Ta přede mnou

Ta přede mnou
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538270/bmid_ta-prede-mnou-6640adc235021.jpg 4 2742 2742

Temný psychologický thriller, který byl ještě před vydáním prodán do více než 30 zemí po celém světě a jehož autorem je úspěšný spisovatel, vystupující pod pseudonymem J. P. Delaney. EMMA se snaží vzpamatovat z traumatického přepadení a se snoubencem hledá místo, kde by mohla začít nový život. Ovšem žádný z bytů, které navštíví, pro ni není cenově dostupný – anebo se v něm necítí bezpečně. Dokud nenavštíví ten dům na Folgate Street. Je to mistrovské architektonické dílo – minimalistický design ze světlého kamene a skla se vzdušnými, otevřenými prostory. Ten dům má ovšem také svá pravidla. Tajemný architekt, který ho projektoval pro svou rodinu, má totiž pro nájemníky celou řadu nařízení a restrikcí – nesmí mít např. žádné knihy, ozdobné polštáře či jiné dekorativní předměty, dokonce ani fotografie. Tenhle prostor má totiž své nájemníky změnit – a také to udělá. JANE prožila osobní tragédii a také ona potřebuje nový začátek. Když objeví dům na Folgate Street, okamžitě ji uchvátí – stejně jako jeho sice trochu odměřený, ale přitažlivý tvůrce. Brzy po nastěhování se však Jane dozvídá o záhadném předčasném úmrtí předchozí nájemnice – ženě, která byla Jane podobná jak vzhledem, tak věkem. Čím více se Jane snaží v onom příběhu rozlišit pravdu od lží, tím více je nucena podřídit se stejným pravidlům, dělat stejná rozhodnutí, stýkat se s těmi samými lidmi a zažívat stejný teror jako ta předešlá…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

The Girl Before, 2017

Interpreti: Kristýna Podzimková , Máša Málková

Liss93
21.10.2017 5 z 5

Velmi čtivá s nečekaným koncem

anko57
20.10.2017 4 z 5

První půlka napínavá, čtivá, střídání postav udržovalo pozornost.. Druhá část trochu zpomalila, ale konec trochu předvídatelný, napětí se nějak vytratilo. Ale určitě kniha stojí za přečtení.

Astonius
20.10.2017 2 z 5

Za mě tedy zklamání. Zezačátku se vše jevilo dobře, příběh se rozehrál slibně a téma bylo neotřelé, kniha je velmi čtivá a rychle se střídají jednotlivé kapitoly, což tuto čtivost jen podporuje. Lehce za polovinou jsem však nějak ztratila o děj zájem a než abych ke knize chvátala, jsem spíš už vybírala, co dalšího po ní začnu. Problém u mě asi byl ten, že příběh je velmi přitažený za vlasy a nepravděpodobný a všechny hlavní postavy mi byly protivné, vůbec jsem neměla mezi nimi nikoho, s kým bych sympatizovala a proto mi bylo celkem jedno, co se komu stalo nebo stane. Vygradování děje bylo takové nemastné neslané, jako by se autor (či autorka) bál do toho "říznout" a trochu to napětí vystupňovat a udržet delší dobu. Podle mého názoru je to další kniha, jejíž kvalitu přesáhla masivní reklamní kampaň.

leny.wood
19.10.2017 4 z 5

Skvělý počin - kapitoly jsou krátké, díky čemuž se čte svižně, že se nenadějete a jste na konci. Důvod je prostý - konec každé kapitoly vás nutí k neprodlenému pokračování, abyste zjistili, jak se bude příběh vyvíjet.

Pavlnka
18.10.2017 5 z 5

Pro mě velmi dobrá kniha. Měla jsem problém přestat číst a jít spát. Více takových. A konec byl výborný.

swayno
18.10.2017 5 z 5

Nemohla jsem přestat číst. I když jsem měla tucha, jak to dopadne, stejně mě to překvapovalo a překvapovalo :) za mě super. Občas mi Edward připomínal Greye.

Nixa
18.10.2017 5 z 5

Naprosto skvělá kniha s hodně originálním nápadem! Něco podobného jsem ještě nečetla a úplně mě z toho mrazilo. Také střídání kapitol obou žen se mi líbilo. Každá kapitola skončila tak, že prostě musíte číst dál a dál. Doufám, že autor napíše další knihy. Doporučuji.

xJohn
18.10.2017 4 z 5

Čteno v originále a super, trochu nešťastně přeložen název knihy, který poté ani nesedí s pravým významem původního názvu (The Girl Before).

Četlo se to fakt dobře, od začátku jste vtáhnutí do domu One Folgate Street a jeho historie. Skvělé 4 hlavní postavy, tři zkažené jak shnilá jablka a zbylá postava nečekaně mazaná od samého začátku až do konce.

