritazeny za vlasy. Nicmene prekvapivymi momenty bych prirovnala k Zmizele v nejake jeji nedotazene verzi.
Kniha byla čtivá, a nutilo mě číst dál a dál. Jen jsem asi tušila,že to nebude tak jak to vypadá. Každopádně stojí za přečtení
Perfektní, nepřekombinované a bezva počtení. A to jsem si až do závěru říkala, že už moc na ty šokující konce nevěřím, velká chyba :-) !
Tři spolubydlící, tři vypravěčky příběhu a kolem jen pár dalších postav. Moc prostoru pro pachatele tam není, kombinujete, zdá se vám, že víte, ještě k tomu se v jedné kapitole pozorný čtenář přesvědčí o svém správném úsudku, která z postav je ta psychopatka, aby v závěru byl skutečně zaskočený, já tedy ano. Povedené!!!
(SPOILER)
Jsem na autorku knihy naštvaná. Od začátku knihy jsem tušila, kdo je ten špatný. Byla jsem si skoro jistá. Jenže... Naše milá autorka nás schválně, tahala za nos, když v jedné nepojmenované kapitole zmínila něčí jméno Takže, poslední kapitola mě dostala! Ale, jen díky téhle chybě nebo záměru.
Hmm... Tak děkuji autorko!
Kniha byla čtivá a byla fajn, jen jsem si bohužel neoblíbila ani jednu z postav, ale to už je můj problém.
Uvažovala jsem, kolik si kniha zaslouží hvězdiček ⭐⭐⭐ nebo ⭐⭐⭐⭐? Nakonec čtyři a těším se na další knihy.
Čekala jsem víc napětí, kniha tak nějak plyne a vlastně se bát nezačnete. Byl tam asi jen jeden moment, kdy jsem si řekla, že být to ve filmu, tak se možná leknu. Zápletku jsem uhodla poměrně brzy, takže jsem byla trochu zklamaná. Ale i přesto, že jsem čekala víc, tak dám vysoké hodnocení, protože se kniha četla opravdu velmi dobře
Velice čtivá knížka, pěkný příběh, ale něco mi tam chybělo. Nějaká pořádná pecka nebo tak něco :D
Sice nic originálního, ale bylo to celkem čtivé a musím přiznat, že tak do poloviny se mi to docela líbilo, ale pak už to bylo jednoznačné a konec byl fakt zklamání. Za ten konec sotva dvě hvězdičky, pořád jsem doufala, že to bude wow, ale nebylo...
Nadšení se nekonalo. Ne že by nebyla kniha čtivá, to byla! Ale tak nějak jsem očekávala mnohem víc. Bylo to jemné, nemastné, neslané. většinou až nelogické. A poslední kapitola? Jestli měla působit nějakým WAU dojmem, tak u mě neuspěla. Jsem už asi trochu náročnější čtenář... Ale jako oddechovka nenáročným čtenářům je asi fajn :)
Od knížky jsem měla velká očekávání, ale byla jsem trochu zklamaná. Knížka byla velmi čtivá a nemohla jsem se v některých chvílích od ní odtrhnout, ale konec mi nepřišel moc překvapivý. Navíc bylo v jedné kapitole, která nebyla nadepsaná jménem, zaměněno jméno, což mi přijde jako klamání čtenáře, ale nesprávným způsobem, když pak nebylo na konci knihy vysvětleno, proč k záměně došlo.
Tady tyhle thrillery, kdy hlavní postavou jsou ženy mám ráda, protože ruku na srdce, ženské umí být někdy pěkně zlé, zákeřné, pomstychtivé apod. Samotný příběh je zajímavý, není sice originálním a jedinečným, ale to nevadí, pokud ovšem dojde k dobrému zpracování.
Kniha odsýpá opravdu rychle, vzhledem k velikosti písmen a menšímu počtu stran jsem ji přečetla během jednoho dne. Čekala jsem ale trošku něco jiného, drsnějšího, akčního, víc ujetého, nevím no. Upřímně jsem moc nepochopila, proč došlo v pasážích z minulosti k záměně osob? To přece nebylo nutné. No závěrem pokud si dáte 1+1 dohromady, ten konec vás asi moc nepřekvapí. Celkový dojem nebyl úplně špatný a šlo o celkem příjemné víkendové čtení, po nějakém čase, však určitě zapomenu o co v knize šlo....
Tak to se četlo fakt dobře. Knížka byla napínavá, měla spád a velmi překvapivý konec. Líbilo se mi, že jsme celou dobu nevěděli, kdo vypráví příběh z dětství. O to větší překvapení na konci.
Téma spolubydlení s člověkem, ze kterého se vyklube psychopat je v knížkách i filmech tématem už hodně ohraným, ale pořád funguje. Stejně jako tady - dvě kamarádky se nastěhují do krásného starého domu a kvůli vyššímu nájmu si najdou spolubydlící. To, že to není nejlepší nápad, víme všichni už od začátku. Ale konec mě teda dostal. Myslela jsem si, že vím kdo za tím je a o co tu vlastně jde. Ale prd - všechno je jinak. Tak pozor na to s kým bydlíte.
Za me kniha se zajimavym rozuzlenim ,nenapadl by me takovy konec a urcite bych nechtela potkat takoveho cloveka jako byla ona......
Miluju ženský psychopatky. Zpravidla jsou ve svých činech daleko víc rafinovanější, zákeřnějši a potenciální oběť jim s pokorou a oddaností sama nastavuje krček. Z poklidnýho bydlení se s novou nájemnicí stává slušnej cvokhaus. Tyhle holubičky mě neskutečně bavily :)
Je příjemné po knihách typu Chrise Cartra, sáhnout po thrilleru tohoto jemnějšího typu, který nic neubere na napětí ani prožitku. Naopak, mám je radši. Příběh dobře propracovaný s neočekávaným koncem.
Kniha měla pozvolný rozjezd a já dlouho měla pocit, že se tam pořádně nic neděje. Brzo mi bylo jasné, že děj nebude tak přímočarý, jak se na první pohled zdá. Takže konec je určitě překvapující.
Výborná knížka, precteno jednim dechem za jeden den. A poslední stránky překvapující...
Tahle kniha mě bavila číst, nicméně jsem nedostala to, co jsem očekávala. Měl to být “mrazivý thriller”. Mrazilo tam možná jednou, když v pokoji Megan zůstalo otevřené okno. Takže jako oddech fajn, ale bát se asi moc nebudete.
Konec jsem tak nějak tušila, ale co mě zarazilo bylo chybné (??) oslovení Sammi v retrospektivní kapitole.
@klaryctena