Tak trochu lesana

Tak trochu lesana
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406253/bmid_tak-trochu-lesana-Nxw-406253.png 4 120 120

V osmadvaceti si konečně začíná připadat opravdu dospělá a bere život plně do svých rukou, navzdory stínům minulosti. Cítí se dobře bosky a v maxisukni i v saku a lodičkách, na lesním palouku i na firemní párty, v restauraci i na pikniku v trávě. Má vystudovanou psychologii, smysl pro humor a nadhled, prima vztah s manželem, svéráznou tchyni, dvě temperamentní kamarádky… a jednoho karmického kamaráda, který jí nedá spát. Věří ve vesmírné zákonitosti a intenzivně hledá souvislosti. Sama u sebe, v životech předků a později i v příbězích svých klientů. Je lesana, nebo není? Inu… Tak trochu. Vyprávění o lásce a upřímnosti, o zranitelnosti i velké síle, o důvěře a intimitě, ale také různých formách sexuálního násilí. O narozených i nenarozených dětech. O lidech, kterým záleží na tom, co jedí, jak se léčí či jakým způsobem přicházejí jejich děti na svět. Ať už si o nich okolí myslí cokoliv.... celý text

kaca82
20.04.2020 3 z 5

Díky famóznímu konci, který jsem probrecela, se s knihou velmi špatně loučilo..A tak si říkám že jaká je škoda že celý příběh nebyl jen o betce, Filipovi, Adele, libene a Petrovi. Mělo by to celé spád, bavilo by to od začátku do konce. Vsechny ty boční příběhy betcinych kamarádek a klientů z toho všeho dělaly takovou rozvlacnou směsicí, která se místy četla hodně špatně, dělalo to na mě dojem jako by hlavním smyslem knížky bylo do ní napechovat všechny biotemata. Přitom by mi přišlo krásný si v této knížce ponechat betciny témata a věnovat se jim. V další knížce se pustit do příběhu lucky, klidně s betkiu jako terapeutkou. V další knížce do příběhu Járy a Kamily.. Jen takovej nápad, kdyby to chtěla v budoucnu autorka takto pojmout, tak budu hned objednávat :)

anezka5057
23.02.2020 5 z 5

Na romány moc nejsem a poslední dobrou jsem četla spíš motivační knížky. Na doporučení a půjčení od kamarádky jsem knihu přečetla jedním dechem! V hodně věcech jsem se i sama našla a s Bety souhlasila :) (snad až na to, že Evita je super :D) Super čtivá kniha, která mi přišla na začátku hodně dlouhá. Teď mě ovšem mrzí, že autorka nemá více knih.

Miri.s
05.02.2020 5 z 5

Přiznám se, že o toto téma jsem se moc nezajímala. Kniha mě však mile překvapila - četla se sama :) Postav v knize bylo trochu moc, po čase jsem si zvykla. Oblíbené postavy: Bety a Adéla. Zajímavé rozuzlení vztahu Freddie a Bety. Poslední kapitola byla podle mě trocha uspěchaná. Ke knížce se ještě určitě vrátím.

illi85
27.01.2020 5 z 5

Knihu jsem si přála k narozeninám. Jsou zde témata, která mě zajímala. Doporucuji :)

ruzickovamarti
21.01.2020

Krásná kniha, kterou doporučuji. Lehce čtivá a ukazuje "alternativní" pohled na svět, který je podán s humorem. Ukazuje, že jdou zvládnout i těžší situace v životě. Tato kniha mi přirostla k srdci a určitě se k ní zase vrátím. Moc děkuji a budu se těšit na nějakou další knihu od autorky...

VlaďkaRyv
02.01.2020 5 z 5

Na knížku jsem se moc těšila. Byla se mnou na dovolené u moře. Ještě, že nemá dvojnásobek stran nebo další díl, který bych měla s sebou. Moře bych si snad ani neužila. Poutavý jazyk, skvělé slovní obraty, smysl pro humor i realitu...příběhy a situace, o kterých se raději mlčí, jsou napsány ❤.Určitě se ke knížce znovu vrátím. Jsem si jista, že v ní objevím spoustu nového.DĚKUJI