Jedna z mála knih, kde i posledních pár stran ovlivní váš pohled na celou knihu.

Plusem je střídání krátkých kapitol s tím, že každá končí s dobrým naháknutím a jste opravdu nuceni číst dál, jen abyste se mohli dozvědět, jak pokračuje předchozí dějová linka.

Atmosféra domu a vše co k němu patřilo - morální otázky, sterilita a disciplína byly skvěle popsány a vážně se cítíte, jako byste v domu s Emmou nebo Jane byli.

Co jsem já vnímal jako negativum byly vztahy pana architekta s jeho nájemnicemi, nevím, proč je v současnosti tak cool koncept nezávazného vztahu. Když už to vidíte asi potřetí počtvrté, tak to vypadá pitomě. Prostě někteří lidé se váží se vším všudy hned, jiní ne. Není to nic nového, žádná revoluce na poli randění.

--Spoilery--
Jinak línější a neschopnější policii byste hledali asi fakt těžko. Holce pod schody exploduje hlava a policii je v zásadě v celé knize tak nějak jedno, jak se to stalo.

Vývoj Emmy skvělý, škoda jí, mrchy jedný šílený.

Beruska18
18.10.2017 4 z 5

Čtivý příběh až do konce .... tím, že se Emma a Jane ob kapitolu střídají ve vyprávění, mizí nepřečtené stránky velmi rychle a čtete tak dlouho dokud se nedozvíte, kdo je vinen .... a že jsem to nečekala

PaniJani
18.10.2017 4 z 5

Čtivá, svižná knížka se zajímavým příběhem. Krátké kapitoly doslova nutí číst dál a knihu neodložit. Líbila se mi, to jo, ale asi jsem od ní čekala ještě něco víc. Když jsem dočetla, tak se žádné velké wow nekonalo. Ale i tak stojí za přečtení a rozhodně patří k těm lepším.

Katte192
18.10.2017 4 z 5

Chvilemi jsem se ztracela ve jmenech. Clovek se vrati o par stranek a problem se tim resi. Jen me to obcas obtezovalo, proto jedna hvezdicka dolu. Ale zajimava zapletka. To se musi nechat. Otazka zni... nebo vite co? Prectete si to sami a pak pokladejte vlastni otazky ;)

tulcik
17.10.2017 5 z 5

Skvělá kniha. Děj postupně nabírá na obrátkách a pak Vás nechce pustit. Přečetla jsem během dvou dnů.

zdenkapt
17.10.2017 5 z 5

Velmi čtivá kniha . Jakmile jsem se dala do čtení, musela jsem jí přelousknout za jeden večer. Moc se mi líbila :)

Misa.K1
16.10.2017 3 z 5

Knizku jsem cetla v originale, tim pro me byla zajimavejsi, jinak ve zkratce: priblizne prvni pulka knizky me uplne vtahla do deje, nemohla jsem ji odlozit, druha pulka uz mi prisla slabsi, misty jako roman typu '50 odstinu sedi', coz me prestalo bavit. :-)
Od nametu jsem cekala neco vic, proto hodnotim jako prumer.

Peace
16.10.2017 3 z 5

"Můžeš ze svého domu vyházet zbytečnosti a vyblýskat ho, ale když máš zmatek v sobě, je to k ničemu."

Námět byl hodně zajímavý a neotřelý, bohužel jde ve výsledku o thriller, který zapadne v záplavě jiných. Závěrem neurazí, ale bohužel ani nijak zvlášť nenadchne.

AndyK
16.10.2017 4 z 5

Čtivá knížka - něco jsem předpokládala, něco ne. Moc mě bavilo střídání postav. Asi to není taková bomba, jakou jsem čekala, ale zklamaná také určitě nejsem.

HanaZa
16.10.2017 4 z 5

nebyla nejhorsi,ale ani nic extra,uz jsem asi moc narocna...a podle recenzi jsem se tesila a pak tak trochu zklamani

zbožňuju_knihy
15.10.2017 4 z 5

Celkem dobré počtení: jedna postava mne tedy překvapila a dané chování jsem od ní nečekala. No nakonec se jí perly a schody staly také osudným... :-). Dávám 4*

Ginaupitty97
15.10.2017 5 z 5

:) přečteno jedním dechem. Skvělá kniha!!!!!!

janasim
14.10.2017 5 z 5

Bomba! Nezažila jsem,aby se mé pocity k lidem během čtení tak moc měnily. Je to pravda,začnete číst a nebudete chtít přestat,dokud se nedozvíte,jak to skutečně bylo a pak jste celí rozhození,protože pravda není taková,jak jste si mysleli.