Stopařův průvodce Galaxií

Stopařův průvodce Galaxií
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/3996/bmid_stoparuv-pruvodce-galaxii-qT0-3996.jpg 4 4543 4543

Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z něhož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy...... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: , Argo

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 1979

Blanc2301
13.09.2023 2 z 5

Četla jsem díky čtenářské výzvě, ale byla to pro mě slátanina.
Nic moc mi to nedalo. Nevím, možná jsem to nepochopila.

morte
12.09.2023 3 z 5

Třetí pokus. Tentokrát jsem to už zvládl. Až na pár záblesků britského humoru mi kniha přišla nezáživná, těžkopádná. Uniká mi, jak je možné, že se zrovna toto dílo těší tak nesmírné popularitě. Jsem rád, že jsem knihu přečetl, abych měl představu, o čem je řeč. S dalšími čtyřmi svazky této "trilogie o pěti knihách" však pokračovat nebudu.

zuzanie1
07.09.2023

Uff.. přečteno. Absolutně mimo můj šálek kávy. Díky čtenářské výzvě vyzkouším, co bych si normálně nikdy nevybrala ke čtení.

Ze začátku mi to přišlo jako náhodný generátor slov. Příběh jsem v tom nakonec našla a jsem na sebe pyšná, že jsem knihu dočetla. Nedám hodnocení žádné - pro mě je to nic moc knížka. Ale knihy, které jsou pro mě skvělé, jsou zas pro čtenáře tohoto žánru odpad :)

CarolC
06.09.2023 4 z 5

Geniální! Jediné, co mě mrzí, že jsem neměla čas tento skvost přečíst najednou, proto nemůžu dát plný počet hvězdiček. Kolikrát jsem se uprostřed čtení musela zastavit a nějaký odstavec si vyfotit, jak mě to kolikrát zaujalo daná myšlenka nebo vtip.

Liss93
02.09.2023 4 z 5

Stopařův průvodce je fenomén. Knihy i filmové zpracování jsou velmi uznávané, já si chtěla knihu/y už dlouho přečíst, takže když se mi v rámci Výzvy naskytla příležitost, využila jsem ji. Zpočátku mi trvalo, než jsem si zvykla na styl vyprávění a celkový koncept absurdního sci-fi žánru, ale ano, musím uznat, že je to ve své podstatě geniální a nesmrtelné dílo. Ať už je to jakkoli nepravděpodobné :))

Michaela91
30.08.2023 2 z 5

Četla jsem kvůli výzvě a už nevím o čem to bylo. Nebavila mě a vracet se k takovému žánru nebudu.

Anonymkahink
21.08.2023 1 z 5

Nějak moc mě to nenadchlo. Některé části vtipné a čtivé, jiné nudné a nezajímavé. Čekala jsem asi ně co trochu jiného.
Knihu jsem četla především pro výzvu, jinak bych se k ní asi nedostala.

leny.wood
19.08.2023 3 z 5

Čtivé pasáže s těmi nudnými se střídali poměrně pravidelně. Film mám ráda, knížce jsem moc na chuť nepřišla.

Radimka
04.08.2023

Dokud se to odehrávalo na zemi , tak se mi to docela líbilo, i jsem se zasmála. Ale pak přišli zelený příšerky a humor tak absurdní, že jsem to nedala. Ani film jsem nedokoukala.

werick
03.08.2023 2 z 5

Přečteno jen kvůli čtenářské výzvě a musím říct, že jsem tomu vůbec nepřišla na chuť. Nic vtipného jsem v knize neobjevila, ale musím uznat, že autor má obrovskou fantazii

Safrika
26.07.2023 4 z 5

Jeste ted jsem z toho takova roztekana :))), musim rict, ze me to bavilo, bylo to vtipne, odlehcene.

slaska77
17.07.2023 3 z 5

Tak Stopařův průvodce je už taková klasika, četla jsem kdysi dávno a to mi přišlo ještě málo, teď po téměř 20 letech jsem v něm našla víc, i když na humor Terryho Pratchetta to stále nemá. Moje nejoblíbenější postava depresivní robot Marvin, by si rozhodně zasloužila více místa. Jo a díky, konečně vím, kam mizí propisky.

katpas76
15.07.2023 2 z 5

Kniha se mi nelíbila. Chtěla jsem si doplnit vzdělání, ale tento styl ani žánr mě neoslovil.

ropotamo
12.07.2023 1 z 5

Přečteno kvůli výzvě, kniha mě opravdu neoslovila. Humor byl plytký, spoustu nesmyslných názvů a jmen, díky čemuž mi úspěšně po celou dobu čtení unikala dějová linka, která by ve finále šla shrnout jednou větou.

Christie2020
07.07.2023 1 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla jen kvůli Čtenářské výzvěa nebyl to můj šálek kávy. Což jsem věděla už předem Absolutně tento styl humoru a žánr nechápu. Což není chyba knihy, viditelně má své příznivce.

ještěrka38
07.07.2023 ztráta času

Přečteno jen kvůli výzvy a za mě to je něco, čemu vůbec nerozumím. Nepřišlo mi to vtipné, jak někteří píši a vlastně se přiznám, že nevím, o co v této knize šlo..

Lenka4
20.06.2023 4 z 5

Kniha klade velké nároky na čtenářovu představivost. Autorovi nelze upřít nápaditost a vesmírně nesmírnou fantazii. Pasáže vtipné se střídají s úseky k zamyšlení a žel, též s částmi dost nudnými. Každopádně nezapomenutelná je stavba dálnice.

AduskaV
09.06.2023 4 z 5

Čtivé, vtipné....bála jsem se pustit si film, ale ten je udělaný také fantasticky a až neuvěřitelně se drží předlohy :)

lawyered
04.06.2023 5 z 5

Samotný příběh není nijak napínavý a upřímně ani příliš zajímavý, celé kouzlo této knihy spočívá v autorově smyslu pro humor. Ten je velmi specifický a jak je vidět z hodnocení, někomu prostě sedne a někomu naopak vůbec. Já osobně ho zbožňuju, knihu jsem přečetla jedním dechem už podruhé a celou dobu jsem se skvěle bavila.

zirafinec
27.05.2023 5 z 5

Za poslední dva dny jsem knihu v podstatě omylem přečetla znovu. A nelituju, příběh mě baví, nikdy neomrzí, často na ni narážím. Prostě legendární počin, který si zaslouží přečtení od každého.