anetvitt
28.11.2019 5 z 5

Příjemné čtení

ladySue
18.11.2019 5 z 5

Vlastně jsem nevěděla, co od knihy čekat. Anotace sice slibovala, že hrdinka bude lesana jen trochu a že má ráda od všeho něco, ale moc jsem si takovouto ženu neuměla představit. A ke svému překvapení, fandila jsem Bětce od první stránky, a na konci se s ní jen těžko loučila. Tak moc se mi dostala pod kůži (i když jsem asi založením jiná). Klidně bych se k ní jako terapeutce objednala. Hlavně se mi líbiola její tolerantnost. Nikomu nic nenutila, žila si tak, jak jí vyhovovalo a byla velmi přirozená, vyrovnaná.
Trochu jsem si musela zvyknout na autorčin jazyk a obsáhlé věty, někdy více náročné na soustředění. Také zde bylo i opravdu více postav a ještě měly různé přezdívky. Motiv milostného trojúheníku s Freddim zase přinesl trochu toho vzruchu, neprvoplánovíé romantiky i napětí. Do poslední chvíle jsem netušila, jak to mezi nimi dopadne a co si o něm mám myslet.
Moc se mi líbily scény z ženských setkání kamarádek, příběh Bětky rodičů, silná scéna ohledně p orodu, jednotlivá terapeutická sezení, atd. Při četbě jsem si pořádně propláchla oči, a jinde jsem zase doslova vybuchovala smíchy, protože humor Bětky i jejích kamarádek mě opravdu bavil. Vždy něco ve správnou chvíli odlehčil. Asi nejlépe slovy jedné z kamarádek Bětky: "Mám rozhodně o čem přemýšlet!"

Kačen.a
16.11.2019 5 z 5

Kniha Tak trochu lesana mě nadchla od obálky po poslední tečku. Během čtení jsem se zasmála, plakala a nad myšlenkama hloubala. Je plná příběhů o toleranci - základu všech vztahů, o tom, že cest k "sobě" je mnoho a že život není jenom černobílý. V knize jsou i témata, o kterých se často nemluví. Věřím, že má sílu sbližovat a najít více pochopení pro druhé. Doporučuji jako dárek každé ženě.

PetaB.
13.11.2019 5 z 5

Krásně odpočinková knížka pro všechny, kteří od románu nečekají jenom tupé milostné příběhy. Moc se mi líbí spojení příběhové linky s nenásilným představením alternativních přístupů. Pro ty, kteří se pohybují ve více "alternativním" světě je to krásné připomenutí různých technik a životního stylu a taková malá ukázka, že to i jde, Pro ty, kteří nejsou zběhlí v tomto světě je to taková vstupní brána. Knihu jsem četla během těhotenství, takže se mnou mnohá témata dost rezonovala. Nicméně si v tom každý nebo spíš každá může najít to, co se zrovna týká jí/jeho. Vždycky tam najdete něco, co Vás "ťukne" k zamyšlení. Už jí četla i mamka a teta a bude rozhodně kolovat dál :) Jediné, co bych asi vytkla je velké množství postav. Na začátku bylo dost obtížné se v tom vyznat, ale potom se už člověk v klidu chytí. Ale možná to bylo způsobené i nižším výkonem mého mozku v těhotenství :) Kdo ví.. Přeji krásné počtení!

Saša357
13.11.2019 5 z 5

Knížka mě zaujala tím že otevírá témata která nejsou úplně klasická, mluví o práci na sobě, vývoji. O životě holky která bere odpovědnost za svůj život, do svých rukou. A zároveň je to příjemnou formou, takže jsem ji shltla jedním dechem.

9542
06.11.2019

Hned na prvni strance -vzdyt to jsem ja a moje matka! Nejen hlavni hrdinka, ale i jeji svagrova! A vsechny ty lesany. A vsechny ty nelesany, a vsichni ti ostatni. Typicke soucasne Cesko jistych kruku, predevsim tech ne uplne stredoproudych (lec prirodnich a v prapuvodnich vecech se nachazejicich). Mam sto chuti dat precist i sve matce, at vidi, ze je o nasem vztahu i kniha!

JanaSafrankova
01.07.2019 5 z 5

Prave doctene posledni radky. A uz ted vim, ze se k ni budu rada vracet a pokazde najdu neco noveho. S hrdinkou jsem se hned szila, dychala s ni i plakala. Uprimne doufam, ze Veronika bude pokracovat a obohati svet o dalsi neskatulkove lesany.

thalia6676
18.06.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem a často se k ní vracím. Myslím, že se v ní najde každá z nás. Přečtěte a uvidíte ????