Nový měsíc

Nový měsíc
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55869/bmid_novy-mesic-em7-55869.jpg 4 5146 5146

Stmívání / Twilight série

Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Zamilovat se do upíra je však daleko nebezpečnější, než si Bella dovede představit. Edward už Bellu zachránil ze spárů zla, ale nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, oba zjišťují, že potíže teprve začínají... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

New Moon, 2006

Tess.96
15.03.2016 3 z 5

Musím říct, že mé nadšení z prvního dílu se naprosto nedá vyrovnat dílu druhému. Je to něco naprosto odlišného. Hodně mi tu chybí postava Edwarda Cullena, protože hlavně díky němu jsou ty knihy a příběh samotný, tak zajímavý, je to kontrast zlo x dobro. V téhle knize se objevuje většinou pouze Bella a Jacob, což je pro mě jako dobro x dobro, proto jsem se při čtení druhého dílu hodně nudila.

DK197
05.03.2016 3 z 5

Přečetla jsem 2. - 4. díl. A tenhle díl?

Tenkrát mě přesvědčil číst další, takže tenkrát se mi to líbilo. Ačkoliv dnes mám silné výhrady. Hlavně k Belle. Nový měsíc je postavený na silných emocích. Na extrémech. A možná to ho dělá pro cílovou skupinu čtenářů přitažlivé.

Sečtu-li své výhrady s někdejším nadšením - jsem na 3 hvězdičkách.

Lidudu
18.02.2016 1 z 5

Knížka na podobné úrovni, jako její starší sestra jménem Stmívání. Spousta hekání, vzdychání a blábolení, tentokrát však méně "andělsky krásný" nebo "nelidsky nádherný ". Velkou změnou, která do "příběhu" vnesla svěží vítr byl Bellin nově chlupatý kámoš. Byli jsme díky tomu alespoň ušetřeni toho znepokojujícího vzdychání nad vůní Edwardova dechu (paní Meyerová.. mrtvoly nedýchají!!!!! A i kdyby, nevonělo by to!). Místo toho.jsme se dozvěděli, že vlkodlaci nejsou nebozí prokletci, kteří se za úplňku mění ve čtyřnohou obludu podobnou vlkům, ale ve skutečnosti jsou to sošní zatraceně sexy indiáni s nezdravě vysokou horečkou, kteří se podle potřeby mění v Maxipsa Fíka.
Je to švanda, musím tu sérii dočíst celou už jen proto, že smích léčí a prodlužuje život. A díky práci naší drahé Stephenie se směju tolik, že budu žít minimálne do stovky.

Jedna jediná věta mě v tomto víc jak čtyřsetstránkovém přeludu velmi zaujala: "Jestli na nás poštveš Volturiovy kvůli něčemu tak pitomému, jako je moje lidská podstata, pak má tvoje rodina taky právo rozhodnout." ...teda za tohle by ta ženská vážně zasloužila pár facek. Vždyť to čtou děti!!!

adelkas
12.02.2016 3 z 5

Bella mně strašně štve, podle mě je nudná a ještě ti její záchvaty deprese jdou na nervy. Kniha se lip čte až po příchodu Alice.

svobonís
12.02.2016 3 z 5

Nový měsíc je podle mě hůř napsaný než Stmívání. Na knížce se mi nelíbilo odloučení Edwarda od Belly. Ta část, kdy se utěšovala tím, že chodila za Jacobem mě moc nebavila, ale závěrečná část se mi líbila více, než celá knížka.

ledaver
23.01.2016 3 z 5

Knihu bych rozdělila na tři části. První do 150 stran: jedním slovem HROZNÁ. Knihu jsem měla chuť vyhodit z okna, zašlapat do země, spálit v krbu... já nevím co. Má nelibost k této části se nedá ani popsat. Nechápu jak mohla být Bella tak dlouho uzavřená do sebe, v depresi. Kdyby měsíc nebo dva, ale ona hned pět! Ta druhá do 150 do 300 stran. Kniha poměrně hodně nudná. Nic moc se v této části nedělo až na to, že se tam občas zajímavě ukázal Jackob. A teď ta poslední. Ta knihu víceméně zachránila. Nic výjimečného to ale nebylo. V jednu chvíli jsem byla napnutá, ale to moc dlouho nevydrželo. Taky bych ji mohla trochu zkrátit, ale to je jenom drobnost. Druhý díl byl pro mě o hodně horší než ten první.

jamesak
23.01.2016 3 z 5

Asi nejslabší kniha, ale její děj je nutný v návaznosti na zbytek knih

Viky007
21.01.2016 3 z 5

Tady kvalita už výrazně klesá. Pořád je to čtivé, ale děsně mě štvalo, jak se Bella poddala depresi, protože ji opustil kluk. Já vím, byla to její první láska, ale... prostě blbka.
Také se nám rozjíždí fenomén milostných trojúhelníků. Měla si vybrat Jacoba, ten byl aspoň živý. A nebyl takový manipulátor. A... dobře, už končím.

