Stopy minulosti

Stopy minulosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446957/bmid_stopy-minulosti-8n7-446957.jpg 4 133 133

Hrad Dunmor série

1. díl >

Na příkaz svého šéfa se mladá designérka Lexie vydává na sever Irska, aby se ujala renovace sídla Dunmor Castle. Panská usedlost a její okolí jí však připadají důvěrně známé, i když si nevzpomíná, že by se tady už někdy ocitla. Lexie, která vyrůstala jako sirotek, se již dlouhou dobu snaží dozvědět něco o své minulosti. Jenže místo objasnění přicházejí noční můry. Pomoc najde překvapivě tam, kde by ji čekala nejméně, totiž u největšího konkurenta svého šéfa. Podaří se jí odhalit dávné tajemství? A najde nakonec útěchu a klid?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)

Das Licht im Dunkeln, 2019

AndreaP.
28.02.2022 3 z 5

Série se jmenuje Hrad Dunmor, tak jsem podvědomě čekala nějaký ten historický román, ale to jsem se spletla! Je to romanťárna spojena se zápletkou přímo detektivní, nechybí tajemství hradu, a občas člověk přemýšlí, kdo je zde vlastně kladný hrdina a kdo naopak ten zlý. Každopádně doporučuji číst, jen když máte k dispozici oba dva díly, jelikož takto otevřený konec bez možnosti IHNED pokračovat dál nejde dát :-) Prostě pokud chcete oddechovku, při které si ale napětím neoddechnete, tak hurá do toho.

suzanne1997
03.08.2021 5 z 5

Skvělý román, od kterého čtenář neodlepí zrak. Řádky příjemně utíkají a příběh vtáhne a nepustí. Propletené vztahy společně s minulostí a přítomností pak dávají vzniknout neobyčejnému dílu, které rozhodně nechává čtenáře na pochybách. Všichni hrdinové děj krásně dobarvují, místy se čtenář směje, jindy si říká: "Co se to sakra děje?" nebo něco v tom smyslu. Za mě rozhodně úžasně napsaný román, který za ten čas rozhodně stojí. Jen předem doporučuji mít u sebe oba díly, první kniha totiž končí otevřeně a kdybych druhou neměla, asi bych vraždila - obrazně, jen abych se k ní dostala a dozvěděla se tak, jak celý příběh dopadne.

havrmoni
23.05.2021 3 z 5

Tak nějak přemýšlím proč jsem strašně chtěla přeskočit někam ke konci, abych se dozvěděl jak to dopadne. Naivní hrdinka mi bohužel chvílemi lezla na nervy a její myšlenky mě nebavili. Hrozně jsem chtěla vědět kam se celá ta záhada posune a tohle mě prostě zdržovalo :)) ještě, že jsem měla oba díly najednou. Jdu číst dál...

Toňula
03.05.2021 4 z 5

Vzhledem k množství thrillerů, které poslední dobou čtu, pro mne byla kniha milým rozptýlením. Jen ten závěr mě trochu překvapil..

Ladyhawke1983
16.04.2021 1 z 5

Ne, v mém případě to byl hodně velký krok vedle. Nechala jsem se zlákat faktem, že příběh se odehrává v mém oblíbeném Irsku, ale už jsem si dopředu neproklepla autorku.
Příběh je sladký, až bolí zuby a rolují se ponožky. Nejsem příliš velký romantik a už vůbec nejsem fanoušek toho, že po deseti minutách, co se postavy znají, už mají infarkt a zástavu dechu, když ten druhý stojí vedle něj. A hlavní hrdinka má náhle slovní zásobu jako pětileté dítě, když má mluvit s chlapem
Tyhle scény jsem přeskakovala, jen jsem byla zvědavá, co se stalo v minulosti, což jsem se vlastně nedozvěděla.
Příběh je psaný příliš jednoduše, stylistiky dostává na zadek, to, že se odehrává v Irsku z knihy vůbec nesálá.
Pokud jste fanoušky Večerů pod lampou či Harlequina, je to kniha přesně pro vás. Jinak se knize vyhněte.

