Zatmění

Zatmění
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347643/bmid_zatmeni-uZD-347643.jpg 4 4871 4871

Stmívání / Twilight série

Třetí díl romantické čtyřdílné ságy s prvky fantasy a hororu. Isabella se stěhuje k otci do městečka Forks ve státě Washington. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Později však do Isabellina života vstoupí také Jacob, chlapec s vlkodlačími předky. Vlkodlaci a upíři jsou však nesmiřitelní nepřátelé a Edward s Jacobem toto nepřátelství nedokáží odložit ani z náklonnosti k Isabelle. A tak se Isabella musí mezi nimi rozhodnout…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Alicanto (Egmont ČR)

Eclipse, 2006

avalonek
01.02.2017 3 z 5

Mám to za sebou.Opravdu mě pořád hodně překvapuje,že film se tak hodně drží předlohy..Až na rozepsání lásky k Jacobovi..Na odreagování dobrý,jinak to není nic úžasného.Ale zase musím uznat,že je to spíše asi pro mladší generace..Teď už jen poslední díl..

whiolet
28.01.2017 2 z 5

Na mě kniha nepůsobila dobrým dojmem. Přečetla jsem jí rychle,protože to je jednoduší čtení,ale už nikdy bych se k ní nevrátila

Beatrisie
24.01.2017 3 z 5

Lepší nežli film. Už se těším až si přečtu 4dil a budu to mít za sebou :D

DragonLover
11.01.2017 1 z 5

S politováním sobě vlastním jsem se prokousala i třetí knihou (díkybohu to znamená, že se blíží konec!). Musím říct, že ačkoliv se stále jedná o těžce podprůměrnou knihu, kupodivu mi přišla z celé série nejvíc snesitelná - možná to bylo tím, že jsme se konečně dočkali nějaké té jakože akce. Milostný trojúhelník alá způsob, jakým natáhnout knihu o stovku stran, se mi ohrál už dávno. Kéž bych nevěděla, jak celá tahle sága dopadne - alespoň bych si mohla dělat naděje, že se tohle drámo nepotáhne ještě pár set stran.

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásná, romantická a odpočinková série, se zajímavým námětem. Mohu doporučit.

hana4834
08.12.2016 4 z 5

lepší a napínavější díl jak druhý

Pavlačinka
05.12.2016 4 z 5

Třetí díl je akčnější, i když jsem měla pocit, že jim to všem nějak pomalu dochází, s tou Viktorií to bylo jasný dávno. Bella s Edwardem jsou stále šíleně zamilovaní, ale občas jsou v tom jejich vztahu dobrý úvahy, díky Jacobovi. Toho jsem si v tomhle dílu hodně oblíbila, kluk dozrál a i když je taky bezhlavě zamilovaný, tak aspoň furt nefňuká a něco dělá. Sebeobětování Belly je už zde lehce přehnané. Knížka je ale stále čtivá a nedovolí vám se od ní odtrhnout.

kutikk
04.12.2016 2 z 5

První dva díly super. Sága je trošku dost naivní, ale čtivá a odpočinková. Ale třetí díl mě hrozně rozčiluje. S Bellou je zde zacházeno jako s věcí a tak, jak jsem doposud měla ráda Edwarda, tak tady mi přijde jako namyšlený frajírek a Bella strašně hloupoučká. Ale to mi nebrání pustit se i do 4. dílu.

haki34
16.11.2016 4 z 5

2016 Ctive ctive a jeste jednou ctive ;) jasne vyhrady mam, ale pribeh se cetl jednim dechem..

2024 : akce zachraňme protivnou Bellu se prohlubuje. Vlci se množí, vše se chystá na velkou bitvu. A Bella furt nespí,, trpí nevolnostmi a panikou, protože jak jsem psala v předchozím díle, všichni ji chtějí. Minimálně sežrat...Autorka více rozvádí historii a příběhy ostatních, na můj vkus je tam ale přimnoho hlavních postav. A i když se nám je snaží představit, polidštit, stejně jsou to takové ploché osůbky, více méně jen jména, ke kterým si člověk nikdy nenajde vztah. (Třeba taková Esméé).
A možná přijdou i ....ne, kouzelníci ne...i když, třeba tak lidé Volturiovy fakt vnímali. (dokud ještě vnímat mohli..)
Bude sníh, bude zima, bude bitva. Akční scény drhnou, romantické ještě víc. Vata. Kopec vaty. Ale kdyyž my chceme vědět, jak pohádka dopadne, že ano :)

KateChatt
18.10.2016

Ach jo, proč se všechny hlavní postavy musí chovat tak debilně?!

Denisa153
14.10.2016 1 z 5

Je to díl od dílu horší, Bela jen neustále fňuká.

Adriana21
25.09.2016 5 z 5

Třetí a zase parádní kniha ze série Stmívání.

-Endy-
24.08.2016 3 z 5

Pořad hodně čtivé stejně jako oba předchozí díly, ale v tomto případě mi tam Bella svou nerozhodností a (de)mentální rozpolceností otravovala zdravou atmosféru rivality. A taky už byla trochu únavná její neustálá potřeba přinášet oběti pro dobro jí blízkých lidí, upírů, vlkodlaků...a kdyby měla doma nedejbože třeba želvu, vsadím se, že by se ráda obětovala i pro ni ;)))

Maggie704
20.08.2016 3 z 5

Asi moje nejoblíbenější kniha ze série.

lenka2232
07.08.2016 5 z 5

Prostě úžasné knihy. Moc doporučuji, je zde více podrobností než ve filmu. Určitě stojí za to si je přečíst.

Fantastička
01.08.2016 4 z 5

Bezva čtení. I když už znám příběh nazpaměť dokázala mě kniha chytnout a je pravda, že až při čtení knihy mi dochází některé souvislosti, které z filmu člověk nemůže pochytit, takže jsem moc ráda, že jsem se do nich pustila:)

Denisa_a
31.07.2016

Jsem velice zklamaná z toho, že jsem nejdříve viděla filmy a až potom četla knihy. Když jsem viděla filmy, byla jsem z nich unešená... Když jsem ale potom začínala číst knihy, vůbec jsem nechápala, jak se mi mohl film líbit... Kniha je prostě kniha a krásný příběh Stmívání to opět dosvědčuje :)

Venny345
10.07.2016 5 z 5

Nemám slov, úžasně veledílo. Paní Meyerová opravdu ví, jak zaujmout.

niknikita
20.06.2016 5 z 5

U mne tenhle milostný trojúhelník jasně zabodoval. Kdo nikdy v životě nemusel volit byl nepochybně ve velké výhodě a tak jsem občas potřebovala kapesník. Krásně dojemné čtení, díky, paní Meyerová!

Krstý
06.06.2016 4 z 5

Bylo to dobty cteni ...ikdyz chvilkama nuda ale to se dalo