Strakonický dudák
Josef Kajetán Tyl
![Strakonický dudák Strakonický dudák](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300037/strakonicky-dudak-aJG-300037.png?v=1465375402)
Text divadelní hry J.K.Tyla, který zpracoval Jiří Frejka pro inscenaci v Národním divadle
![anyzek anyzek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
08.02.2011
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tato kniha opravdu patří ke klasice české literatury a jistě potěšila mnoho z nás i filmovým zpracováním. Není nikdy na škodu si ji přečíst, pohádky má rád téměř každý z nás.
![Parník Parník](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
30.11.-0001
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jednoduchoučká hra, ale překvapivě mě několikrát pobavila, přečíst se to dá za dvě hodiny.
1956 | ![]() |
2004 | ![]() |
1958 | ![]() |
1932 | ![]() |
1954 | ![]() |
Opravdu jsem nevěděla, co čekat a trochu jsem se bála (dáno také některými komentáři zde na databázi). První stránky mě opravdu vůbec nebavily. Pak jsem se ale docela začetla. Ne, že by se jednalo o nějaký skvost, ale zase tak špatné mi to nepřišlo. Mamka mi řekla, že to je taková pohádka. Já jsem to teda jako pohádku brala a díky tomu se to dalo opravdu dobře snést.
Radím i všem ostatním, kteří chtějí tuto hru číst, aby k tomu přihlíželi jako k pohádce. Když si to pak člověk představí, nepřijde mu to tak špatné. Tedy.. Jestli máte rádi pohádky ( Já totiž ano!).