Knižní střípky
09.04.2021 4 z 5

Ano, Je to romanťárna, ale tak skvělá, že jsem byla až překvapená. Obsahuje totiž i prvky thrilleru a já jsem moc zvědavá, jak se příběh vyvine v dalším díle, protože zakončení knihy je teda opravdu na facku. Jsem moc ráda, že jsem o tomto věděla a počkala jsem, až vyjde u nás i druhý díl a budu knihu moci číst najednou, protože čekat několik měsíců, než by vyšel, tak mě asi klepne. Otevřené konce do jisté míry chápu, ale takto otevřený konec, to už je moc. I přes tady tu drobnou výtku knihu hodnotím velice kladně, moc se mi líbila - prostředí irské vesničky a polorozpadlého hradu DUNMOR bylo velice chytlavé a pro mou dušičku milující vše irské to bylo přesně to pravé ořechové. A nesmím samozřejmě zapomenout na frajera Graysona.

Szilvia1
02.04.2021 5 z 5

Byla to super knížka,jenom ten konec byl zvláštní.Musím rychle přečíst i druhý díl.

petulkapeta
19.03.2021 5 z 5

Co to bylo za konec?? Rychle dal,je to napinave,romantické a úplně me zo dostalo...

lucakuca
17.02.2021 4 z 5

Hlavní hrdinka se drží života zuby nehty, neodradí ji brzdy, boule ani noční můry a záporňák nebo záporňačka se může po každé škodící akci pouze zeptat: "Tak jsi, zdá se, po smrti? UŽ KONEČNĚ?" Ouha, zase ne :-) A co bylo dál? Nevím, musím si přečíst druhý díl. Jak fikané. Čtivé, romantické a napínavé.

Kudík
12.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem četla již "Příběh srdce", takže trošku představu o jejím stylu mám. Ústřední dvojice, Lexie a Grayson, jsou na to jaké měli dětství, zajímavé postavy. Hlavně Lexie mi i přes svojí "naivitu" byla sympatická, navíc když zvládá akční scény v noční košilce. :) Další dvojice, a to Betty s fanouškem skupiny Badgers, zde nemá tolik prostoru, ale možná to ještě přijde. Po dočtení prvního dílu mám takové tušení.... kdo poškodil brzdy, kdo je čí otec, a že ne vše hodné a milé je svaté (nemyšleno v náboženském kontextu). Zítra si (doufám) své domněnky ověřím, protože jsem byla včas varována a budu rovnou pokračovat druhým dílem. Jinak velké plus za popis hradu.

Buchtičkajani
05.02.2021 4 z 5

Kniha plná napětí, tajemství romantiky... Co mě zklamalo, ten useknutý konec, pokud máte jen první díl, určitě si hned zajistěte druhý, protože až v tom druhém díle " V bouří", se vše objasní, jinak pohodové čtení...

Květinka48
08.01.2021 5 z 5

,,Víte, jaký je to pocit, když všechno, co člověk dosud považoval za pravdu, je najednou zpochybněno? Když musí zjistit, že nezná svou vlastní minulost."

Není to moje první kniha, co jsem od autorky četla, tudíž jsem měla jasnou představu, co mohu očekávat a to jsem také dostala. Příběh plný různých postav, zajímavou dějovou linku s nádechem tajemna, sympatickou Lexie a úžasného neodolatelného Graysona, kteří se vzájemně přitahují a nakonec podlehnou svým citům. Rozhodně musíte mít u sebe druhý díl, protože je zde tolik otázek, na které chcete znát odpovědi a vědět, jak to vše skončí. Takže jdu na pokračování. Už se nemůžu dočkat, co pro čtenáře paní spisovatelka připravila.

jeny-v
25.12.2020 4 z 5

Pravda, pokud začnete číst "Stopy minulosti", určitě mějte připravené pokračování "V bouři". Jinak čtení pohodové s tajemstvím a romantikou, tak akorát na dlouhé zimní večery. Bytová architektka Lexie Gavendishová je pověřena svým šéfem Andrewem Howardem připravit návrhy na změny pokojů na hradě Dunmor Castle. Po příjezdu se seznamuje s majitelem Duncanem O´Donnelem, jeho matkou Agathou a tetou Fanny. V tu dobu se na panství zdržuje i Duncanův nevlastní syn Grayson, přitažlivý obchodník s nemovitostmi a velký konkurent Andrewa. V pobřežním městečku Cerigh se mají konat slavnosti a Lexie se seznamuje s přípravou i místními obyvateli - doktorem Turnerem, otcem Flaherty, kořenářkou Eileen, její dcerou Janice a nájemníkem Aidanem. Je však konfrontována s nenávistí hostinské Sheily a začínají se kolem dít tajuplné události a nebezpečné nehody.....

