Srdcerváči. Kniha 2

Srdcerváči. Kniha 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488917/bmid_srdcervaci-kniha-2-0L8-488917.jpg 4 930 930

Srdcerváči / Motýliky série

Pokračování Srdcerváčů je druhým dílem příběhu, který ještě zdaleka nekončí! Nick a Charlie jsou nejlepší kamarádi. Nick ví, že je Charlie gay, a Charlie si je jistý, že Nick není. Ale láska dovede překvapit a Nick tak přijde na spoustu věcí o svých přátelích, o své rodině a i o sobě samotném…

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Heartstoppers. Volume Two, 2019

an1927
03.04.2020 5 z 5

Sladké a roztomilé jako první díl, tato dvojice hrdinů mi opravdu přirostla k srdci.

Knizectvi
22.03.2020 4 z 5

Druhý díl kreslené slaďárny od Alice. Tentokrát jsem si ho přečetl v originále a nevím jestli je to tím a nebo je prostě druhý díl lepší než ten první. Konečně se něco děje, něco smysluplného. Stále je to ten praštěný nereálný svět, kde je každej gay nebo lesba ale všichni s tím mají problém, ale teď už mi to tolik nevadilo. Je to opět kousek který máte na půl hoďky čtení a v originále se dokonce čte mnohem lépe. Vlastně jsem se hned po dočtení pustil do pokračování, které je stejně jako první a druhý díl dostupné online a je to prostě fajn slaďák, jak ostatně říká už název, komix si ani nehraje na nic jiného. Takže určitě doporučuju každému kdo potřebuje zlepšit náladu a projasnit den :)

ElissBooks
08.03.2020 4 z 5

Musím říct, že tento díl se mi líbil o malinko víc než jednička. Už to nebylo jen takové slaďounké počteníčko, ale řešili se zde i trochu vážnější věci jako například coming out či jak na gaye reaguje okolí a jak se zachovají nejbližší lidé. Líbilo se mi, že tam bylo i několik vcelku reálných situací, které mohou v životě potkat každého, kdo vyjde se svojí sexualitou ven. Stále to bylo však velmi pohodové a oddechové čtení, které vám zpříjemní těžký den. Hrozně moc se těším na díl třetí, protože mě zajímá, kam se příběh vyvine. Takže pokud se vám líbil první díl a chcete zase číst něco milého pozitivního a jednoduchého, tak vám tohle doporučuji. Navíc ty ilustrace jsou z mého pohledu (totálního neznalce umění) úplně nádherné!

4⭐️/5⭐️ - Stejně fajn jako první díl :-) A máte to hned přečtené

Za knihu děkuji Albatros Media

M.anon
08.03.2020 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem si říkala, že dvojka už taková nebude. Dobře spletla jsem se, je ještě lepší :D. Nemuzu se dočkat dalšího dílu..:-)

spencer
22.02.2020 5 z 5

Tento komiks je prostě roztomilý. Líbilo se mi, jak začal přesně tam, kde ten poslední díl skončil. Zpracování bylo opět skvělé a obdivovala jsem všechny detaily, které se v kresbách objevily. Moc se těším na další pokračování s Charliem a Nickem:)

Knižní střípky
12.02.2020 4 z 5

Moc ráda jsem se opět setkala se starými dobrými známými NICKEM a CHARLIEM z prvního dílu. Bylo moc pěkné pozorovat, jak se jejich vztah dále vyvíjel, opravdu bych nevěřila tomu, že se mi tak moc bude líbit komiks o gayích, ale již u prvního dílu jsem se do tohoto příběhu zamilovala. Je to milé, citlivé, dojemné.

RemiBlack
02.02.2020 4 z 5

2019/43
Dvojka jde prvnímu dílu v patách a drží nastavenou laťku. Byly tam moc pěkné momenty, které vážně zahřály u srdíčka. ;) Nick a jeho maminka, například. Zaslouží si ty stejné komiksové 4*.

Anie94
30.01.2020 4 z 5

Srdcerváči jsou šestou a sedmou přečtenou knihou tohoto roku. Někdo by možná mohl namítnout, že to je komiks, a to se mezi knihy nepočítá. Já to ale počítám a to je nejdůležitější. Ale teď už něco ke knížce. Poslední dobou se tady rozběhl "srdcerváčský" boom a všichni je četli a chválili, chválili a četli. Já se k nim asi neřadim. Nebo né, že by se mi knížka nelíbila. Po grafické stránce je to moc hezká knížka, ale jinak asi nepatřim do cílové věkové skupiny, protože mě ten příběh přišel jako takové kliše, přeslazená a málo pravděpodobná pohádka pro dospívající. Při prvním dílu jsem si myslela, že dám komiksu šanci - je krásně graficky zpracovaný, postavy jsou milé a sympatické, ale když se ve druhém díle Nick "vybarvil" a jeho maminka na to reagovala tak jak reagovala, tak to mě dostalo úplně. V současné době jsou takový rodiče, kteří orientaci svého dítěte přijmou se stoickým klidem, ale stále se bohužel setkáváme s lidmi, kterým taková "odlišná" orientace přijde zahanbující a pohoršující celou rodinu, že je pro ně přijatelnější dostat svou vnučku do blázince, když se díky nepochopení své rodiny pokusila o sebevraždu. A to není výmysl, který jsem četla někde na internetu, to se poblíž mé rodiny opravdu stalo! Jinak je to krásný komiks, krásně nakreslený, zpracovaný a sympatický, ale trošku hodně zidealizovaný.

