Svedectvá tiel

Svedectvá tiel
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387196/bmid_svedectva-tiel-1VR-387196.jpg 4 1083 1083

Som Jude Fontainová a pred tromi rokmi som zmizla bez stopy. Môj prípad sa nedoriešil, a kým naň v archíve sadal prach, snažila som sa prežiť nepochopiteľný zvrat osudu – vlastný únos šialencom, ktorý ma týral v pustom dome na okraji zamrznutého Minneapolisu. Bola som odrezaná od sveta, zvukov, slnka, ľudí, a aby som dokázala predvídať konanie svojho väzniteľa, učila som sa v ňom čítať. Každý výraz, pohľad, jemné gesto, úškrn – vo všetkom sa skrývali významy, ktoré mi pomohli prežiť. Navždy ma zmenili. Už nedokážem vidieť len tvár, vidím jej príbeh. Jude Fontainovej sa podarí utiecť vďaka pravidelným výpadkom elektriny, ktoré už niekoľko mesiacov sužujú Minneapolis. No život na slobode ju mätie a jej novonadobudnutá schopnosť čítať ľudí ju aj iných často privádza do rozpakov. Nič nie je ako predtým. Je sama, prehnane vnímavá, trápi ju štokholmský syndróm, klaustrofóbia a takmer nulové vyhliadky na normálnu budúcnosť. Túži po jedinom – vrátiť sa na oddelenie vrážd a zamestnať si hlavu. Podarí sa jej to a hoci jej nový partner Uriah Ashby ju otvorene považuje za blázna, pracujú spolu na prípade nezvestných mladých dievčat. Všetko nasvedčuje tomu, že si samy siahli na život, a predsa čosi nesedí. Ozývajú sa ich zúfalé matky, dejú sa čudné veci, spletajú sa nepravdepodobné nitky... a k tomu všetkému Jude aj Uriaha dobieha vlastná minulosť.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

The Body Reader, 2016

diamanttka
26.03.2019 5 z 5

Velmi dobře napsaná, přečtená jedním dechem.

venaden
21.03.2019 5 z 5

Perfektní. Přečteno na jeden zátah.

HaHa11
20.03.2019 3 z 5

Námět zajímavý, zpracování těžce pokulhává. První polovina knihy celkem ještě udržuje čtenáře v napětí, ten přistoupí na jistou nadsázku. Ale další stránky, a především závěr jsou z těch dost nepovedených. Jakoby si autor uvědomil, že teď už to musí na někoho hodit, tak šup, ať to má z krku! Osobní linie neuvěřitelná, průhledná. Ke třem hvězdám jsem hodně přidávala.

Hvězdinka
19.03.2019 2 z 5

Průměrná detektivka. Pro mě příliš zdlouhavá, spíše nuda, žádné nadšení se nekonalo...

Lethania
16.03.2019 3 z 5

Za mě průměrná detektivka, která se sice velmi dobře četla, ale žádného vau efektu jsem se od ní nedočkala. Chybělo mi tam trochu víc napětí. Další díl si asi přečtu - jestli teda bude.

kvádr
11.03.2019 4 z 5

Četla jsem velice rychle a se zaujetím(některé knihy čtu i dva roky, bohužel). Nečekala jsem kdo za tím vším byl, vcelku mě to překvapilo. Doporučuji. Nepíši, že je to ta nejlepší kniha co jsem četla, ale doporučuji všem, kdo má rád detektivku a rychlý průběh...

ArwenAragorn
02.03.2019 5 z 5

Poutavý a velice čtivý thriller. Fandila jsem Jude, která se i přes svoje nemalé problémy snaží vyřešit vraždy a případy pohřešovaných dívek. Knížka je napínavá, má spád a těžko se odkládá. Určitě stojí za přečtení.

Restang
21.02.2019 2 z 5

Nebylo to vyloženě špatné, ale zdlouhavé a překombinované.

adela2230
20.02.2019 5 z 5

Kniha mě upoutala, hodně dobře se čte. Zajímavý příběh s napínáním až do konce.

astra3
15.02.2019 5 z 5

Tato kniha mi perfektně sedla. I dvojice vyšetřovatelů. Asi od poloviny jsem tušila, co se odehrálo. Ale vůbec mi to nevadilo. Těším se na další pokračování.