martiiinkajjj
30.12.2015 5 z 5

jééé jak já tuhle knížku žrala (ještě předtím než vyšel ten trapný film) knížka se vůbec nedá srovnat s filmem, knížka je úžasně napsaná a děj rychle utíká. Za mě rozhodně *****. Bože jak já jsem se u tohodle dílu nabrečela :)

Beltrix
25.09.2015 5 z 5

Nový měsíc je asi mým nejoblíbenějším dílem, respektive - je tím, ke kterému se nejčastěji vracím. Jde o velmi příjemnou oddechovku a ač mi Bellino "trápení" a "trpění" přijde velmi zveličené, tak se mi to čte pěkně. Hezky to odsýpá, Jake je na začátku postava, kterou člověk nemůže nemilovat, ale poté, co se z něj stane vlkodlak, mi začíná svým chováním lézt dost na nervy (a s každým dílem víc a víc).
Edward mi vůbec nechyběl, ale po návratu Alice jsem se cítila, jako kdybych se vrátila "domů".
Vrcholem pro mě byla jednoznačně Volterra, kde mě jen mrzí, že se o Volturiových nedozvíme víc. A taky, že se s nimi vždycky všechno vyřeší jen tlacháním (nejen v tomto dílu...).

juli2
01.09.2015 3 z 5

Kniha je o 100% lepší než film. Příběh mi nepřijde moc uvěřitelný. Bella je strašně naivní a celé je to přitažené za vlasy. Ale jako odpočinkové čtení to není špatné.

Sinecod
31.08.2015 3 z 5

Tři hvězdičky jsou hooodně nadsazené, ale dávám je jen proto, že v tomhle díle nefiguruje pitomec Edward, tedy alespoň ne tak často. Kdybych měla číst o jednu jeho ukňouranou větu víc, odumřelo by mi víc mozkových buněk než by se mi líbilo. Meyer neumí vůbec psát, nezná svoje postavy, píše strašný žvásty a když čtu na její osobu samé ódy, je mi z toho blbě. Je to smutná doba, kdy každá buchta může napsat jakýkoliv pitomý škvár a dnešní vymletý husy se na to chytnou s tím, že je to to nejlepší co kdy četly.

alithea
16.08.2015 2 z 5

Pro mě jednoznačně nejslabší díl. Pro zavzpomínání a dlouhé nudné večery však super volba.

Rubika
28.06.2015 3 z 5

Slabší díl... První byl o hodně lepší.
Proč tak usuzuji?
Bella byla jak nějaká chudinka :D Jak si pořád vybírala atd. to mě na ní štvalo, já bych si dlouho nevybírala, Edward je nejlepší!
Konec to všechno naštěstí spasil :)

Véča
25.06.2015 3 z 5

První díl se mi líbil víc, ale nakonec i tento dostane 3*. Občas jsem se u toho trochu nudila, ale kdybych první neviděla film, tak by mě to možná zaujalo víc. :)

little-dream
24.06.2015 3 z 5

Druhý díl mě moc nebavil, abych se přiznala, ale závěr to nakonec zachránil :)
Kdybych si z těch dvou měla vybrat, rozhodně volím Edwarda! :D
To čekání na něj pro mě bylo stejně zničující jako pro Bellu, proto jsem možná knížku spíš protrpěla, ale stejně si myslím, že autorka se s ní poprala dobře :)
Určitě si své místo v ději zasloužil i Jacob :D

Alex.Barunka
11.06.2015 4 z 5

Kniha vůbec nebyla špatná, ale místy bych jí zkrátila a proškrtala (stavy Belly byly v knize až moc roztálé a popisovány stejně). Jinak jsem si čtení užívala. Kniha je napsána dobře, svižným tempem, skvěle se čte, zápletka také nebyla špatná :)

Natyyy4444
08.06.2015 3 z 5

Knížka byla krásná,ale místami mě nudila.Pořád se bojí,že se něco stane Jakovi,pořád se snaží zachránit všechny okolo..Docela mi lezla na nervy,ale hned jak se tam znovu objevil Edward bylo to lepší,už nebyla tolik ukňouraná..O hodně více se mi líbil první díl.:)

Veronika.C
29.05.2015 5 z 5

Hezké pokračování, opět se mi líbilo více než filmové zpracování. Tento druhý díl byl trošku horší než první ale celkově mám tuto sérii moc ráda takže u mě za 5* :)

Sabka123
16.05.2015 5 z 5

Byla skvělá. Líbila se mi a nelituji, že jsem ji přečetla. Byla tak úžasná jako první díl. No, první díl byl o trochu lepší, ale to je snad jasné, to je tak vždycky. Moc se těším na další díl, a vřele ji doporučuji :-)