Stratila sa Anna

Stratila sa Anna
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351256/bmid_stratila-sa-anna-Up8-351256.jpg 4 279 279

Keby sa advokátke Julii Crownovej nevybil mobil a keby načas vyzdvihla svoju päťročnú dcéru Annu zo školy, možno by sa nič nestalo. Lenže ona chvíľu meškala a dievčatko medzi­tým bez stopy zmizlo. Nikto nič nevidel, nikto nič nevie. Polícia je bezradná a rodičia sú zúfalí. Čo sa stalo? Uniesli ju? Drží ju niekto v zajatí? A je vôbec ešte nažive? ­Julia a Brian prežijú najhorších šesť dní vo svojom živote, ­plných výčitiek, čoraz ostrejších hádok a vzájomného obviňovania. Juliino zúfalstvo a pocit bezmocnosti sa stupňujú. No po týždni sa Anna z ničoho nič objaví. Zdá sa, že nie je zranená, ibaže si vôbec nepamätá, čo sa stalo a kde ­bola. Všetci by mali byť šťastní, ale Julia čoskoro zistí, že to najhoršie sa ešte len začína. Tajomný únosca má totiž svoje plány a nemieni sa Anny len tak ľahko vzdať.dať.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

After Anna, 2015

certik003
23.04.2018

Překvapilo mě, že hodnocení kleslo do „modrých čísel“, mně se knížka dost líbila. Je mi jedno, jestli znám pachatele od začátku nebo ho autor odhalí až na konci. Nemusím mít knížku akční od začátku do konce. Důležitější je napínavost a čtivost knížky a tahle pro mě napínavá byla, navíc se zajímavou zápletkou.

MonikaHos
18.04.2018 5 z 5

Mně se kniha četla přímo skvěle, a to že člověk pachatele vytuší již velmi brzy, jí dle mého vůbec neubírá na kvalitě. Záporná postava je brilantně vykreslena a styl psaní, kterým je oslovována, dělá knihu zajímavější. Já bych knihu určitě doporučila.

Michaela91
17.04.2018 4 z 5

Čtivé a pěkně napsané. Únosce jsem sice tušila už od půlky knihy a to knize nijak neubralo. Konec byl velké drama podle mě ale nebylo to vůbec špatné :)

Danago
03.04.2018 3 z 5

Julie se opozdí a její dcera Anna se právě v tu dobu ztratí ze školky. Nikdo neviděl pětiletou Annu z někým odcházet. Policie nemá žádnou stopu. Novináři najdou v Julii snadnou kořist a ani v rodině nemá Julie žádnou oporou.
Toto nám říká anotace, ale příběh je daleko složitější a má šokující pozadí. Je pravda , že pachatele čtenář odhalí velmi brzy, ale to neznamená , že dál není o čem číst.
Knížka není založená na akčnosti , ale spíš na tom co se odehrává v myšlení jednotlivých hrdinů.
Mě se knížka líbila, i když žádný super trhák nečekejte

lenka.g
24.03.2018 3 z 5

Tak mne tedy nenadchlo. Pachatel mi přišel zřejmý nejpozději od půlky knížky, zejména díky tomu, jak byly napsané pasáže o něm. Že toho pachatel spáchal víc než jen únos Anny, bylo taky jasné hned, takže mně celý příběh připadal zbytečně protahovaný, málo překvapivý, nepříliš uvěřitelný (mám na mysli zejména okolnosti zmizení, ale nechci spoilerovat) a hlavně plný nepříjemných emocí. (Což i chápu, chyba bude ve mně, protože momentálně jsem přesycená knihami, kde je fůra hysterek ;) - například Osudné rozhodnutí nebo Mrtvá)

únosy dětí

Alex Lake