Čaro okamihu
Nora Roberts
Svatební quartet série
Štyri kamarátky z detstva sa stali majiteľkami svadobnej agentúry Sľub. Mac, Laurel, Emma a Parker sa ako malé dievčatá rady hrávali na nevesty, dokonca aj na ženíchov, a teraz sú svadby pod ich taktovkou tie najvychýrenejšie v okolí. Prvá z nich je fotografka, druhá cukrárka, tretia má na starosti kvetinovú výzdobu a štvrtá perfektné plánovanie. Laurel MacBanová to nemala v živote jednoduché, veľmi jej chýbalo spoľahlivé rodinné zázemie. Našťastie jej to osud vynahradil spriaznenými dušami, ochotnými pomôcť v pravej chvíli. Napríklad vtedy, keď sa Laurelin sen navštevovať Kulinársky inštitút pre finančné problémy takmer rozplynul. Teraz však už stojí na vlastných nohách a deň čo deň vyčarúva nádherné, extravagantné torty či nápadité dezerty, neodmysliteľnú súčasť dokonalých svadieb pod hlavičkou agentúry Sľub. Laurel je až po uši zamilovaná do Parkerinho staršieho brata, no vytrvalo to tají, dokonca aj sama pred sebou. Je presvedčená, že do spoločenských kruhov tohto prvotriedneho právnika sa nehodí. Delaney Brown sa k nej správa ako brat, chce ju ochraňovať a pomyselnú hranicu medzi láskou a priateľstvom neprekročí ani za svet – ale len do chvíle, keď ho Laurel v záchvate hnevu pobozká. Impulzívne, vášnivo a vôbec nemyslí na následky. No tie na seba nedajú dlho čakať.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (SK)Originální název:
Savor the Moment, 2010
Třetí díl téhle série se mi zase moc líbil. Ačkoliv je to v každém díle hodně podobné, moc se mi osudy hlavních hrdinek líbí a ráda tuhle sérii čtu. Já nejsem moc na romantické knížky, ale tahle série se mi moc líbí, protože je originální všemi těmi svatbami a hlavně je mezi hrdinkami silné přátelství a důvěra, což se mi taky hrozně moc líbí. Já si na tuhle sérii nemůžu vůbec stěžovat. :)
Stále stejné nápad dobrý, proč ne si přečíst sem tam nějakou oddechovku, ale trošku přepísknuté s těmi okamžitými a vždy rychlými zásnubami...proč hned rovnou svatby..to je na hlavu :)
mě u téhle série nějak nesedí její jazyk...ne to, jak je psaná, ale to, jak se spolu postavy baví. Je tam spoustu přímé řeči, v podstatě nulový popis aktuálních projevů, jen se valí přívaly slov na obou stranách....a to mi v tomhle případě vůbec nesedí. Už jsem nad tím přemýšlela nad prvním dílem (druhý jsem četla asi před rokem, tak nevím, jestli to bylo i tam). Že takhle se spolu lidi a hlavně ženy vůbec nebaví. Mají nějakou neverbální komunikaci, která se běžně v knihách popisuje...samozřejmě jsem na to narazila i u jiné autorky (historických románů) a tam to naopak hodně sedělo, bylo to provázané a kniha se četla dobře a rychle. Tady mi to přijde naopak dezorientující. Jinak oddechovka dobrá
Opět kopie předcházejících dílů pouze s výměnou postav. Kdyby se jednalo o samostatný díl, tak by čtení bylo rozhodně zajímavější, ale po přečtení téměř 1000 stránek se děj v podstatě nikam neposouvá, jak poznamenala Modranka. Vzhledem k tomu, že jsem se dostala až ke třetímu dílu, dočtu i ten čtvrtý, ale klidně bych se vsadila, že "zápletka" bude totožná s předcházejícími třemi díly.
Tak tato knížka se mi trefila do noty. :)) opravdu se mi líbila, byla vtipná, romantická, nádherně pohodová zakončená klasickým hapyendem. :) Do Dela jsem se taky zamilovala na první pohled, zbožnuju paličaté a zároveň starostlivé muže. ;) U Laurel jsem byla lehce na vážkách, nevím proč jsem si jí z popisu představovala jako tichou, milou, ostýchavou dívku, ale to jsem se opravdu přepočítala, výbušná, hádavá, zábavná a plná energie, ale jo, taky jsem si jí postupem času oblíbila. :) Má čestné místo v mé knihovně! :)
Tak toto na mě teda bylo až moc přeslazené, nemělo to prakticky žádný zádrhel, hrdinové si museli prostě vytvořit problémy tam, kde žádné nejsou.
Zaväzujem si oči a šťukám na tri hviezdičky, inak by to bolo iba jedna. Nie preto, že by sa dobre nečítala, ale preto, že jej námet je totožný s dvomi predchádzajúcimi časťami, a čítala som všetky po sebe. No, konieckoncov je to séria, ale autorka si mohla dať toľko námahy, aby príbeh posunula ďalej. Mužský element mi v tomto príbehu pripadal ako nejaká doplnková kreácia. Škoda.
Moc pěkně napsaná knížka. Ikdyž jsem předchozí díly nečetla, vůbec to tomu nevadilo. Takže neváhejte a přečťete si ji. :-)
Krásná knížka :) Přečetla jsem ji o prázdninách během 2 dnů, nemohla jsem se odtrhnout :)
Pro mě nejvtipnější a nejlepší kniha z celé série :-), zatím. Ještě se moc těším na poslední díl (už aby vyšel). Bavila jsem se až do konce knihy. Doporučuji:-)
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Hezky napsaná kniha,oddechové čtení na dlouhé večery.