Krev a stříbro
Sabine Ebert
Tajemství porodní báby série
< 6. díl
V románu Krev a stříbro osudy Freibergu a potomků porodní báby Marty pokračují… Německo 1296. Král Adolf Nasavský táhne s ohromným vojskem proti Freibergu, aby srazil bohaté stříbrné město na kolena. Mezi měšťany vzplane prudká hádka: Můžou se postavit na odpor svému králi? K Freiberčanům, kteří obležené město hrdinně brání, patří i Anna z rodu porodní báby Marty a kejklířka Sibyla. S hrůzou prožívají krvavé dobytí města, k němuž dopomohla zrada!... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Blut und Silber, 2009
Z celé série je tento díl asi nejslabší, ipřesto jsem ji ho užila. Nechybí láska, oddanost, zrada....
Další znamenitá kniha od oblíbené autorky. Doba i historické okamžiky jsou vylíčeny barvitě, pravdivě, člověk má pocit, že se toho sám zúčastní.
Čtenáře, kteří si oblíbili pentalogii O porodní bábě, určitě nezklame ani toto volné pokračování, které je rovněž velmi dobrodružné, napínavé a čtivé. I přesto, že má knížka přes 600 stran, přečetla jsem ji poměrně rychle. Hrdinové jsou sice až příliš černobílí, knížce to však nijak na poutavosti neubere.
Výborné volné pokračování pentalogie O porodní bábě. Čtivé, napínavé, plné zvratů a, vzhledem k tomu, že se autorka drží historických faktů co nejvěrněji, i poučné.
Paní Ebertová nezklamala, opět krásné čtení na dlouhé večery. Žádná velká romantika :-) Autorka se drží historie a připomíná mě tak trochu pana Bernarda Cornwella. Podle mě je tato kniha nejvydařenější.
Ani v tomto volném pokračování mne autorka nezklamala. Poutavý příběh jejich hrdinů na pozadí historických událostí!!!!
2011 | Tajemství porodní báby |
2011 | Osudy porodní báby |
2013 | Sen porodní báby |
2014 | Krev a stříbro |
2012 | Kletba porodní báby |
čtivá, pěkně napsaná, ale jak už je to šestý díl, tak je to pořád to samé dokola.