Tajemství mého otce
Rachel Givney
Zatímco nad Evropou se stahují mračna druhé světové války, Marie se v Krakově pokouší najít matku, která před šestnácti lety záhadně zmizela. Zároveň se zamiluje do židovského mladíka, což je vzhledem k dané době velmi nebezpečné. Šok ze zvěrstev, která se začínají dít, ale rozhodně není tak velký jako pravda, kterou se dozví o vlastní matce.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , AlpressOriginální název:
Secrets My Father Kept, 2021
Byla to velmi pěkná knížka.Příběh je velmi napínavý,autorka nepustí čtenáře,musí se číst,až dokud nejste na konci a to tajemství je venku.
Velmi milé a příjemné překvapení. Knížka se velmi dobře četla a tajemství otce pro mě tedy na konci byl šok. Povedené.
Moc pěkná kniha. Nejraději bych četla dál a zjistila jak se jim vedlo i po odhalení otcova tajemství. Určitě doporučuji přečíst.
Brilantní,nemohu jinak,prostě naprosto skvělý Příběh,který mě stranu a dotkl se mého srdce.I pět hvězdiček je málo.
Příjemné knižní překvapení ! Ta knížka předčila všechna očekávání a hned po prvních stránkách mě příběh strhnul a pohltil až tak, že bych nejraději četla nonstop. Australská autorka Rachel Givney napsala tento příběh nesmírně poutavě a čtivě, již delší dobu mě knížka tak nepolapila do svých chapadel. Příběh dívky Marie a jejího otce lékaře Dominika se odehrává v Polsku, v roce 1939. Marie se zamiluje do židovského mladíka a její otec skrývá nějaké tajemství... Velmi překvapivé tajemství, nečekané, jen stěží pro mne uvěřitelné ! Inu, přečtěte si sami, tuto knihu ráda doporučím !!
Román mě velmi mile překvapil. Poutavé vyprávění, situované do raného období 2. světové války, vás zavede do polského Krakova. Poznejte mladou dívku Marii, která se kromě odhalování rodinné záhady potýká i s úzkoprsými předsudky a opomíjeným postavením žen ve společnosti. Poutavé čtení o lásce, starém tajemství i mezilidských vztazích vřele doporučuji! Více v recenzi od Kniha za knihou ;-).
Tak tento román mě velice překvapil a neskutečně potěšil. Očekávala jsem častou zápletku, kdy se katolická dívka zamiluje do židovského chlapce, a co všechno s toho v období začátku druhé světové války plyne. Ale dostala jsem naprosto skvěle vystavěný román, který nás zavede a zasvětí do složitého života žen v období začátku dvacátého století v Polsku, do prostředí lékařů, lékárníků , nemocnice, lékárny a Krakova v tomto předválečném období. Ale hlavně je zde vidět tehdejší pohled na ženy.
Otcovo tajemství je skvělé kniha , která jistě bude bavit hlavně ženy. A jsem si jistá , že tajemství, které otec ukrývá neodhalíte dřív než vám autorka dovolí. Přestože nápověd v příběhu bude dost.
Velice doporučuji.
Nebylo to špatné čtení, spousta zajímavých pohledů na řadu problémů spojených s dobou, postavením žen, otázku Židů v Polsku, válku...
P.S. Omlouvám, jednu hvězdu dávám dolů, kdo dočte , třeba pochopí za co.