Sanmark
04.02.2019 5 z 5

Hvězda navíc za geniální způsob jedné oběti, jak zůstat naživu.

Příběh se čte snadno, nepřeskakovala jsem věty a to je co říct! :-).
Přátelství hlavních postav je příjemné.

Příběh je ale tak trochu slepený z kde čeho, a tak nějak hrrrr! odvyprávěný.

BlankaTr
02.02.2019 2 z 5

Tuhle knížku jsem četla hodně dlouho. Nijak zvlášť mě příběh neohromil a trochu napětí jsem cítila až na posledních deseti stránkách ...

Šlupka09
27.01.2019 5 z 5

Radost číst

alnahu
25.01.2019 5 z 5

Napínavé čtení od začátku -až do konce, kdy se teprve dozvíme, kdo za vším figuruje. Příběh detektiva z oddělení vražd Jude Fontaine, která si projde neuvěřitelným peklem a přesto se dokáže opět vrátit k policii, aby pátrala po zvráceném psychopatovi. Četla se dobře.

mikika
21.01.2019 4 z 5

oblíbené téma ve stylu Nataschy Kampusch, nijak drastické scény, ale ponurá a temná atmosféra, pointa sice vykradená z něčeho dřívějšího, ale celkově výborné. hlavně psychologie hlavních postav.

alexis818
19.01.2019 5 z 5

Kniha byla moc pěkná,napínavá,čtivá.Mohu doporučit.

andrea6284
14.01.2019 4 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout už od první kapitoly. I když rozuzlení se dalo vytušit, výborně napsané. Hlavní hrdinka si projde peklem a stejně najde sílu jít dál a najít si svou vlastní cestu.

Neara
13.01.2019 5 z 5

Kniha se četla velice dobře a bavila mě od první věty.Pachatele jsem sice odhalila hned po pár stránkách,ale to nevadí i tak se mi kniha líbila a za pár hodin jsem jí měla přečtenou.Můžu doporučit.

Pedruska01
07.01.2019 5 z 5

Kniha mě oslovila dle anotace, ale trochu mi trvalo, než jsem se k ní vlastně dostala doopravdy. Nejsem čtenář, který tenhle žánr standardně čte, respektive skoro vůbec, ale musím přiznat, že mě to velmi strhlo. Dobře a rychle se to četlo. Vyhovovaly mi krátké kapitoly a dokonce i pohledy několika hlavních postav. Měla jsem větší obzory a nebylo to zavádějící k názoru jedné postavy.
Hlavní hrdince jsem se snažila porozumět a myslím, že z větší části se mi to povedlo, taky, nevyhnula jsem se lítosti vůči ní. Byla velice silná a statečná, i přesto, že byla vlastně zlomená. V některých jejích rozhodnutí a úvahách jsem si pomalu ťukala na čelo, ale budiž - nikdo takovým lidem nevidí do hlavy. Přesto, měla můj velký obdiv. Uriah, i když si taky nesl velké břímě, byl sympaťák a dost jsem si ho oblíbila. Objevily se i další postavy, které mě zajímaly a které mě pak i zklamaly.
Tenhle příběh a jeho vývoj byl úchylně šílený, dost zamotaný a já do posledních stránek neměla páru, kdo za to vlastně může. Sice jsem asi dvakrát vystřelila do vzduchu nějaký tip, ale nejspíš bych se detektivem nestala. Zároveň se nemůžu zbavit dojmu, že konec byl trochu uspěchaný, jako kdyby autorce docházely stránky a ona musela příběh rychle rozuzlit - dost důležitých věcí najednou, přesto, že po celou dobu byl příběh vyprávěn opravdu příjemným "vlažným" tempem.
Však nevadí, v celku se mi to líbilo, takže mohu doporučit a jsem vážně zvědavá, jak série bude pokračovat, asi si to nenechám ujít. :)

Simmminek
06.01.2019 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Nemohla jsem se odtrhnout. Takové psychologické thrillery miluji. Doporučuji.