sabca
22.12.2020 5 z 5

Protože jsem měla doma oba díly, tak jsem je mohla číst hned a vše dávalo smysl. Pokud máte jenom tento první díl, tak vám bude plno věci nepochopitelných, protože vše se vysvětlí až ve druhém díly. Kniha je plná tajemství, romantiky a napětí. Doporučuji

Lofda
04.11.2020 4 z 5

Cožeeeee? Takhle ukončená knížka? To se nedělá! Naštěstí mám i druhý díl, ale kdybych měla čekat třeba půl roku než ho vydají, budu hodně zklamána.. Jinak za mě super čtení! Hodně tajemství, překvapení, Irsko a do toho romantika, to je směs akorát pro mě. Svižný děj, většina kapitol končí tak, že prostě musíte číst dál - až teda na tu poslední? Proč vůbec autorka rozdělila příběh do dvou (doufám, že ne víc!!) knih?? Za to * dolů a já jdu na pokračování ;-)

lusitta05
16.09.2020 4 z 5

Ten useknutý koniec ma rozčúlil, ale príbeh to je pekný. Aj Grayson vyzerá byť správny chlap, aj keď má svoje tajomstvá. Mne sa to celkom páčilo. Už aby bol ďalší diel.

Ivuska.09
12.09.2020 4 z 5

Celý příběh se odehrává v krásném prostředí, které se autorce dokonale povedlo vylíčit. Atmosféra spojená s hradem i krásná příroda Irska jsou opravdu bravurně popsány, takže i já jako pouhý čtenář, který nikdy nebyl v Irsku, jsem měla pocit, že se vyskytuji na stejných místech jako hlavní hrdinka. Autorčin styl psaní mám ráda, její knihy jsou svižné a dobře se čtou.

K celému příběhu mám jedinou výtku: pokud nemáte rádi otevřené konce, vydržte, než vyjdou další díly. Toto vyprávění je totiž plné podezření a končí v tom nejnapínavějším momentu. Žádného rozuzlení se zatím bohužel vůbec nedočkáte. Alespoň jedno tajemství autorka prozradit (naznačit) mohla. Jistě by i tímto způsobem své čtenáře na pokračování nalákala.

nikklinka
28.07.2020 2 z 5

Čekala jsem něco trochu jiného, tohle byla na mě moc červená knihovna, navíc s useknutým koncem. Ani nevím, jestli budu chtít číst druhý díl.

Majka1979
26.07.2020 5 z 5

Pre mňa bola táto kniha prvou knihou od autorky, hoci mám aj iné, no na túto som bola veľmi zvedavá, v prvom rade ma zaujala obálka, lebo teda tá je krásna a ani príbeh ma nesklamal, hoci už teraz sa neviem dočkať pokračovania, tak som veľmi rada, že som si ju kúpila a určite bude mať čestné miesto u mňa v knižnici. Toho kto má rád romantiku, históriu v kombinácii so záhadami, tak to je určené presne preňho :)

ellen22
24.07.2020 ztráta času

Číst se to dalo, ale na konci jsem si pomyslela, že jsem si koupila vadnou knihu, ve které na konci chybí stránky. Je hodně knih s otevřeným koncem, u kterých se třeba chystá pokračování. Ale tohle není otevřený konec, to je useknuté málem v půli slova, takže čtenář se těmi 300 stránkami propracovával zbytečně, jelikož v knize je několik témat, u kterých by čekal aspoň nějaké vysvětlení, ale u žádného se ho nedočká. Dost mě to zklamalo. Naštěstí jsem si knihu koupila ve výprodeji. Neměla bych odvahu koupit si další knihu od této autorky.