Veveruška1992
27.01.2020 5 z 5

Přečteno v zápětí po knize první a den je rázem o něčem jiném :) tohle se nemůže omrzet v žádném věku, tolik lásky a pochopení bych přála každému...moc se těším na další knihu, tahle byla skvělá, autorka musí být romantik a to se mi líbí :))

janyska13
24.01.2020 5 z 5

Tak druhý díl byl ještě lepší. :)

Romča11
23.01.2020 5 z 5

Druhý díl komiksové série Srdcerváči byl opět skvělý, dokonce snad lepší než ten první! ❤

Tento díl se zabývá převážně comnig outem Nicka a ukazuje ho tak, jak by měl ideální comig out vypadat, což bylo hrozně krásné. Celé je to pomalé, Nick má čas si rozmyslet, kým vlastně je, Charlie na něj trpělivé čeká a když se konečně vysloví okolí, přijme to docela klidně, včetně Nickovi rodiny.

Musím znovu říct, že komiks má nádhernou kresbu a opět skvěle vykresluje emoce, které z těchto kreseb jenom čiší a většině čtenářů jsou naprosto jasné.
Dialogy v bublinách jsou tentokrát opět přesné a trefné.
Postavy jsou opět vykresleny a nakresleny také velmi povedeně.
Dějový spád je tentokrát o dost pomalejší, jelikož se tento díl soustředí na jedinou véc a to je ten coming out, tím pádem je hodně kreseb z jedné situace.
Styl vyprávění je opět také dobrý.
Jediné, s čím nesouhlasím, je české slovo: vyoutovat. Nějak mi tam prostě nesedělo. Za mě je prostě lepší coming out i v češtině.

Celkově musím prostě říct, že mě druhý díl dostal víc než ten první a to hlavně tou upřímností a snahou dát Nickovi ten nejhezčí coming out a ukázat zároveň čtenářům, jak by takový krásný, klidný coming out měl vypadat. Bylo to mnohem více upřímné a ještě milejší než ten první díl.
Opět doporučuji, pokud si chcete trochu oddechnout, je to ideální odpočinková četba.

lenkaabooks
06.01.2020 4 z 5

Druhý díl grafického románu o přátelství a lásce v různých podobách. Je to milé a tak sladké.

Knihomolka97
03.01.2020 5 z 5

Tento díl se mi líbil ještě o něco víc než předchozí. Milé, vtipné, prostě mooc pěkné. :) Už se těším na další díl!

Damonka12
02.01.2020 3 z 5

O něco málo horší než první díl, ale stejně sladké a romantické.

sgjoli
01.01.2020 5 z 5

Tenhle díl se oproti prvnímu zabývá o trochu víc vážnějšími tématy, ale i tak sem autorka dokázala vtěsnat hromadu roztomilostí, nad kterými se prostě člověk furt uculuje, jak je to sladký. Opět skvělá kresba a pořád mne udivuje, jak se v pár jednoduchých tazích podařilo autorce zobrazit tolik různých emocí. To je prostě paráda, jsem nadšená! Už se těším na třetí díl!

dawson321
29.12.2019 5 z 5

Stejně roztomilé jako jednička. V druhém dílu se autorka více zaměřuje na Nickův coming out a přijetí sám sebe. Už se těším na další díl.

Ales04
29.12.2019 5 z 5

Krásně roztomilý.

JitulHa
12.12.2019 4 z 5

Pokračování Srdcerváčů bylo za mě lepší než první část. Možná to bylo tím, že jsem si už přivykla stylu grafických románů (čtěte naučila číst obrázky doplněné trochou textu:) Také tu bylo více prostředí a situací, ve kterých se hlavní hrdinové ocitli, tudíž celý děj byl jaksi pestřejší a oproti minule na mě nepůsobil tak instantně. Autorce i tady patří má pochvala za povedené kresby!

Johanaop
15.11.2019 5 z 5

Jestli je něco, co Vám stoprocentně vykouzlí úsměv na tváři, tak jsou to Srdcerváči :) Naprostá dokonalost. Pro milovníky roztomilých komiksů je to nutnost.

lenny.and.books
07.11.2019 5 z 5

Naprosto cute záležitost. Těším se na další pokračování s klukama