V bezpečnom úkryte
Rachel Abbott
Stephanie Kingová série
< 2. díl
Presne pred rokom sa skupinka priateľov zišla na Lucasovu svadbu v jeho krásnom cornwallskom dome s výhľadom na more. Zoznamujú sa, zabávajú, popíjajú. Pri prestretom stole v predvečer svadobnej oslavy je osem stoličiek. Deviata je určená utiahnutej, tak trochu záhadnej ženíchovej nevlastnej sestre Alex. Lenže všetko sa pokazilo. Lucas tých istých priateľov znovu pozval do svojho rozprávkového domu na oslavu výročia – čoho? Svadby, ktorá sa nekonala, alebo tragédie, ku ktorej došlo len niekoľko hodín pred plánovaným obradom? Hosťom oznámil, že pre nich naplánoval hru. Dostali kostýmy, pridelili im roly a všetci bez výnimky musia hrať. Vie, ako k tomu donúti tých, ktorým sa to nepozdáva. Hra na vraždu sa čoskoro začne, a to aj napriek prítomnosti dvojice policajných vyšetrovateľov. Čo od nich vlastne Lucas chce? Čo zamlčiava? Čo taja ostatní? A čo potom, keď sa táto strašná hra skončí?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
The Murder Game, 2020
Bavilo mě to, hodně čtivé a napínavé. Zápletku a pachatele jsem si sice tipla už asi v polovině, ale stejně jsem to dočetla s chutí. Dobře vykreslené postavy, úplně jsem si je všechny uměla představit před očima.
Velmi zajímavá a dobře napsaná knížka. Jen mě iritovalo, že se ti lidé podřídili. Jediné racionální jednání by bylo okamžitě se sbalit a odjet. Ale chápu, že to by pak nebylo o čem číst
Trochu inspirace od Agaty Christie - cyankali v sampanskem. Ale velmi povedena kniha. Napinava, ctiva, skvele vykreslene postavy. Co je zakladem zapletky se da odhadnout asi v polovine, to jo, ale pachatel me prekvapil. I kdyz - asi me prekvapit nemel. Ale to vim az po docteni. Doporucuji - kdyz uz nic jineho, pekna ctiva detektivka se symaptickymi vysetrovateli.
Moje první knížka od autorky a musím říct, že se mi líbila. Nevěděla jsem, co očekávat, ale výborně promyšlené, je konci, kdy se začalo se odkrývat, jsem byla chvíli zmatená, ale pak se to vyjasnilo a já jsem spokojená :)
Za mě teda 5 hvězd! Kniha se mi četla moc dobře a celou dobu mě bavila. Určitě doporučuji.
Neoriginální příběh postrádající napětí.Mám pocit,že už jsem to někde četla.Autorka,má lepší knihy.
Ani nevim, co napsat. Anotace byla lákavá, ale knížka mě zklamala. Všechny postavy byly příšerně nesympatické. Až na Guse a Steph. Děj byl nudný. Pořád pojedu domů, nepojedu domů, pojedu domů, nepojedu domů. Posledních 100 stran už teda bylo lepší. Jak je to ve skutečnosti s Alex, zjistí čtenář už v polovině knihy. Pak už jen čeká, kdo je vrah
Knize bych dala 4* :) ...
Četla se dobře, moc jsem fandila Jemmě, ale konec byl takový pro mne moc zamotaný :) ....
Autorka má určitě lepší knihy....
Slátanina. A neskutečná. Začnu od toho názvu - Hra na vraždu. To ve čtenáři vyvolá nějaké očekávání, má představu, o čem by to tak mohlo být a anotace to tak trošku potvrzuje. A ono je to nakonec úplně jinak, s nějakou hrou to má pramálo společného.
Parta postav, které zde vystupujou jsou hloupé, naivní bytosti, které jen poslouchají jak jeden jediný píská a navíc dělají jedno hloupé rozhodnutí za druhým.
A vrcholem všeho byla policejní vyšetřovatelka, která si v průběhu vyšetřování případu musí řešit svoje osobní citové trable.
Tahle kniha neměla nic. Nápad, napínavost, překvapivost, aspoň jednu dobrou postavu. Prostě nic.
A ten konec? Ani ten ve mě po tom úmorném čtení nedokázal vyvolat žádnou odezvu.
A ještě jedno si neodpustím. Může mi někdo vysvětlit jak taková kravina může mít nálepku světový bestseller???!!!!
Hra na vraždu je jediná kniha od Rachel Abbott, kterou vlastním. Nebudu si ji hanět :-). Také jsem sice podle názvu čekala větší drama, ale nakonec za mne dobrý. Mozek jsem příliš nemusela namáhat. Ta kniha pochopila, že mi to tentokráte postačí a čtyři hvězdičky (sice s odřenýma ušima) stejně dostane.
U této knihy jsem se musela do čtení vcelku dost nutit. Řekla jsem si, že tomu dám prvních 100 stran, pak se děj začal rozjíždět (knihu jsem dočetla) a už mi to nepřišlo tak šíleně povrchní jako na začátku. Kniha je dle mého názoru podprůměrná a děj je předvídatelný.
Za mne pomalý rozjezd, čekáte, že se něco stane..ale ono se vlastně nic neděje a táhne se to. Zarazila mi strana policie. Na chvilku ji tam máte a pak hlavní osoba začne víc vědět ... nedořešeno pár věcí.. přišlo mi u některých částí , že nejsou úplně dotažené do konce. Celkově na dovču jako oddechovku bych si jí vzala, bavila mne Jemma a kvůli ní jsem to neodložila.
kniha je označená jako bestseller, ale pod tímto názvem si představuji knihu nabitou dějem, napětím, prostě knihu od které se nemůžu odtrhnout, což se o této říct vůbec nedá. Děj na 300 stránek by se dal shrnout do 200 a ještě by toho bylo hodně. Bohužel knížku nezachránil ani nečekaný zvrat na konci. Bohužel, zklamání
Chtěla jsem této sérii ještě dát další šanci, v podobě druhého dílu. Třeba byl první jenom nepovedený. Omyl. Tento díl byl ještě horší. K čemu tam ta vysetřovatelka vůbec je? Netuším. Ale pokud vznikne další díl, já už jej vynechám. Tohle mi zkrátka nesedí.
Knihu bych označila jako průměrnou. Námět zajímavé, ale scény občas zdlouhavé a zbytečně moc tajemství, která už v půlce knihy otrávila. Vyšetřování bylo dost zanedbané, až odfláknuté a hlavní "hrdina" si to musel vyšetřit celé sám.
detektivní a krimi romány záhady napětí znásilnění únosy thrillery pro ženy
2015 | Spi sladce |
2016 | Zabij mě znovu |
2015 | Nezvěstná |
2016 | Ohrožená |
2019 | Dům na útesu |
Velmi čtivá kniha, napínavá až do konce