Nejsem mrtvá
Anne Frasier (p)
Tajemství detektiva Jude Fontaineové série
1. díl >
Detektivka oddělení vražd Jude strávila tři roky zavřená v temné podzemní cele. Za tu dobu se naučila dokonale číst ve svém sadistickém vězniteli, takže se jí nakonec podařilo uprchnout. Jenomže návrat do normálního světa je mnohem těžší, než si Jude představovala – její přítel si během těch tří let našel novou ženu, kolegové z policejního sboru jí nevěří a všechny ostatní bezmála děsí. Přesto nastoupí zpět do služby a vzápětí začne řešit případ utonulé mladé dívky. Všichni ostatní včetně jejího nového parťáka si myslí, že se jedná o sebevraždu, kdežto Jude je přesvědčená, že se jednalo o násilnou smrt. Nikdo se totiž nevyzná v duších zvrácených psychopatů tak jako ona…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Body Reader, 2016
Naprostá paráda, konečně neotřelý thriller, který si na nic nehraje. Věřím, že i u nás vyjde další díl (a případné další a další) a hlavně že si udrží svou kvalitu. Jediné, co mi není jasné, tak proč jsou na českém přebalu ty ryby. Kdyby měl někdo vysvětlení, budu ráda za zprávu. :)
Tak tohle byla jizda!Kniha me neskutecne bavila a cetla se skvele. Pribeh byl zajimavy a napinavy ale rozuzleni uz ne tak prekvapive,pokud mate uz nejake ty knizky tohoto typu prectene.Presto urcite doporucuju
Veľmi, naozaj veľmi vydarený triler s kriminálnou zápletkou. Zaujala ma hlavne anotácia, keďže ide o niečo “iné”. Okej, niekedy, som si síce už scény vedela domyslieť a odhadnúť, ako čo bude a bolo, ale neubralo to vôbec na kvalite. Mám veľmi rada, keď sú mi sympatické postavy v knižkach a tu veru boli. Spôsob vrážd v knihe bol zaujímavý a tiež obete o ktoré išlo, všetko popreplietané až do konca knihy a to ma veľmi bavilo. Plusom sú krátke kapitoly a teda kniha sa číta sama. Dej vás jednoducho vtiahne a nepustí až do poslednej stránky a vtedy by ste ešte chceli pokračovanie. Psychologická zápletka bola super a aj to nazretie do mysle vyšetrovateľky a aj obete, bolo naozaj osviežujúce. Ja som veľmi spokojná.
Velmi povedený krimi příběh, který začíná útěkem detektiva Jude Fontaine od sadistického zajatce. Přes pochybnosti kolegů se brzy vrací do práce, přímo do oddělení vražd. Sledujeme její „pokusy“ začlenit se do běžného pracovního i osobního života, což, dle očekávání, někdy pěkně skřípe … Pomocnou rukou je jí kolega Uriah, tato postava je jednou z nejlepších částí knihy. Společně pracují na případu únosů a vražd mladých žen, vrah je stále volný a pojítko žádné… Příběh se pozvolna propojuje, děj graduje, bravurně propracovaný závěr.
Pokud máte rádi tento žánr, vřele doporučuji.
Mám takové tušení, že se nám rýsuje další skvělá krimi série.
Neuvěřitelně poutavá kniha. Po celou dobu napětí a marné pokoušení se o odhalení pachatele. Velké překvapení přijde až s posledními stránkami.
Vynikající detektivka, ani chvíli nuda a pořád jsem byla napnutá co bude dál. Zas trochu jiná a netradiční vyšetřovatelka... no prostě super - 5 hvězdiček!
Moc dobrá detektivka. Tenhle žánr moc nečtu, ale zaujala mě anotace tak jsem do ní šla a nelituji. Na začátku vás vtáhne do děje a už vás nepustí.
2018 | Nejsem mrtvá |
2020 | Nejsem z ledu |
2019 | Nejsem živá |
2022 | Najdi mě |
2013 | Obležení / Ve stínu jabloní / Dřív než půjdu spát / Napřed ženy a děti |
Někdy vám kniha prostě sedne. Jak hlavní hrdinkou, tak způsobem vyprávění, tak námětem a příběhem. A tohle se mi u knihy Nejsem mrtvá stalo. Kdykoliv jsem si při čtení řekl "ale co když udělá tohle?" tak Jude Fontaineová buďto mou otázku zodpověděla, nebo si ji položila také. Jako bychom spolu byli propojení. Díky tomu jsem se do ní dokázal snadno vžít a tuhle knižní jízdu jsem absolvoval během jediného víkendu. Doporučuju všem, kdo mají rádi knihy Angely Marsonsové.