Ta druhá paní Millerová
Allison Dickson
Co je peklo? Sousedi! Napínavý, ryze ženský thriller z amerického předměstí. Phoebe Millerová, kdysi lvice chicagských salonů, se dobře vdala, je teď ženuškou v domácnosti a nudí se tak, že jí z toho začíná přeskakovat. Téměř nevychází, pocucává bílé víno a cpe se zmrzlinou. Jednoho dne si všimne orezavělého modrého auta před domem a jindy je tam vůz znova. Co když ji někdo sleduje? Ještě se přes ulici nastěhovali noví sousedé, Ron a Vicki Napierovi a jejich pohledný syn Jake, který se chystá na vysokou. Až moc pohledný! Phoebe se s novými sousedy spřátelí… taky až moc, hlavně s Jakem. Netrvá dlouho, než se ozve anonymní vyděrač…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , ArgoOriginální název:
The Other Mrs. Miller, 2019
Docela čtivá detektivka, zase trochu jiná, čte se dobře. Jo, celé je to trochu nadsazené, druhá část se mi líbila víc, thrillerem bych to nenazvala, ale to vůbec nevadí.
Předvídatelné, naivní, hloupé. Jeden z thrillerů na populární téma (nechci spoilerovat), s nimiž se roztrhl pytel, akorát nudně zpracované a bez napětí.
Zábavný psychothriller s nečekanými zvraty, kde se nehodí moc toho prozrazovat. Dokonce ani čemu je to podobné...
Pravdou je, že si vždy dohledám negativní hodnocení u čtenářů. Zjistím-li, že negace se vztahuje téměř na všechny novinky, neberu v potaz. A už vůbec ne u nedočtených knih.
Vztah 18-letého kluka ke starší ženě a přitom je to syn její nejlepší kamarádky je jak ze života . Že z toho nekouká nic dobrého je předem dáno. Thriller bych to nenazval, ale detektivkou ano.
Odloženo asi v polovině, kdy jsem se musela smát naivitě a naprosté nevěrohodnosti ve způsobu, jakým příběh pokračoval. Čtení dál by byla ztráta času. Hvězdička za to, že jsem četla originál a procvičila si angličtinu...
Toto je tak praštěná a nepravděpodobná šílenost až mě to pobavilo ;-). Plusem je svižný čtivý literární styl.
V tomto příběhu se najdou nereálné situace i nelogické chování postav. Jednu chvíli to připomínalo i parodii na thriller ;-). Při rozuzlení jsem se i zasmála :-).
Je to slabé, místy hloupé, ale kupodivu mi nedělalo problém brát to jako úsměvnou oddechovku, a proto dávám víc hvězdiček než je zasloužené, celé 3 hvězdičky ;-).