Stopařův průvodce Galaxií

Stopařův průvodce Galaxií
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/3996/bmid_stoparuv-pruvodce-galaxii-qT0-3996.jpg 4 4543 4543

Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z něhož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy...... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: , Argo

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 1979

bararich8
03.04.2011 5 z 5

Skvělá knížka! Čte se jedním dechem a bezvadně pobaví...vřele doporučuji!

kapllu
21.03.2011 3 z 5

Super pobavení. Moc se mi líbí Adamsova představa vesmíru, protože já sama si to představuji velmi podobně; nekonečný koloběh, časová smyčka... Úžasné! Přesto jsem místy už nevnímala části vět, občas tam prostě bylo moc "nesmyslných" výrazů. I když to je přece tak trochu cíl té knihy - překvapit, pobavit a nenudit. A to se jí povedlo!

valda
08.03.2011 5 z 5

Obyčejnému pozemšťanovi Arthurovi Dentovi mají zbořit dům, kvůli stavbě dálnice, od dlouholetého přítele Forda Prefecta, ze kterého se vyklube mimozemšťan, se ale dozví, že kvůli galaktické dálnici se bude bourat celá Země. A tak ho zachrání vesmírným stopem Vogonské lodi, plné byrokratických recitátorů veršů. Při cestě vesmírem dále potkají Zafoda Bíblbroxe, dvouhlavého hipisáka a galaktického prezidenta, jeho přítelkyni Trillian, a Marvina, prototyp robota, kterému byl instalován modul lidských citů, čímž upadl do těžce depresivních stavů. Podle Stopařova průvodce se dozvíte, jak je při vesmírném stopu důležitý ručník, zjistíte, kdo je na Zemi pravým pánem tvorstva, nebo třeba jaká je odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec.
Dokonalá galaktická směs sci-fi zábavy, spousta skvělých neuvěřitelných nápadů, prostředí, postav atd. Adams má obrovskou představivost a ve svých knihách je tak trochu pánem pravděpodobnosti. Tvůrci filmu se ani nepokoušeli natěsnat do něj nejlepší a nejbláznivější pasáže (o seriálu ani nemluvím).
Nepropadejte panice!

Jusa
13.02.2011 4 z 5

Vtipné, inteligentní, v mnoha ohledech originální. Nemohu se však ubránit srovnávání s pratchettovskou Zeměplochou, která mi připadá ještě o něco vtipnější, inteligentnější a originálnější, proto ubírám jednu hvězdu.

LudaS
26.11.2010 5 z 5

Tuto knihu(plati pro celou serii) jsem precetl tolikrat ze ji znam skoro nazpamnet a pouzivam ji jako bibli - Kdykoli kdekoli otevru vzdy v ni najdu neco prinosneho v nejhorsim pripade alespon vtipneho :)

Azizi
30.11.-0001 5 z 5

Vynikajúca (miestami veľmi) vtipná, nápaditá a hodne pútavá fantasy séria. Prirovnala by som ju k tvorbe môjho obľúbeného autora T. Pratchetta. Stopárov sprievodca mi však prišiel oproti dielam TP oddychovejšie (v najlepšom slova zmysle, nie však jednoduchšie). Dokonalá ukážka typického skvelého absurdného britského humoru. Vrelo odporúčam!

Fiona
30.11.-0001 5 z 5

Moc příjemná četba, buď oddechová záležitost třeba k vodě, nebo hlubší a zajímavější, když se snažíte nevynechat žádnou autorovu narážku. Doporučuji i těm, co čtou méně. Přítel (ITák jak poleno :)) se přes tuhle pětidílnou trilogii ke čtení dostal a stejně tak ji přečetl další nadšený nečtenář :).

Wishkah
30.11.-0001 5 z 5

Pokud máte rádi absurdně-konverzační humor ve stylu Monty Python a rádi čtete, tak není co řešit a vzít tuhle knížku do ruky

swamp
30.11.-0001 5 z 5

Naprosto vtipná záležitost, která svou absurdností musí dostat každého.

pajonek
30.11.-0001 5 z 5

.....kdo ještě nečetl Stopaře, měl by se stydět ! skvělá "humoreska" -- kdo by si chtěl poslechnout , pro někoho vynikající přednes, pro někoho hrozná interpretace - kniha je načtena Vojtou Dykem. A dále skvělá rozhlasová, tříhodinová hra - /osoby - Švarc, Kvasnička, Labus, Moravec a další plejáda skvělých hlasů/..........

Márinka
30.11.-0001 5 z 5

Veselé, vtipné čtení. Těší mne, že se dodnes "světí" Ručníkový den :o)